Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 4-1: Στο χέρι της ο τίτλος! (hls)

Οι «κανονιέρηδες» παραμένουν στην κορυφή με 75 πόντους, όμως έχουν πλέον μόλις δύο πόντους περισσότερους, αλλά και δύο ματς περισσότερα από τη Σίτι (33 έναντι 31).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, συνέχισε την καλή παράδοση απέναντι στους «κανονιέρηδες», με επτά σερί εντός έδρας νίκες και 12 συνεχόμενες ανεξαρτήτως έδρας στο πρωτάθλημα απέναντί της. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Κέβιν Ντε Μπράινε, που καθάρισε το ματς με δύο γκολ και μία ασίστ.

Το συγκρότημα

του Μίκελ Αρτέτα, δέχτηκε πάνω από δύο γκολ για τέταρτο σερί ματς, στα οποία έμεινε χωρίς νίκη, με την προσπάθεια για τον πρώτο τίτλο από το 2004 να κρέμεται σε μία κλωστή. Αν μάλιστα ο Ράμσντεϊλ δεν είχε βρεθεί σε τρομερή βραδιά, απέναντι στον Χάαλαντ – που τον νίκησε μόνο στο τέλος – τότε το σκορ θα είχε ξεφύγει από τα αξιοπρεπή επίπεδα για τους Λονδρέζους, οι οποίοι είχαν σε κακή μέρα τους Όντεγκααρντ και Σάκα.

Δεν άφησε περιθώρια

Η Σίτι μπήκε στο ματς με άγριες διαθέσεις και μόλις στο έβδομο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντε Μπράινε πήρε την μπάλα από τον Χάαλαντ λίγο κάτω από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή με τρομερό σλάλομ και σκόραρε με υπέροχο δεξί σουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και στο 22′ ο Μπ. Σίλβα μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Ράμσντεϊλ μπλόκαρε εύκολα ένα αντίπαλο σουτ.

Στο 26′ χρειάστηκε τάκλιν της τελευταίας στιγμής προκειμένου ο Ντε Μπράινε να κοπεί πριν κάνει το 2-0 από κοντά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χάαλαντ έφτασε φάτσα με το 2-0, όμως ο Ράμσντεϊλ έβγαλε το πλασέ του Νορβηγού με τρομερή επέμβαση.

Στο 32′ οι δύο τελευταίοι ήταν ξανά πρωταγωνιστές, με τον Χάαλαντ να σουτάρει από πλάγια θέση αριστερά στην περιοχή και τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να αποκρούει.

Η αναιμική επιθετικά φιλοξενούμενη, είχε ένα σουτ στο 35′ με τον Πάρτεϊ από το ημικύκλιο, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι «γαλάζιοι» αντίθετα είχαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0 πριν βγει το ημίχρονο με τον Χάαλαντ, ο οποίος στο 36′ αστόχησε από κοντά και στο 41′ υποχρέωσε τον Ράμσντεϊλ σε νέα καλή επέμβαση με τα πόδια.

Τελικά τα κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντε Μπράινε εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Στόουνς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε με το κεφάλι, με το γκολ να κατακυρώνεται μετά τον σχετικό έλεγχο του VAR.

Κέβιν και τέλος!

Η Άρσεναλ προσπάθησε να μειώσει νωρίς στο β’ μέρος και είχε ένα σουτ του Τζάκα στο 48′ στο όριο της περιοχής, που μπλόκαρε εύκολα ο Έντερσον.

Οι Χάαλαντ και Ράμσντεϊλ πάντως συνέχισαν την προσωπική τους μονομαχία στο 53′, με τον Νορβηγό ναμπαίνει μόνος του από τον άξονα, αλλά τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να τον κερδίζει στο τετ-α-τετ.

Ο Ράμσντεϊλ όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ένα λεπτό αργότερα, όταν οι γηπεδούχοι έκλεψαν ψηλά, ο Χάαλαντ έδωσε στον Ντε Μπράινε στην περιοχή και αυτός με δεξί πλασέ έκανε το 3-0!

Το υπόλοιπο του ματς ήταν απλά μία τυπική διαδικασία, με τη Άρσεναλ πάντως να μειώνει στο 86ο λεπτό με ωραίο σουτ του Χόλντινγκ στην περιοχή μετά απο πάσα του Τροσάρ.

Για τη Σίτι, έμενε μόνο το …κερασάκι στην τούρτα, που δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα γκολ του Χάαλαντ. Ο Νορβηγός στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε την πάσα του Φόντεν και νίκησε επιτέλους τον Ράμσντεϊλ για να φτάσει τα 33 γκολ, ρεκόρ σε μία σεζόν Premier League 38 αγώνων.

33 – Erling Haaland has scored 33 goals in the Premier League this season, a new record in a 38-game campaign:

33 – Erling Haaland (2022-23)
32 – Mohamed Salah (2017-18)
31 – Luis Suárez (2013-14)
31 – Cristiano Ronaldo (2007-08)
31 – Alan Shearer (1995-96)

Predator. pic.twitter.com/DeUqs2OFiU

— OptaJoe (@OptaJoe) April 26, 2023

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ουόκερ, Ντίας, Ακάντζι – Στόουνς, Ρόδρι – Μπ. Σίλβα, Γκουντογκάν (72′ Μάχρεζ), Ντε Μπράινε (80′ Άλβαρες), Γκρίλις (86′ Φόντεν) – Χάαλαντ.
Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ – Γουάιτ, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Ζιντσένκο – Τζάκα (60′ Ζορζίνιο), Πάρτεϊ, Όντεγκααρντ (72′ Σμιθ Ρόου) – Σάκα (81′ Νέλσον), Μαρτινέλι (60′ Τροσάρ), Ζεσούς (81′ Ενκέτια).

Keywords
Τυχαία Θέματα