Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 40 που απολογήθηκαν σήμερα – 39 Κροάτες και 1 Έλληνας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα και οι 40 που είχαν οδηγηθεί για ανάκριση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 39 Κροάτες και έναν Έλληνα που μετά την απολογία τους για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και για τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι 40 χούλιγκαν της δεύτερης ομάδας συλλφηφθέντων είχαν οδηγηθεί υπό δρακόντεια ασφαλείας από την ΓΑΔΑ στους τρεις ανακριτές στην πρώην Σχολή

Ευελπίδων.

Συνολικά, για τα επεισόδια έξω από την “OPAP Arena” έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 70 από τους 105 συλληφθέντες. Δύο από αυτούς είναι Έλληνες.

Ξεκινά η διαδικασία λήψης DNA

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης βιολογικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους, κάτι που θα συμβάλλει στην αποκάλυψη του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Νωρίτερα σήμερα, ο αδελφός του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσουρή, δήλωσε δήλωση “παραστάση για υποστήριξη της κατηγορίας” και ζήτησε μέσω των δικηγόρων του, Σταύρου Γεωργοπουλου και Χρήστου Μαυρομάτη, να γίνουν συγκεκριμένες και άμεσες κινήσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Συγκεκριμένα, ζήτησε:

Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική

Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς “ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ” “ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ” , “ΠΕΡΙΣΣΟΣ”, “ΕΙΡΗΝΗ”, “ΠΕΥΚΑΚΙΑ”

Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.

Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα –συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.

Να κληθούν μάρτυρες από Εσάς παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους .

Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.

Να τεθεί στην διάθεση Σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που, όπως ακούγεται, διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα