Μόνο Champions League στο κάδρο

Απορριπτική ήταν η απάντηση του Άρη στην πρόταση που δέχτηκε από την Ευρωλίγκα για να συμμετάσχει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωσή της, το Eurocup, την ερχόμενη σεζόν. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν ξεκαθαρίσει, αν θέλουν να λάβουν μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την περίοδο 2018-2019, όμως, εφόσον αποφασίσουν να το πράξουν, τότε στο κάδρο υπάρχει μόνο το Champions League της FIBA.

Το θέμα
είναι υπό συζήτηση ακόμη, μεταξύ των διοικούντων και της τεχνικής ηγεσίας. Αφενός, υπάρχει όφελος από συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς αυξάνουν οι πιθανότητες για κλείσιμο καλύτερων εμπορικών συμφωνιών. Αφετέρου, υπάρχουν έξοδα, τα οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσουν οι «κίτρινοι» να τα καλύψουν. Ειδικά από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει ότι το μπάτζετ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χιλιάδες ευρώ, λόγω των οφειλών που υπάρχουν από την προηγούμενη διοίκηση, οι οποίες πρέπει να διακανονιστούν και να εξοφληθούν.

Πάντως, στην περίπτωση που οι «κίτρινοι» αποφασίσουν να παίξουν στο Champions League, μπορούν να το κάνουν, με δεδομένο ότι θα πάρουν wild card από τη FIBA, παρότι τερμάτισαν σε θέση εκτός πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ένας επιπλέον λόγος που οι «κίτρινοι» επιλέγουν αυτό το θεσμό (αν τον επιλέγουν τελικά...) είναι διότι δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με τη FIBA, τώρα που είναι σε εξέλιξη οι ανοικτές υποθέσεις που έχουν εκεί με παίκτες που προσέφυγαν διεκδικώντας τα χρήματά τους, γεγονός που απέφερε έξι απαγορευτικά διεθνών μεταγραφών.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή για τους «κίτρινους» την περίοδο που έρχεται, θα κριθεί από τη διευθέτηση των οικονομικών της ΚΑΕ. Τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά, το χρέος φεύγει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, οπότε καμία απόφαση δεν είναι εύκολη. Παρομοίως με την ευρωπαϊκή συμμετοχή, έτσι θα κριθούν και πολλά άλλα πράγματα από τη νέα διοίκηση της «κίτρινης» ΚΑΕ εν όψει της σεζόν 2018-2019.
Keywords
Τυχαία Θέματα