Η παρέα των...«Greek Freaks» μίας Ελλάδας που αντιστέκεται

«Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει», γράφει στους στίχους του τραγουδιού «Τσάμικο» ο Διονύσης Σαββόπουλος και αυτή η Ελλάδα που αντιστέκεται έχει πρόσωπα.
Πρόσωπα που λάμπουν, που χαμογελούν, που κοιτούν τους Έλληνες στα μάτια, με μάτια δακρυσμένα. Που παλεύουν, που μοχθούν, που ανταμείβονται και ανταμείβουν,
που σηκώνουν την σημαία στον πιο ψηλό ιστό, που πατούν το «πλέι» για να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος σε κάθε άκρη της γης.
Η Ελλάδα που έχει ανάγκη από «Greek Freaks», που κάνουν τον κόσμο να μιλά και να παραμιλά.
Ο Γιάννης, έβαλε τους Αμερικανούς να «γκουγκλάρουν» τα Σεπόλια, να ακούσουν Ποντιακά, να ξαναχορέψουν τον «Ζορμπά». Ο Αντετοκούμπο είναι η ζωντανή διαφήμιση μίας Ελλάδας που πονά, μιας Ελλάδας που επιζητά ήρωες και γιατρικό για τις πληγές της.

Ο ηγέτης των «Ελαφιών» γράφει ιστορία στο ΝΒΑ, στο παγκόσμιο μπάσκετ, είναι φαβορί για τον τίτλο του MVP και για να πάρει το χρίσμα του αρχηγού της ομάδας των All Stars στην περιφέρεια της Ανατολής.

Ο Γιάννης, έχει φτιάξει μία «παρέα» στην οποία εντάσσονται αθλητές που από το δικό τους μετερίζι διαφημίζουν την Ελλάδα και κάνουν τους Έλληνες να αισθάνονται υπερήφανοι.
Το πιο πρόσφατο μέλος αυτής της παρέας είναι μόλις 20 ετών. Καιρό τώρα έχει απασχολήσει τον χώρο του αθλήματός του. Του «ευγενούς» αθλήματος της αντισφαίρισης. Το τένις βλέπει με χαρά να ανατέλλει και μάλιστα με… πάταγο, ένα αστέρι, που μπορεί να προσδώσει νέο ενδιαφέρον στο κοινό, τηλεοπτικό και μη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, βλέπει το όνομά του να αναγράφεται παντού, μαζί με διθυραμβικά σχόλια και όχι άδικα, έχει καταφέρει να βγάλει από το Αυστραλιανό Όπεν τον «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ.
Η Ελλάδα ξαφνικά δονείται, σαν να μετακινούνται όλες οι τεκτονικές της πλάκες. Όλοι ασχολούνται με τον Στέφανο, όλοι πανηγυρίζουν, όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Αισθάνονται υπερήφανοι, που αυτό το παιδί γράφει ιστορία. Είναι το νούμερο ένα αθλητικό θέμα εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.

Παιδί με ποιότητα, που αναφέρεται συχνά στον Σωκράτη, στον Αριστοτέλη, στον Περικλή και δείχνει πάντα την αγάπη του για την πατρίδα του και την ιστορία της.

Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης. pic.twitter.com/FbRNWgGygj

— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) 16 Ιανουαρίου 2019

Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις. pic.twitter.com/YCMgMPvEu8

— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) 18 Ιανουαρίου 2019

Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις. pic.twitter.com/YCMgMPvEu8

— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) 18 Ιανουαρίου 2019

Έχει παρουσιαστικό που κλέβει τα βλέμματα, «εμπορική» φυσιογνωμία, όπως λέμε, ο Τσιτσιπάς, έχει όλο το πακέτο, μα πάνω απ’ όλα το ταλέντο και την ωριμότητα να το εξελίξει, έχει ότι πρέπει για να βρεθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν στην κορυφή του αθλήματος.
Ένας ακόμη 20χρονος δείχνει πως το ταλέντο όταν δουλεύεται μπορεί να σε στείλει στα αστέρια. Ο Εμμανουήλ Καραλής χαράζει ήδη την δική του πορεία σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ένα παιδί που στέκεται δυνατός σε μία δύσκολη κοινωνία και με το πάθος και την δύναμη της ψυχής κρεμά μετάλλια στο στήθος.

Η παρέα των «Greek Freaks», ντύνεται στο χρώμα του χρυσού, λαμποκοπά από χιλιόμετρα μακριά. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κάνει… συλλογή χρυσών μεταλλίων, όπου σταθεί και όπου βρεθεί φωτοβολεί Ελλάδα. Είναι ανίκητος στην ψυχή και για την ώρα στο σώμα, αφού και τραυματίας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ηθική, σεμνότητα, επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα τα στοιχεία ενός αδαμάντινου χαρακτήρα.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κορίτσια από την παρέα των «Greek Freaks». Κατερίνα Στεφανίδη και Άννα Κορακάκη κοσμούν τον Ελληνικό και Παγκόσμιο αθλητισμό. Δίνουν ερέθισμα σε νέα κορίτσια να ασχοληθούν με αθλήματα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ίσως τα προσπερνούσαν.
Η Κατερίνα αναγκάστηκε να φύγει μακριά για να βρει τον δρόμο της, αλλά πάντα έχει ψηλά την Ελλάδα και τη σημαία της.

Η Κορακάκη έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου πατώντας σε χαλάσματα. Όμως ισορρόπησε και βρήκε την ανάσα της, την κράτησε και σημάδεψε σωστά.

Το τένις έχει, πέρα από τον Στέφανο και γυναικεία παρουσία, αυτή της Μαριάς Σάκκαρη. Η νεαρή τενίστρια βαδίζει στα βήματα του Τσιτσιπά, έχει ανέβει στην 37η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης. Δείχνει ικανή να φτάσει ψηλά και να κρατήσει ζωηρό αυτό το υπέροχο δίδυμο με τον Σ΄τεφανο.

Στην χώρα των άριστων έφτασε η αριστεία να θεωρείται μειονέκτημα, όμως η παρέα των «Greek Freaks» «φωνάζει» πως το να είσαι άριστος είναι στάση ζωής και πως τα παιδιά όλων μας θα πρέπει να έχουν φάρο για το μέλλον τους τη δική τους πορεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα