Onrush Review

Feel the RUSH!

Το Driveclub της Evolution Studios μπορεί να μην εντυπωσίασε στο λανσάρισμα του, εντούτοις οι developers του δεν σταμάτησαν ποτέ να το υποστηρίζουν κυκλοφορώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιπλέον περιεχόμενο (είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή) και προχωρώντας σε σημαντικές βελτιώσεις του τεχνικού τομέα του. Παρά την εργατικότητά τους και την επιμονή τους στο όραμά τους, η Sony προχώρησε στην απόλυσή

τους και στο κλείσιμο της Evolution Studios. Ευτυχώς, η Codemasters ως από μηχανής θεός έσπευσε να στρατολογήσει αρκετά στελέχη της Evolution Studios, δίνοντάς τους παράλληλα την πολυπόθητη... καλλιτεχνική ελευθερία για να μας παρουσιάσουν κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Η νέα δουλειά της Codemasters και των πρώην developers της Evolution Studios φέρει τον τίτλο Onrush και προσφέρει μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία στον χώρο των arcade Racing/Vehicular combat. Το Onrush διαφέρει από τις αντίστοιχες δημιουργίες του είδους, καθώς προσεγγίζει και μπολιάζει το genre με αρκετούς MOBA μηχανισμούς. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω πάμε να δούμε αναλυτικότερα τι... παίζει με το Onrush και γιατί αξίζει οπωσδήποτε την προσοχή σας.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σχετικά με το Onrush, είναι ότι ο σκοπός σας δεν είναι να βγείτε πρώτοι σε κάθε αγώνα, καθώς πρόκειται για ένα ομαδικό “άθλημα” στο οποίο συμμετέχουν δύο εξαμελείς ομάδες. Όπως είναι αναμενόμενο στο single-player mode, τόσο οι συμπαίκτες σας, όσοι και οι αντίπαλοί σας ελέγχονται από την CPU. Αντίθετα στο multiplayer έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες των έξι παικτών σε casual αναμετρήσεις. Να σημειώσουμε ότι στο μέλλον πρόκειται να προστεθούν και ranked matches.

Οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε για να νικήσετε έναν αγώνα, εξαρτώνται από το mode στο οποίο παίζετε. Για παράδειγμα, στο Overdrive νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κερδίσει τους περισσότερους boost πόντους. Αντίθετα στο Countdown θα πρέπει να οδηγήσετε μέσα από συγκεκριμένα checkpoints. Τα δύο υπόλοιπα modes ονομάζονται Lockdown και Switch. Στο πρώτο θα πρέπει να κάνετε capture μια συγκεκριμένη ζώνη, οδηγώντας μέσα στα όρια της, ενώ στο δεύτερο θα πρέπει να εξολοθρεύσετε τα οχήματα της αντίπαλης ομάδας. Στο εν λόγω mode, ξεκινάτε σε μία από τις δύο μηχανές (Blade ή Outlaw), έχετε τρεις διαθέσιμες “ζωές” (τα λεγόμενα switches) και κάθε φορά που χάνετε μια από αυτές κάνετε respawn με ένα πιο δυνατό όχημα.

Ο βασικός μηχανισμός του Onrush είναι το λεγόμενο boost, το οποίο απεικονίζεται στην σχετική μπάρα που βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης σας. Για να ενεργοποιήσετε το boost δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπί A και να δείτε το όχημα σας να επιταχύνει με ιλιγγιώδη ρυθμό. Με άλλα λόγια το boost λειτουργεί σαν μπουκάλα nitro. To boost σας μπορεί να αναπληρωθεί με διάφορους τρόπους (air time, tricks, barrel rolls, καταστροφή των fodder οχημάτων κτλ.). Όσο περισσότερο κάνετε boost, τόσο περισσότερο RUSH κερδίζετε. Μάλιστα κάθε όχημα έχει ένα ξεχωριστό τρόπο, με τον οποίο κερδίζει RUSH. Παραδείγματος χάριν, το buggy Charger κερδίζει RUSH όταν βρίσκεται πλάι σε αντίπαλα οχήματα. Μόλις η μπάρα RUSH γεμίζει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ομώνυμη ability, η οποία είναι επίσης ξεχωριστή για κάθε όχημα.

Στο Onrush συναντάμε οχτώ διαφορετικά οχήματα, τα οποία έχουν ξεχωριστά abilities και συγκεκριμένο playstyle. Λόγου χάρη, το αμάξι Dynamo μοιράζει boost στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας, ενώ το φορτηγό Titan προστατεύει τα οχήματα που βρίσκονται δίπλα του με μια ενεργειακή ασπίδα. Καθώς παίζετε θα διαπιστώσετε ότι κάθε όχημα είναι πιο αποτελεσματικό σε συγκεκριμένα modes. Για παράδειγμα, οι μηχανές Blade και Outlaw είναι πιο χρήσιμες στο Countdown mode, καθώς λόγω της ευελιξίας τους μπορούν να περάσουν πιο γρήγορα μέσα από τα checkpoints. H μηχανή Outlaw είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στο Overdrive mode, αφού το RUSH ability της σας επιτρέπει να απομυζήσετε το boost των αντιπάλων σας.

Με βάση τα παραπάνω θα λέγαμε ότι κάθε τύπος οχήματος έχει την δική του “ταυτότητα” και τον δικό του ρόλο. Τα Interceptor και Charger είναι οι “assassins”, τα Titan και Enforcer είναι τα “tanks”, τα Outlaw και Dynamo είναι τα “support” κ.ο.κ. Παρά τους διακριτούς αυτούς ρόλους, το Onrush σας εξωθεί να εξοικειωθείτε με όλα τα διαθέσιμα οχήματά του και να επιλέξετε αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις (mode, σύνθεση της αντίπαλης ομάδας κτλ.).

Όλα τα modes είναι εξίσου διασκεδαστικά, εντούτοις αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το Switch. Στο mode αυτό θα πρέπει να πάρετε διάφορες κρίσιμες αποφάσεις, να καταστρώσετε την στρατηγική σας, αλλά και να την προσαρμόσετε όταν κρίνεται απαραίτητο. Λόγου χάρη, μπορείτε να τρακάρετε εσκεμμένα στην πρώτη στροφή για να αλλάξετε την μηχανή σας σε ένα πιο δυνατό όχημα, το οποίο θα σας επιτρέψει να πάρετε κάποια εύκολα kills (εδώ ονομάζονται takedowns). Μια άλλη στρατηγική είναι να προσπαθήσετε να κρατήσετε τις “ζωές” σας για το τέλος του αγώνα, δηλαδή να οδηγήσετε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάνω στην μηχανή σας.

To campaign του Onrush φέρει τον τίτλο Superstar και θα σας κρατήσει συντροφιά για τουλάχιστον 20-25 ώρες. Για να ξεκλειδώσετε τα διάφορα πρωταθλήματα θα χρειαστεί να συλλέξετε ένα συγκεκριμένο αριθμό αστεριών, όπως είχαμε δει και στην περίπτωση του Driveclub. Τα αστέρια τα συλλέγετε, είτε κερδίζοντας τα διάφορα αγωνίσματα, είτε ολοκληρώνοντας τα εκάστοτε προαιρετικά challenges. Εν τω μεταξύ, ανάλογα με τις επιδόσεις σε κάθε αγώνα κερδίζετε xp και ανεβαίνετε level, αποκτώντας πρόσβαση σε διάφορα loot crates. Τα loot crates περιλαμβάνουν διάφορα cosmetic αντικείμενα, όπως skins για τους αναβάτες και τα οχήματά σας, νέα tricks κτλ.

Η δημιουργία της Codemasters είναι εξαιρετικά εθιστική, εντούτοις μετά από 10-15 ώρες gameplay παρατηρούνται κάποια φαινόμενα επανάληψης. Πιστεύουμε πάντως ότι αν οι developers αρχίσουν να προσφέρουν νέο περιεχόμενο, όπως είχαμε δει στην περίπτωση του Driveclub, η βιωσιμότητα του Onrush είναι εξασφαλισμένη. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ranked multiplayer που θα προστεθεί το προσεχές διάστημα.

Σε οπτικό επίπεδο παρατηρούμε ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα, καθώς το level design είναι εξαιρετικό, ενώ τα particle effects δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Παίζοντας στο Xbox One, παρατηρήσαμε κάποιες μικρές πτώσεις του frame rate, οι οποίες ωστόσο δεν επηρεάζουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Το soundtrack περιλαμβάνει διάφορα licensed tracks, από όλο το φάσμα της μουσικής (dubstep, metal, techno, alternative rock κτλ.) και συνοδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μονομαχίες σας με τους άλλους οδηγούς. Λίγη παραπάνω ποικιλία πάντως δεν θα έβλαπτε.

Το review βασίστηκε στην physical έκδοση του παιχνιδιού για Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

Read more on [SITE_NAME]Η συνέντευξη τύπου της Microsoft έσπασε το ρεκόρ θεατών στο TwitchXbox Arena Festival powered by ΠΛΑΙΣΙΟ Teaser TrailerΣτο 'Iron Throne' των Gamepads βρίσκεται πλέον το DualShock 4

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα