Μέσι: Ο μύθος με το 1 εκατομμύριo φανέλες!

Η απόκτηση του Αργεντινού σούπερ σταρ έχει προκαλέσει φρενίτιδα στη Γαλλία και σίγουρα οι φανέλες του…φεύγουν από τα ράφια με γοργούς ρυθμούς.

Όπως είπε όμως στη «L’ Equipe» το στέλεχος του εμπορικού τμήματος του συλλόγου Φαμπιάν Αλέγκρ, νούμερα του ύψους του 1 εκατομμυρίου εμφανίσεων που έκαναν το γύρο του διαδικτύου και των social media δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

«Είναι τρελό

να μιλάμε για τέτοια νούμερα. Ναι, η τάση στις πωλήσεις είναι εξαιρετική, αλλά είμαστε πολύ μακριά από το ένα εκατομμύριο φανέλες. Η συμφωνία με τον παίκτη ήρθε πολύ γρήγορα και δεν το περιμέναμε και πρέπει να συνεργαστούμε με τις αθλητικές εταιρίες, οι οποίες έχουν την ίδια προσέγγιση όσον αφορά τις ποσότητες που κυκλοφορούν. Δεν υπάρχουν μάγοι».

Μύθος το «οι φανέλες θα πληρώσουν τη μεταγραφή»!

Ακόμα όμως και αν τελικά η Παρί πουλήσει 1 εκατομμύριο ή ακόμα και περισσότερες φανέλες του Αργεντινού, τα έσοδα δεν θα είναι σε θέση να …πληρώσουν τους μισθούς του, αντίθετα με ότι ισχυρίζεται ένας γνωστός ποδοσφαιρικός «μύθος» που σχετίζεται με τις μεγάλες μεταγραφές.

Το γιατί εξήγησε στην ισπανική As ο Τόνι Ρόκα, ειδικός στο αθλητικό δίκαιο και διευθυντής του Sports Law Institute:

«Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των πηγαίνουν απευθείας στις εταιρίες που τις διαχειρίζονται και όχι στους συλλόγους. Σε αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος είναι η Nike και όχι η PSG. Λέγεται ότι τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου είναι σε θέση να αποσβέσουν τις μεταγραφές τους σε μόλις μία εβδομάδα, ακόμη και σε μια μέρα, αλλά τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι σύλλογοι είτε δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα από την πώληση των εμφανίσεών τους, είτε λαμβάνουν μόνο ένα ποσοστό (περίπου 10%) όταν οι πωλήσεις είναι πολύ υψηλές».

Συγκεκριμένα, η Παρί εισπράττει περίπου το 7% από την πώληση κάθε φανέλας, η τιμή της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 90 και 150 ευρώ.

Επομένως, οι Παριζιάνοι εισπράττουν μόνο μεταξύ 6 και 10 ευρώ για κάθε φανέλα , οπότε θα χρειαζόταν να πουλήσουν 15 εκατομμύρια φανέλες του Αργεντινού για να μπορέσουν να αποσβέσουν τη μεταγραφή!

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκανε απόσβεση τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους με την πώληση εμφανίσεων, ούτε ο Μέσι θα μπορέσει να το κάνει με την PSG. Ακόμα και το να πουλήσει πέντε εκατομμύρια φανέλες ενός παίκτη είναι τρελό», διευκρινίζει ο Ρόκα.

Να σημειωθεί ότι η Παρί θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ για τους μισθούς του Μέσι. Οπότε πλην των εισπράξεων από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα και μπόνους από την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να καταλήξει σε νέες συμφωνίες με νέους χορηγούς ή προχωρήσει σε νέες ενέργειες μάρκετινγκ, χωρίς να βασίζεται …μόνο στη φανέλα για να «βγάλει» τα λεφτά της!

Keywords
Τυχαία Θέματα