Νίκη ήθελε, νίκη θέλει

Ας αρχίσουμε με τα πιο πρόσφατα. Για την ΑΕΚ δε σημαίνει τίποτα απόλύτως η μεταμεσονύχτια απόφαση που πάρθηκε από την επιτροπή εφέσεων, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Έτσι κι αλλιώς τόσες μέρες η Ένωση αποφάσισε να μη μπει καν στη διαδικασία να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Αντίθετα προτίμησε να ρίξει το βάρος της αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, βάση του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας. Θα αναρωτηθεί κάποιος: "Μα καλά τι μας λες; Πως γίνεται να μη σημαίνει τίποτα η επιστροφή των τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η διαφορά των δύο Δικεφάλων είναι πλέον στους δύο βαθμούς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν στους πέντε;"

Η απάντηση είναι σαφέστατη. Όποιον κι αν ρωτούσες τις προηγούμενες μέρες, εντός ...οργανισμού ΑΕΚ, έπαιρνες ακριβώς την ίδια απάντηση. "Θέλουμε τη νίκη μέσα στην Τούμπα, ανεξάρτητα από την απόφαση της επιτροπής εφέσεων, για να μην μπορεί κανένας να μας πει το παραμικρό για την κατάκτηση του τίτλου". Η αλήθεια είναι αυτή. Ναι μεν η βαθμολογική διαφορά στο +5 θα έδινε μια επιπλέον άνεση στην ομάδα του Χιμένεθ, αλλά επειδή τόσο ο Ισπανός όσο και οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του συνόλου που έχουν "χτίσει", ήταν δεδομένο ότι εγωιστικά και μόνο δεν ήθελαν να ακούσουν το παραμικρό για μια ενδεχόμενη επιτυχία τους. Τη νίκη θα ήθελε η ΑΕΚ και τότε, τη νίκη συνεχίζει να αναζητά και τώρα.

Πόσο μάλλον με τα νέα δεδομένα απ' τα οποία προκύπτει ότι, εκτός απ' την επιστροφή των τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ, η απόφαση επιτρέπει και το άνοιγμα των θυρών του γηπέδου της Τούμπας. Γίνεται δηλαδή αυτό ακριβώς που επιθυμούσαν ο Κονέ με τον Γαλανόπουλο, με βάση τις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα των καναλιών Novasports. Να παίξουν το ντέρμπι μπροστά σε κόσμο, σε μια γεμάτη Τούμπα και ο καλύτερος να νικήσει. Υπάρχει βέβαια και η ισοπαλία, η οποία διατηρεί την ΑΕΚ στην κορυφή και της δίνει τη δυνατότητα με πέντε νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αποψινού ντέρμπι, προσωπική εκτίμηση είναι ότι η ΑΕΚ υπερτερεί σε όλους τους τομείς, εκτός από τις στημένες φάσεις και το παιχνίδι στον ...αέρα. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερο ύψος ως ομάδα και η απουσία του Τσιγκρίνσκι ενδεχομένως να παίξει τον ρόλο της. Αν κριθεί εκεί το παιχνίδι τότε οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα. Είναι όμως δεδομένο ότι όπως σε όλα τα ντέρμπι έτσι και σ' αυτό τη διαφορά αναμένεται να την κάνει η προσωπικότητα. Η ΑΕΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές με ισχυρό το συγκεκριμένο στοιχείο και συγχρόνως με τεράστιο κίνητρο προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που μόνοι τους δημιούργησαν λόγω της, εντός γηπέδου, σταθερότητάς τους. Έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν τελειώνει απόψε κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει
Keywords
Τυχαία Θέματα