Μέχρι να μας χωρίσει η άμυνα

Ο Κώστας και η Λία είχαν πιάσει από νωρίς στασίδι στις court seats, τραβώντας αυτοδικαίως τα βλέμματα. Πόσο συχνά βλέπει κανείς μια νύφη στο γήπεδο; Τα παιδιά γνωρίστηκαν έξω από το γήπεδο, ο Κώστας ήθελε να την ξαναδεί, έψαχνε τρόπο. «Στο γήπεδο, για σιγουριά», του απάντησε η αφοσιωμένη – τότε μόνο στον Ολυμπιακό – Λία και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο ραντεβού. Το περασμένο Σάββατο παντρεύτηκαν και τρεις μέρες αργότερα (ξανα)έβαλαν τα καλά τους και πήγαν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να κάνει

σκόνη και θρύψαλα την πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

"Που μπορώ να σε ξαναδώ;", ρώτησε ο Κώστας τη Λία όταν την γνώρισε. "Στο ΣΕΦ, για να ειμαστε σίγουροι", του απάντησε αυτή. Το πρώτο τους ραντεβού ήταν εδώ, οπότε δεν έχασαν την ευκαιρία να έρθουν και μετά το γάμο τους! Βίον ανθόσπαρτον παιδιά!#novaplaymakers pic.twitter.com/etj1QWdewV

— Chris Kaouris (@CKaouris) December 13, 2022

«Μέχρι να μας χωρίσει η άμυνα», ήταν σαν να έλεγε από το ξεκίνημα η Φενέρμπαχτσε στον Ολυμπιακό, πράγμα που δεν άργησε να γίνει. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στο παρκέ για να δείρουν στην άμυνα και άφησαν την αντίπαλο τους αποσβολωμένη, να χρειάζεται 8.5 λεπτά για να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων και να κάνει διαγωνισμό λαθών. Ε, δεν ήθελε πολύ να αφηνιάσει ο Βεζένκοφ, να πασάρει ο Παπανικολάου, να στήσει χορό ο Σλούκας. Το γήπεδο είχε πάρει πια κλίση και οι Πειραιώτες τελείωναν το πρώτο 20 λεπτο με 19(!) ασίστ.

Κρατώντας σε γενικές γραμμές σταθερό τον αμυντικό του δείκτη, ο Ολυμπιακός δεν ανησύχησε ούτε όταν έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Τόσο γιατί είχε άφθονο λίπος να κάψει μέχρι να απειληθεί επί της ουσίας, όσο και γιατί η Φενέρμπαχτσε δεν ήταν δυνατόν να τον τρομάξει επί της ουσίας με τους φιλότιμους, αλλά εξόφθαλμα ημιτελείς για αυτό το επίπεδο Τούρκους παίκτες. Κάθε φορά που ο Ιτούδης χρειαζόταν να παίξει με παραπάνω από έναν στην πεντάδα οι αποστάσεις γίνονταν ένα τεράστιο πρόβλημα και η άμυνα των γηπεδούχων προκαλούσε κυνικά τον καθένα από αυτούς να σουτάρει. Ο Χαζέρ έκανε 6 λάθη, ο Μπιρσέν είχε 2/10 σουτ. Όση ενέργεια και αν έδιναν πίσω, μπροστά δεν υπήρχε σωτηρία.

Όχι, ούτε η Φενέρ είναι τόσο κακή ομάδα όσο ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται, ούτε μπορεί να κριθεί με ασφάλεια με τρεις κομβικές απουσίες (Γουίλμπεκιν, Μότλεϊ, Πιερ) και τον Μπιέλιτσα να μην έχει ακόμα πατήσει παρκέ. Αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους νικητές.

Έγραφα χθες: «Εκμεταλλεύσου τη συγκυρία, γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει ξανά, ή πότε θα γυρίσει ανάποδα. […] Ίσως είναι μιας μορφής ύβρη, μιας και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κοτζάμ πρωτοπόρο, όμως πιθανώς το παιχνίδι να είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να πάρουν όχι μόνο τη νίκη, αλλά και κάποια σημαντική διαφορά. Η λογική λέει ότι η Φενέρ δεν θα καταφέρει να κρατήσει την κορυφή για πολύ καιρό ακόμα, όμως δεν αποκλείεται καθόλου να έχει παραπλήσιο ρεκόρ με τους Πειραιώτες πλησιάζοντας προς το τέλος της κανονικής διάρκειας, οπότε ένα πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία είναι πάντα ένα καλό αποκούμπι».

Όπερ και εγένετο. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν σε 1.5 μήνα στην Πόλη, η Φενέρ θα είναι πιθανότατα πολύ πιο πλήρης, όμως η διαφορά δεν καλύπτεται παρά μόνο σε ακραίο σενάριο. Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Πριν 2 χρόνια η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη είχε ρίξει 35 πόντους στην Εφές (100-65) και είχε χάσει στρογγυλούς 30 στο Σινάν Ερντέμ (100-70), προστατεύοντας μετά βίας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Την ίδια στιγμή οι εύκολες νίκες έφεραν μοίρασμα του χρόνου και της καταπόνησης, πράγμα κομβικό όταν το ημερολόγιο προβλέπει τέσσερις αγώνες σε μία εβδομάδα. Η παραπαίουσα μέχρι πρότινος Βιλερμπάν έχει γαντζώθεί στον Ντε Κολό και αυτός της χάρισε 2/2 νίκες με vintage εμφανίσεις. Τα μόλις 13 χθεσινά λεπτά του Τόμας Γουόκαπ μπορεί να αποδειχθούν κρυμμένη ευλογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα