Με τέσσερις ομάδες η Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η σεζόν στο BCL ανοίγει ουσιαστικά σήμερα με την ανακοίνωση των ομάδων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της επερχόμενης σεζόν.

H Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 4 χώρες, καθώς εκτός της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Προμηθέα, στη λίστα μπήκε και ο Αρης, ο οποίος θα μπει στον πρώτο προκριματικό γύρο…

Ανάμεσά τους, βρίσκονται
ομάδες όπως η ΑΕΚ, που επιστρέφει μετά την κατάκτηση του τροπαίου πέρσι και αρνούμενη να συμμετάσχει στο Eurocup, όπως ακριβώς έκανε και η Λεμάν, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γαλλίας και αποτελεί μία πολύ σημαντική προσθήκη για το BCL. Φυσικά στη λίστα βρίσκεται και η Μπάμπεργκ, που μετά από πολλά χρόνια συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, επέλεξε τη διαφάνεια, την οργάνωση, το σταθερό πλάνο του BCL για να ανοίξει τη νέα σελίδα στην πορεία της… Είναι ουσιαστικά η πρώτη ομάδα που αρνείται τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα, καθώς ακόμα κι αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, δε θα αγωνιστεί εκεί (όπως θα έχει δικαίωμα) αλλά στο BCL.

Μην ξεχνάμε ότι το BCL είναι μία διοργάνωση που υποστηρίζει την οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων και για αυτό το λόγο το 1εκ. που προσφέρει στον νικητή είναι μία πολύ σημαντική ανταμοιβή, ανώτερη από την αντίστοιχη του Eurocup και στο ίδιο επίπεδο με την Ευρωλίγκα…

Μερικά στοιχεία που θα ήθελα να γνωρίζεις είναι τα εξής:

Για ακόμα μία φορά ίσχυσαν αποκλειστικά τα αθλητικά κριτήρια με εξαίρεση τις wild card που δόθηκαν….
Σχετικά με το φορμάτ δεν αλλάζει τίποτα και στόχος του BCL είναι να διατηρήσει το επίπεδο έντασης και αγωνίας της διοργάνωσης, χωρίς όμως να επιβαρρύνει με επιπλέον παιχνίδια του.. Υπενθυμίζω ότι:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: 16 ομάδες - μίνιμουμ 35 αγώνες μέχρι τον τίτλο

EUROCUP: 24 ομάδες - 24 μίνιμουμ αγώνες για τον τίτλο

BCL: 32 ομάδες - Ακριβώς 20 αγώνες μέχρι τον τίτλο

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Tο BCL έχει προβλέψει τέσσερις διαφορετικές ώρες για την έναρξη των αγώνων, προκειμένου, ανάλογα με τη ζώνη από την οποία προέρχεται κάποια ομάδα, να εξυπηρετεί τις ανάγκες των φιλάθλων και να συνδέσουν στις χώρες τους τη συγκεκριμένη ώρα με την έναρξη των αγώνων του BCL. Το format, αλλά και οι ώρες των αγώνων έχουν συζητηθεί και αναλυθεί με τα τηλεπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων και οι ώρες επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή κάλυψη και τηλεθέαση των αγώνων. Οι αγώνες του BCL δε θα διασταυρώνονται με αντίστοιχους αγώνες ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

To BCL θα φιλεξενήσει την επόμενη σεζόν:

28 χώρες συνολικά
19 Πρωταθλήτριες ομάδες από ολόκληρη την Ευρώπη
6 πρωταθλήτριες από τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Σλοβενία, το Βέλγιο, τη Λετονία και την Πολωνία, έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στην κανονική περίοδο…

Δόθηκαν 2 wild cards για τη συμμετοχή απευθείας στους ομίλους στην Μπολόνια και την ΑΕΚ

Σε σχέση με την περσινή σεζόν:

Μόνο μία ομάδα από αυτές που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο BCL μέσω βαθμολογίας, προτίμησε το Eurocup. Κι αυτή είναι η Μονακό.
Αντίθετα, τρεις ομάδες που επί χρόνια ανήκαν στο περιβάλλον της ECA, αποφάσισαν να ενταχθούν στο περιβάλλον του BCL:

Μπάμπεργκ

Χάποελ Ιερουσαλήμ

Λιετκαμπέλις
Keywords
Αναζητήσεις
παοκ νεα τωρα
Τυχαία Θέματα