Μόντρεαλ: Στον τελικό η Πεγκούλα στο ματς των…μπρέικ!

Το ματς ανάμεσα στην Πεγκούλα νούμερο 3 στον κόσμο και την Σβιόντεκ, νούμερο 1 στον κόσμο, είχε 19 break!

Αμφότερες αθλήτριες αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σερβίς τους, όμως η Πεγκούλα ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του ματς και πήρε την πρόκριση για τον τελικό στο 1000άρι τουρνούα της WTA!

Η Πεγκούλα ξεκίνησε με μπρέικ το πρώτο σετ όμως η απάντηση της Πολωνής αθλήτριας ήταν άμεση για να ισοφαρίσει επίσης με μπρέικ!

Χρειάστηκε να φτάσει το σετ

στο έκτος γκέιμ, για να έχουμε το πρώτο hold! Η 29χρονη Αμερικανίδα, σέρβιρε σωστά και έκανε το 4-2, πήρε μπρέικ για το 5-2 και κράτησε ξανά το σερβίς της για να κάνει το 6-2 και 1-0 σετ μετά από 38 λεπτά! Ο Πεγκούλα είχε 3 άσους, 9 winners 6 αβίαστα λάθη και 69% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς. Η Σβιόντεκ, είχε 15 αβίαστα λάθη 8 winners και μόλις 45% στο πρώτο σερβίς.

Ισοφάρισε στο Tie Break!

Στο δεύτερο σετ, η 22χρονη, νούμερο ένα στον κόσμο, έκανε hold, στο 1-0 και έπειτα ακολούθησαν διαδοχικά μπρέικ και για τις δύο! Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο hold στο ματς για την Σβιόντεκ!

Αντίστοιχα για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ, η Πεγκούλα σέρβιρε σωστά για το 3-3! Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, ενώ νωρίτερα η αμερικανίδα είχε την ευκαιρία να σερβίρει για να τελειώσει το σετ στο 5-4!

Στο τάι μπρέικ η Σβιόντεκ έκανε το 1-1 με 7-4 μετά από 73 λεπτά.

Καθάρισε με…μπρέικ!

Αν και η Σβιόντεκ έδειξε πως έβρισκε τον ρυθμό της και τον καλό της εαυτό, έχοντας προηγηθεί με 2-0, επειτα πάλι το σερβίς της δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε. η Πεγκούλα με μπρέικ έγραψε το τελικό 6-4. Συνολικά το τρίτο σετ είχε 5 μπρέικ με το τελευταίο να είναι το καθοριστικό υπέρ της Αμερικανίδας.

Η Πεγκούλα ολοκλ΄ληρωσε με 6 άσους, 31 Winners, 21 αβίαστα λάθη και 63% στο πρώτο σερβίς, ενώ η Σβιόντεκ είχε 2 μόλις άσους, 51% στο πρώτο σερβίς, 31 Winners, 35 αβίαστα λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα