Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Μετά το "μούδιασμα" για τον αποκλεισμό Αστέρα και Ατρομήτου στο Γιουρόπα Λιγκ, ήρθε η ανακούφιση για τα αποτελέσματα των υπολοίπων τριών εκπροσώπων της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε εμφανίσεις που για διαφορετικούς λόγους προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει και την έναρξης της σεζόν. Παράλληλα βέβαια με την αναγκαιότητα για βαθμούς και παρουσία του ποδοσφαίρου μας στην Ευρώπη σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα τον χειμώνα. Ας τα πάρουμε χρονικά.

Ο ΠΑΟΚ
ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά στο... ηλεκτροσόκ του 0-2 από τη Σπαρτάκ. όχι μόνο δεν πτοήθηκε και δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά, αλλά αντέδρασε απαιτώντας από το παιχνίδι μόνο τη νίκη. Έβγαλε εικόνα ομάδας που το πιστεύει ότι είναι καλύτερη από τον αντίπαλο και πως ότι κι αν προκύψει στη διάρκεια του παιχνιδιού θα το διαχειριστεί με επιτυχία. Ο κορμός υπάρχει από πέρυσι, χημεία στον αγωνιστικό χώρο επίσης. Βασικός λόγος της ανατροπής του "Δικεφάλου" και υποθήκη για πρωταθλητισμό που θέλει να κάνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ μπήκε επίσης σε... ειδικές καταστάσεις στη Γλασκώβη και ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δέχθηκε γκολ νωρίς σε ένα γήπεδο που εξ ορισμού είναι δύσκολο όταν... ζεσταθεί. Η αντίδρασή της ήταν εξαιρετική. Όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και σταδιακά ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και ισοφάρισε. Η απόφαση της αποβολής δε την αδίκησε μόνο από... αριθμητικής πλευράς, αλλά και από ποδοσφαιρικής. Αν και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ακόμα και με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, δεδομένα θα μπορούσε να δείξει πολύ περισσότερα έχοντας ίδιο αριθμό ποδοσφαιριστών στο γήπεδο μέχρι το τέλος.

Για τον Ολυμπιακό η συζήτηση είναι εντελώς διαφορετική. Η αλλαγή πολλών προσώπων στο ρόστερ κάνει δεδομένη την αναζήτηση χρόνου και υπομονής για να προκύψει χημεία. Ο Μαρτίνς έχει πάρει τα πράγματα με σωστή σειρά. Εντόπισε αδυναμίες, έβαλε προτεραιότητες και το αποτέλεσμα φαίνεται. Όχι μόνο με τη Λουκέρνη και το 4-0 που ήταν πολύ εύκολο και ίσως αναμενόμενο αφού υπάρχει διαφορά ποιότητας, αλλά και στο φιλικό με τη Λεγανές που παίζει στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν διορθώσει πολύ γρήγορα ανορθογραφίες του πρόσφατου παρελθόντος και ο χρόνος κυλά υπέρ τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα