Με το δεξί η Λιόν (video)

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κυριάρχησαν στον τομέα της κατοχής από την αρχή του ματς, όμως δυσκολεύθηκαν να βρουν χώρους για να απλώσουν το παιχνίδι τους απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Άλλωστε η νεοφώτιστη πέρυσι Αμιάν ολοκληρώσε τη σεζόν έχοντας την 4η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία κι έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει τις καλές της συνήθειες.

Ο τερματοφύλακας της Αμιάν Ρεζίς Γκιρτνέ ήταν εξαιρετικός στις πρώτες δύο περιπτώσεις που οι "λιονέ" κατάφεραν να πατήσουν στην περιοχή, όχι όμως και στο 24ο λεπτό όταν ο Μπερτράν Τραορέ πέρασε τη μπάλα "από το ματι
της βελόνας" για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους κι όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδύτηρια η Αμιάν άρχισε να γίνεται πιο τολμηρή.

Η είσοδος του Κορνέτ έκανε πιο δημιουργική τη μεσαία γραμμή της Αμιάν και σε συνδυασμό με την έλλειψη ρυθμού από τους γηπεδούχους, η αμφιβολία άρχισε να κάνει της εμφάνιση στη Λιόν.
Η σπουδαiότερη στιγμή της Αμιάν προέκυψε από πλασέ του Κορνέτ με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, αλλά η ποιότητα του Ντεπάι ήταν καθοριστική λίγα λεπτά αργότερα. Με έξοχη εκτέλεση φάουλ στο 75ο λεπτό ο Ολλανδός "έγραψε" το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς η Αμιάν έχασε απότομα την έμπνευση της.
Keywords
Τυχαία Θέματα