Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 79-68: Τρίποντα και 1-0… (hls)

Οι Τούρκοι έβαλαν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ευστοχία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα από μακρινή απόσταση. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Ο Γουόκαπ με το πόδι στο γκάζι

Ο εξαιρετικός Γουόκαπ οδηγούσε τον Ολυμπιακό

επιθετικά στα πρώτα λεπτά, έχοντας πετύχει τους 7 από τους 12 πόντους της ομάδας του (12-7). Μπορεί ο Φαλ με βολές αμέσως μετά το πρώτο τάιμ άουτ να ανέβασε τη διαφορά στους 7 (14-7), αλλά ο Καλάθης ανέλαβε δράση και βοήθησε τη Φενέρ να πάρει τα ηνία. Ο διεθνής άσος με πέντε σερί πόντους έδωσε στους Τούρκους το προβάδισμα (16-17). Το τρίποντο του Βεζένκοφ δεν ήταν ικανό για να κρατήσει τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-19).

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός

Οι κακές επιλογές επιθετικά και τα αβίαστα λάθη, έφεραν το σύνολο του Ιτούδη στο +5 για πρώτη φορά (21-26), αλλά σε εκείνο το σημείο το τρίποντο του Λαρεντζάκη και το λέι άπ του Μακίσικ «ανάγκασαν» τον προπονητή των φιλοξενούμενων να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Ο Γκούντουριτς με πέντε σερί πόντους «πλήγωσε» την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν. Μέσα από την άμυνά τους και με τον Βεζένκοφ να βρίσκει ρυθμό επιθετικά πήγαν στα αποδυτήρια με +2 (37-35).

Ρεσιτάλ Κάαναν

Η Φενέρ θέλησε να βγάλει αντίδραση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά Βεζένκοφ και Κάαναν δεν την άφησαν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τα μισά περίπου της περιόδου (44-43). Σε εκείνο το χρονικό σημείο έλαμψε το ταλέντο του Κάαναν στο μακρινό σουτ. Ο Αμερικανός με πέντε τρίποντα συνολικά διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Φενέρ και έστειλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +11 (60-49), εκνευρίζοντας παράλληλα τον πάγκο της τουρκικής ομάδας! Το τρίποντο στην εκπνοή κράτησε τη διαφορά σε διψήφια αριθμό (63-51).

Πήρε τη σκυτάλη ο Μακίσικ

Τα καλάθια των Γκούντουριτς και Μόντλειϊ έδωσαν την ευκαιρία στη Φενέρ να πλησιάσει στους πέντε, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του σερί 7-0. Ο Σλούκας που δεν είχε σημειώσει κάποιον πόντο, πέτυχε πέντε σε κοντινό διάστημα και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν το 70-58 στο 35’.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μακίσικ με τον Αμερικανό να σημειώνει 11 πόντους και να βάζει τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για μπρέικ 79-68.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 7 (1), Κέιναν 18 (6), Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 9, Σλούκας 5 (1), Βεζένκοφ 19 (3), Παπανικολάου 3 (1), Πίτερς, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 11 (3)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 15, Μπίρσεν, Χαζέρ, Έντουαρντς 6 (1), Μαχμούτογλου, Χέιζ-Ντέιβις 11 (2), Πιερ 13 (3), Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 12 (2), Ντόρσεϊ, Καλάθης 7 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα