Με υπογραφή Μπερτόλιο (video)

Την επιστροφή τους στις νίκες αναζητούσαν Λαμία και Παναθηναϊκός στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι, δεν είχαν νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια μετά τις 27 Οκτωβρίου και το 3-2 επί του Λεβαδειακού, μη έχοντας μάλιστα σκοράρει σε αυτά τα επτά ματς. Από την πλευρά τους οι πράσινοι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Ξάνθη,
αλλά και μετά από πέντε εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος αναζητώντας την επιστροφή στις νίκες μετά από επτά παιχνίδια. Ο Σαράνοφ ήταν στην εστία, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας και Βάντερσον σχημάτισαν την τετράδα στην άμυνα, ο Μπλάζιτς και ο Δημούτσος ήταν οι αμυντικοί χαφ, Καραμάνος και Τομάς στις πτέρυγες, «δεκάρι» ο Μπερότλιο και ο Μπαράλες στην κορυφή.
Ο Γιώργος Δώνης είχε το Διούδη στην εστία, δεξιά στην άμυνα ο Γιόχανσον, αριστερά ο Οικονόμου, Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης ως στόπερ. Στη μεσαία γραμμή Κάτσε και Δώνης ήταν στον άξονα, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης στις πτέρυγες, Μουνιέ και Μακέντα το δίδυμο της επίθεσης στο 4-4-2 των φιλοξενούμενων.

Πιο ζωηρή η Λαμία, από μία μεγάλη στιγμή κάθε ομάδα
Η Λαμία πάτησε καλύτερα στο γήπεδο από την αρχή του ματς χωρίς ωστόσο να μεταφράσει την υπεροχή της στην κατοχή σε ισχυρή πίεση στους πράσινους. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έβγαλε τις πρώτες τελικές με κεφαλιές των Μπαράλες, Αντέτζο , ωστόσο δεν είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας για τον Διούδη.

Η Λαμία συνέχισε μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτου εικοσάλεπτου να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην κατοχή, αλλά ούτε η επόμενη τελική του Μπαράλες, σουτ από το ύψος της περιοχής, δυσκόλεψε το Διούδη.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ανήκε στον Παναθηναϊκό, κόντρα στην εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο 29ο λεπτό ο Μακέντα ολοκλήρωσε με πλασέ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή αντεπίθεση των πρασίνων στέλνοντας τη μπάλα να περάσει πάνω από την εστία. Οι παίκτες του Δώνη κατάφεραν να ισορροπήσουν στον τομέα της κατοχής όσο κυλούσε η ώρα, χωρίς όμως να μπορέσουν να γίνουν ξανά απειλητικοί.

Η Λαμία, η οποία έχασε με τραυματισμό το Μπλάζιτς στο 36ο λεπτό (ο Μπουλούλης πήρε τη θέση του), απάντησε από την πλευρά της με ατομική ενέργεια του Μπερτόλιο ο οποίος «τρύπησε» κινούμενος κάθετα την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η «οβίδα» του Μπερτόλιο έκρινε το ματς
Δεν άργησε να πάρει προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία στηριζόμενη στην ποιότητα του καλύτερου της παίκτη στο πρώτο μέρος. Ήταν ο Μπερτόλιο στο 52ο λεπτό εκείνος που έπιασε καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη.

Οι πράσινοι συνέχισαν να παρουσιάζουν πρόβλημα στη δημιουργία. Έφτασαν στο 62ο λεπτό απέναντι στο Σαράνοφ με τον Γιόχανσον, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας αντέδρασε σωστά παραχωρώντας κόρνερ στην εκτέλεση του οποίου ο Μακέντα δεν πρόλαβε προ κενής εστίας να φτάσει στη μπάλα μετά την κεφαλιά του Μαυρομάτη.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει προβλήματα στη δημιουργία μένοντας μακριά από την περιοχή του Σαράνοφ, αλλά θα μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις όταν ο Καμπετσής, από απόσταση περίπου τριών μέτρων από την εστία έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Κίτρινες κάρτες: Βασιλαντωνόπουλος (16’), Τομάς (24’), Μπαράλες (49’) – Δώνης (14’), Γιόχανσον (68’), Κάτσε (79’)

Κόκκινες κάρτες:-

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ - Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον – Μπλάζιτς (36’ Μπουλούλης), Δημούτσος - Καραμάνος, Μπερτόλιο (65’ Επστάιν), Τομάς (80’ Καρυπίδης) – Μπαράλες

ΠΑΟ (Γιώργος Δώνης): Διούδης - Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Οικονόμου - Κάτσε, Δώνης (78’ Βέργος), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (73’ Καμπετσής) – Μουνιέ (59’ ‘Αλτμαν), Μακέντα
Keywords
Τυχαία Θέματα