Ιτούδης: “Βρήκε το μομέντουμ ο Ολυμπιακός και νίκησε…”

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά το τέλος του αγώνα το βράδυ της Τετάρτης (26/4) στο ΣΕΦ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φενερμπαχτσέ, έψαχνε τις απαντήσεις στα ζητήματα που έβαλαν στην ομάδα του οι “ερυθρόλευκοι” και την οδήγησαν στην ήττα. Ο προπονητής της Φενέρ είχε τσεκάρει ήδη στο μυαλό του τι δεν πρέπει να ξανακάνουν οι παίκτες του την ερχόμενη Παρασκευή (28/4) και πάλι στην αντίπαλη έδρα, στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ, ώστε να

αυξήσουν τις πιθανότητες να φύγουν αυτοί νικητές.

Αρχικά, δήλωσε ο Έλληνας κόουτς της τούρκικης ομάδας: “Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρώτη του νίκη στη σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο την δική μας ομάδα. Ο Ολυμπιακός βρήκε το μομέντουμ στον αγώνα και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ο Κάνααν πέτυχε απανωτά τρίποντα και μας έκανε μεγάλη ζημιά. Κι εμείς, όμως, δώσαμε πέντε τρίποντα στους αντιπάλους μας, με τον τρόπο που παίξαμε άμυνα”.

Και συνέχισε ο Ιτούδης: “Κάποια στιγμή επιστρέψαμε στο σκορ και ρίξαμε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε για το ερχόμενο ματς, της Παρασκευής (28/4). Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να παρουσιαστούμε στο ερχόμενο παιχνίδι καλύτεροι, για να έχουμε ελπίδες να πάρουμε τη νίκη”.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ο Ιτούδης:

“Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το 1-0. Ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι και θέλαμε να του δημιουργήσουμε προβλήματα. Το καταφέραμε. Παίζαμε εναντίον της καλύτερης ομάδας της regular, με το πιο σταθερό μπάσκετ. Δεν χρησιμοποιούν τόσες ντρίπλες για να σκοράρουν. Θέλαμε να τους οδηγήσουμε σε άλλο τρόπο παιχνιδιού και στο πρώτο ημίχρονο το καταφέραμε. Στην τρίτη περίοδο το μομέντουμ με τα 5 τρίποντα, που ήταν λάθος συγκέντρωσης δικής μας, τους βοήθησε. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε με ένα σερί αλλά δεν ήταν αρκετό. Ήταν μεγάλο θέμα το μομέντουμ για αυτούς. Μόνο σε μία περίοδο, ο Ολυμπιακός σκόραρε 20 πόντους. Μας πλήγωσαν τα 14 λάθη για 5 κλεψίματα. Ο Ολυμπιακός είχε 7-7. Πρέπει να δουλέψουμε για το δεύτερο παιχνίδι. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία για εμάς”.

Για τον Ντόρσεϊ σχολίασε: “Όχι μόνο από το Ντόρσεϊ, αλλά και από άλλους περιμένω περισσότερα πράγματα. Ο Ντόρσεϊ μας έχει δώσει καλά παιχνίδια, ασχέτως αν συνδυάστηκαν με νίκες ή ήττες. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός Τάιλερ. Ήταν 20 λεπτά στο παρκέ και μας στοίχισε που δεν σκόραρε, αλλά θα βρει τρόπο να είναι αποδοτικός”.

Keywords
Τυχαία Θέματα