Νίκη με κάθε τρόπο

Κάθε αγώνας είναι δύσκολος και καθοριστικός σε έναν «μαραθώνιο» ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Και κάθε επόμενο ματς γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εάν έχει προηγηθεί ανεπιτυχές αποτέλεσμα ή βαθμολογική απώλεια.

Η ΑΕΚ είναι σε μια τέτοια κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Με μία ήττα στο γήπεδό της από την Ξάνθη και μία ισοπαλία πάλι στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ,
έχει χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την κορυφή. Την ίδια ώρα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν σαφώς πιο περιορισμένες απώλειες.

Η έξοδος στη Λάρισα είναι και επικίνδυνη και καθοριστική για τη συνέχεια της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Με νίκη, στη χειρότερη περίπτωση, θα διατηρήσει τη διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η διαφορά (πιθανότατα) θα αυξηθεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε περίπτωση απώλειας το κλίμα στο εσωτερικό της Ένωσης θα αλλάξει πάλι. Η ομάδα θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια. Και για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα υπάρχουν επίσημα ματς για να ξεχαστεί γρήγορα και να ψάξει άμεση αντίδραση.

Η ΑΕΚ ως ομάδα έχει ποιότητα και φυσικά τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να «καθαρίσουν» ένα ματς μόνοι τους. Δεν θα είναι αρκετή όμως μόνο η ποιότητα. Θέλει δύναμη, πίστη και αποφασιστικότητα. Με σημαντικές επιστροφές όπως αυτή του Ολιβέιρα, αλλά και του Σιμόες, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μπορεί να παραταχθεί κόντρα στην ΑΕΛ με όλα της τα «όπλα» για να επιστρέψει έχοντας στις αποσκευές της εκτός των τριών βαθμών και πολύτιμη ηρεμία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Οι παίκτες της Ένωσης καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Για να το κάνουν αυτό πρέπει αγώνες όπως αυτοί με την ΑΕΛ να τους «καθαρίζουν». Και το σημαντικότερο να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης από κανέναν.
Keywords
Τυχαία Θέματα