Αναβρασμός μετά τον θάνατο του 16χρονου: Καζάνι που βράζει η κοινότητα Ρομά – Αναμένεται η απόφαση για τον αστυνομικό

Αναβρασμός επικρατεί στην κοινότητα των Ρομά μετά την είδηση ότι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης έχασε τη μάχη με τον θάνατο, μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο οικισμός όπου διέμενε ο ίδιος και η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον ζητεί “Δικαιοσύνη γιατί θα γίνουν χειρότερα”. Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων

Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”, με ανακοίνωσή της ζητά να γίνει σεβαστό το δικαίωμα πένθους για τον 16χρονο και να μην στοχοποιείται η κοινότητα Ρομά από “τηλεδίκες και ακραίες αντιπαραθέσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά”.

Την ίδια ώρα, στάλθηκε κατεπείγουσα εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για γενική επιφυλακή σε όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Σημειώνεται πως, τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ανήλικο. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι ενώ προχθές ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την προφυλάκισή του.

Ένταση σε Ασπρόπυργο και Χαλκίδα
Ένταση σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο και στη Χαλκίδα, από εξαγριωμένους Ρομά, το βράδυ της Τρίτης, όταν νεαροί άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων.

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν.

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Τελικά, οι αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, από τις 26 προσαγωγές που έγιναν, αμέσως μετά το τέλος της πορείας.

Στη Θεσσαλονίκη συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης. Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στην πορεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου για τον θάνατο του 16χρονου, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό στην οδό Εγνατία, στο ύψος του κτηρίου της ΕΥΑΘ.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 35 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναβρασμός, 16χρονου, Καζάνι, Ρομά – Αναμένεται,anavrasmos, 16chronou, kazani, roma – anamenetai