Με υπογραφή Μέσι (video)

Με το Λιονέλ Μέσι να σημειώνει δύο γκολ και να μοιράζει δύο ασίστ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε τη ρεβάνς του 0-0 κόντρα στη Λιόν σε παράσταση για ένα ρόλο.

Τα αρχικά πλάνα
Με το 0-0 στο πρώτο ματς να βρίσκεται ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάθε τέρμα στη ρεβάνς του «Νόου Καμπ» θα ήταν «χρυσάφι». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τους «μπλαουγκράνα» σε σχηματισμό 4-3-3 με τον τερ Στέγκεν
κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα. Ο Μπούσκετς αμυντικό χαφ με τον Αρτούρ και το Ράκιτιτς ήταν τα εσωτερικά χαφ. Κουτίνιο, Λουίς Σουαρές και Μέσι δημιουργούσαν την τριάδα στην επίθεση.

Για τους «λιονέ» η απειλή του Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στο επίκεντρο της συλλογιστικής του Ζενεσιό στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Αποφάσισε λοιπόν να χρησιμοποιήσει ως τρίτο στόπερ τον αριστερό μπακ Μάρσαλ, στην προσπάθεια του να δημιουργήσει συνωστισμό στην πλευρά του Αργεντινού, παρατάσσοντας την ομάδα του σε διάταξη 3-5-2.

Ο Μαρσέλο ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το ματς με το Στρασβούργο κι ήταν μαζί με το Ντεναγιέρ εκείνοι που συμπλήρωσαν την τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Μεντί και Ντιμπουά βρέθηκαν στις πτέρυγες, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Ντομπελέ, Τουσάρ, επιτελικός μέσος ο Φεκίρ και δίδυμο στην επίθεση ο Ντεμπάι με τον Ντεμπελέ.

Πήρε το «πάνω χέρι» από την αρχή η Μπάρτσα
Οι γηπεδούχοι έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους από το 3ο λεπτό με τον Μέσι να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Λόπες να πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη επέμβαση του ματς.

Η Λιόν βρέθηκε από την αρχή περιορισμένη από την καλή κυκλοφορία της Μπαρτσελόνα και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου πραγματοποίησε την πρώτη της τελική σε κόντρα επίθεση, όμως το εκτός περιοχής σουτ του Ντομπελέ πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Βαλβέρδε συνέχισε να βάζει τους κανόνες στην αναμέτρηση και στο 16ο λεπτό ο Σουάρες ανετράπη στην περιοχή από τον Ντεναγέρ δίνοντας την ευκαιρία στο Μέσι που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα ο Αργεντινός το έκανε με εκτέλεση αλά Πανένκα…

Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ντεμπελέ πέρασε πάνω από την εστία και στην αμέσως επόμενη φάση η ατυχία «χτύπησε» τον Λόπες καθώς συγκρούστηκε με τον Κουτίνιο και τραυματίστηκε στο στήθος για να αντικατασταθεί ένα τέταρτο αργότερα. Πριν αφήσει πάντως τη θέση του στον Γκορζελέν, έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Σουάρες κι είδε τον Ουρουγουανό στο 31ο λεπτό να προλαβαίνει την έξοδο του και να σερβίρει στον Κουτίνιο το 2-0.

Ο Σουάρες έφτασε κοντά στο 3-0 δέκα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο το πλασέ του έφυγε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γκορζελέν, στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, σταμάτησε το πλασέ του Μέσι από δύσκολη γωνία.

Θαρραλέα η Λιόν, θριαμβεύτρια η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα άρχισε καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο, με το Μέσι να «σκάβει» στο 47ο λεπτό τη μπάλα κινούμενος στην περιοχή μετά από πάσα του Σουάρες πάνω από τον Γκορζελέν, όμως ο Μάρσαλ πρόλαβε να απομακρύνει.

Η Λιόν άρχισε να γίνεται πιο θαρραλέα κι έγινε πιεστική για περίπου ένα τέταρτο. Αυτή η δραστηριότητα της ευδοκίμησε στο 58ο λεπτό όταν ο Τουσάρ εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία της άμυνας της Μπαρτσελόνα ν απομακρύνει και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1.

Αυτό το γκολ «ήχησε ως κώδων κινδύνου» στα αυτιά των «μπλαουγκράνα» οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκορζελέν στην καλύτερη τους ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Κουτίνιο.

Ωστόσο στο 78ο λεπτό ο Μέσι βρήκε χώρο περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή των «λιονέ» και με καταπληκτική ενέργεια απέφυγε τους Μαρσέλο, Ντεναγέρ για να πετύχει το 3-1.

Η έκρηξη των «μπλαουγκράνα» είχε συνέχεια, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός σέρβιρε το 4-1 στον Πικέ και στο 86ο λεπτό με τους Γάλλους να έχουν ανέβει στο γήπεδο για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους ο Μέσι βρήκε και πάλι τρόπο να μοιράσει ασίστ για το τελικό 5-1 από τον Ντεμπελέ.

Με τον Μέσι να είναι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ για πρώτη φορά στην καριέρα του στη διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα δεν άφησε περιθώρια στη Λιόν να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της.

Κίτρινες κάρτες: Λενγκλέ (49’) - Μάρσαλ (32’), Ντεμπελέ (45’)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν - Σέρχι Ρομπέρτο (83’ Σεμέδο), Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα - Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Αρτούρ (74’ Βιδάλ) - Μέσι, Λουίς Σουάρες, Κουτίνιο (70’ Ντεμπελέ) (4-3-3)

Λιόν (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες (34’ Γκορζελέν) - Ντιμπουά, Μαρσέλο, Ντεναγέρ, Μάρσαλ, Μεντί (77’ Κορνέ) - Ντομπελέ, Τουσάρ - Φεκίρ - Ντεμπελέ, Ντεπάι (73’ Τραορέ) (3-5-2)
Keywords
Τυχαία Θέματα