Μίλαν – Νάπολι 1-0: Νίκησε ο πιο αποτελεσματικός

Από το γκολ του Μπενασέρ στο 40΄ κρίθηκε ο πρώτος Ιταλικός “εμφύλιος” μεταξύ Μίλαν και Νάπολι για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχαν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Μενιάν, ενώ από το 74΄ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής (2η κίτρινη) του Αγκινσά.

Λίγες αλλά πολύ σημαντικές φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να “απειλούν” στις δύο πρώτες περιπτώσεις. Η πρώτη λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου

λεπτού με τον Κρούνιτς να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή από το σουτ του Κβαρατσκέλια και η δεύτερη στο 12΄ όταν μετά την… βολίδα του Ζιελίνσκι, ο Μενιάν άπλωσε τα χέρια του και έδιωξε εντυπωσiακά σε κόρνερ.

Στο 25΄ ήταν η σειρά της Μίλαν, αλλά ο Λεάο αστόχησε από πλεονεκτική θέση και αφού πρώτα διέσχισε το μισό γήπεδο.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Στο 40΄ σε μία από τις αντεπιθέσεις των “ροσονέρι” έγινε το 1-0 από το πολύ όμορφο σουτ του Μπενασέρ, ενώ ο Κιάερ σημάδεψε το δοκάρι του Μερέτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η Νάπολι μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχοντας τον έλεγχο. Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μενιάν αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Ελμάς και έδιωξε την μπάλα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ.

Παρ΄ όλα αυτά η κατάσταση άλλαξε για την ομάδα του Σπαλέτι μετά το 74΄. Ήταν η στιγμή που ο Ανγκισά αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε με συνέπεια να αποκτήσει αριθμητική υπεροχή η Μίλαν που στο μεγαλύτερο διάστημα του β΄ μέρους, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ακόμη κι΄ έτσι οι “παρτενοπέι” ήταν εκείνοι που απέιλησαν λίγο πριν το τέλος αλλά και πάλι η τύχη τους γύρισε την τύχη καθώς σε δύο διαδοχικές φάσεις με τους Ντι Λορέντσο και Ολιβέρα, στην μεν πρώτη περίπτωση ο Μενιάν έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, στη δε δεύτερη, από την κεφαλιά του Ουρουγουανού η μπάλα έφυγε πολύ κοντά από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Νάπολι αδικείται από το τελικό σκορ, ενώ στην επανάληψη θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Κιμ και Αγκινσά.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Μπενασέρ (67΄ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Ζιρού, Ντίας (80΄ Ρέμπιτς), Λεάο, Ερναντέζ, Τομόρι, Κιάερ, Κρούνιτς

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Κιμ, Ρουί, Ελμάς, Λοσάνο (69΄ Ρασπαντόρι), Ραχμάνι, Ζιελίνσκι (82΄ Εντομπελέ), Ντι Λορέντσο, Λομπότκα, Κβαρατσκέλια (82΄ Πολιτάνο), Ανγκισά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίλαν – Νάπολι 1-0, Νίκησε,milan – napoli 1-0, nikise