Με υψηλές βλέψεις στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας ο Σγουρόπουλος

Ήδη είναι σημαντικό ότι σ’ ένα καθιερωμένο ετήσιο event με προσκλήσεις εξασφάλισε την τρίτη συμμετοχή του σε ισάριθμες διοργανώσεις, ενώ θ’ αγωνιστεί σε μία χώρα όπου έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς το 2017, στο Γκιμαράες, είχε κατακτήσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό νέων.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 ως αθλητής της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας κι αν σκεφτεί κάποιος ότι πέρσι στο Μινσκ, που ήταν ακόμα
έφηβος, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό, τότε συμπεραίνει ότι σαφώς μπορεί να διεκδικήσει και στο Γκοντομάρ κάτι αξιόλογο. O Σγουρόπουλος μετέβη στην πορτογαλική πόλη από τη Σουηδία όπου χτες βράδυ είχε θετικό αποτέλεσμα με την Έσλοβ για τα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Δύσκολη αποστολή καλείται να αναλάβει από την αρχή ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ του απλού και θ’ αντιμετωπίσει τον Γερμανό Νιλς Χομέιερ, που είναι και επικεφαλής του γκρουπ καθώς και τον Πολωνό Μασιέλ Κούμπικ.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, που ταξίδεψε σήμερα από την Αθήνα.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αρχίζει αύριο το πρωί και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.
Συνολικά 53 Νέοι άνδρες πρόκειται ν’ αγωνιστούν στο Γκοντομάρ. Στο απλό τα 8 πρώτα φαβορί θα βρεθούν απευθείας στο στάδιο 2. Οι υπόλοιποι 48 αθλητές (αθλήτριες) θα περάσουν από την προκριματική διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει 12 γκρουπ. Οι δύο πρώτοι (πρώτες) από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 2. Εκεί θα σχηματιστούν 8 νέα γκρουπ με τους 24, που θα έχουν προχωρήσει από το στάδιο 1 και τα 8 φαβορί. Οι νικητές και οι 2οι(2ες) των γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 3 και το κυρίως ταμπλό. Από τη 16άδα η συνέχεια θα δοθεί με αγώνες απλού νοκ άουτ. Κατά σειρά τα 8 φαβορί στο αγώνισμα είναι οι: Ανδρέας Λεβένκο (Αυστρία), Ντάρκο Γιόργκιτς (Σλοβενία), Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία), Ράρες Σίπος (Ρουμανία), Αλεξάντρ Κάνιν (Λευκορωσία), Τομπίας Χίπλερ (Γερμανία), Φλοριάν Κνούντε (Βέλγιο) και Γίρι Μαρτίνκο (Τσεχία).

Στα διπλά εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Ο Σγουρόπουλος θα έχει συμπαίκτη τον Ρώσο Αρτούρ Αμπούσεφ. Είναι 8ο φαβορί στο αγώνισμα ενώ συνολικά σχηματίστηκαν 26 ζευγάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα