Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σεβίλη: H μία έχει τη φόρμα, η άλλη την τεχνογνωσία

Αν δεν ερχόταν η συντριβή με σκορ 7-0 από τη Λίβερπουλ, θα μιλούσαμε για μία σχεδόν αψεγάδιαστη πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην επανέναρξη της Premier League, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες, ο απολογισμός της στα υπόλοιπα 14 παιχνίδια. Βρίσκεται μέσα στο στόχο της κατάληψης μίας θέσης στην πρώτη τετράδα, θα αντιμετωπίσει τη Μπράιτον (23 Απριλίου) στον ημιτελικό του FA Cup και διεκδικεί στους δύο

αγώνες με τη Σεβίλη, ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του UEFA Europa League.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ, μοιάζει ως το μεγάλο φαβορί, με τη Σεβίλη να διανύει μία από τις πιο άσχημες σεζόν τατελευταία χρόνια, αλλά είναι η πολυνίκης του θεσμού, οπότε δύσκολα μπορείς να την ξεγραψεις. Εμείς εντοπίσαμε πέντε βασικά σημεία που μπορούμε να σταθούμε και σας τα παραθέτουμε.

ΣΚΛΗΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ ΣΤΗ LA LIGA
Η Σεβίλλη, σύμφωνα με τα πρόσφατα υψηλά πρότυπα της, βιώνει μια κούρσα επιβίωσης στο πρωτάθλημα, μία συνθήκη άγνωστη σε αυτή, καθώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 13η θέση στη La Liga και μόλις πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Ανδαλουσιανοί έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται για μια θέση στο Champions League, να διεκδικούν ακόμη και το πρωτάθλημα αυτόν τον αιώνα, αλλά βρίσκονται ήδη με τρίτο διαφορετικό προπονητή μέσα στη σεζόν μετά τις αποχωρήσεις των Λοπετέγκι, Σαμπάολι. Τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η Σεβίλλη άλλαξε τον Σαμπάολι με τον Μεντιλίμπαρ λίγες μέρες μετά την κλήρωση των προημιτελικών, με τον απερχόμενο Αργεντινό να μην μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για την ομάδα κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του ως επικεφαλής. Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, ίσως περισσότερο γνωστός για την καθιέρωση της μικροσκοπικής Εϊμπάρ ως μέλους της κορυφαίας κατηγορίας μεταξύ 2015 και 2021και έχει σταθεροποιήσει κάπως το πλοίο της Σεβίλλης, οδηγώντας τους σε μια νίκη και μια ισοπαλία στα δύο παιχνίδια του ως επικεφαλής. Πρέπει πάντως να τονίσουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει παίξει έναν ευρωπαϊκό αγώνα για 18 χρόνια και αυτή ήταν μια ήττα στο Intertoto Cup από την Κλουζ κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου του στο τιμόνι της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Leading the way…#UEL pic.twitter.com/3NwNHuMWw2

UEFA Europa League (@EuropaLeague) April 10, 2023

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΣ
Οι κανόνες της Premier League υπαγορεύουν ότι οι δανεικοί παίκτες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους μητρικούς συλλόγους τους, αλλά δεν ισχύουν τέτοιοι κανόνες στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Άλεξ Τέλες είναι ελεύθερος να αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έχει κάνει 50 εμφανίσεις στους “κόκκινους”από τότε που έφτασε από την Πόρτο το 2020, αγωνίζεται με τον Αργεντινό διεθνή Μάρκος Ακούνα στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Σεβίλλης αυτή τη σεζόν, αν και συνήθως παίζει ως αλλαγή από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τελευταία φορά που ένας παίκτης της Γιουνάιτεντ είχε εμπλακεί εναντίον της στην Ευρώπη ήταν το 2021, όταν ο Ντιόγκο Νταλότ έπαιξε και στα δύο ματς της φάσης των “16” με την Μίλαν.

Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΣΙΑΛ
Ο Άντονι Μαρσιάλ σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Γιουνάιτεντ από τον Φεβρουάριο και σίγουρα θα έχει κίνητρο να σκοράρει και την Πέμπτη, απέναντι στον σύλλογο που έπαιξε ως δανεικός. Ο Γάλλος έπαιξε για τη Σεβίλλη την περασμένη σεζόν, αλλά εμφανίστηκε μόλις 12 φορές και πέτυχε μόνο ένα τέρμα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ
Γνωρίζατε ότι η Σεβίλλη είναι μία από τις δύο ομάδες που η Γιουνάιτεντ έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από δύο φορές και δεν έχει νικήσει ποτέ (μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης); Οι Ανδαλουσιανοί άφησαν την ομάδα του Τεν Χαγκ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ το 2018, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν προπονητής των “κόκκινων” και μετά απέτυχαν να τους κερδίσουν στον μοναδικό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ του 2020 στην Κολωνία. Μπορεί η φόρμα της Σεβίλης να μην είναι εφέτος η πρέπουσα για το μεγέθος τουσυλλόγου, αλλά οι “ροχιμπλάνκος” ξέρουν όσο καμία ομάδα αυτή τη διοργάνωση και πως να φτάνουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σεβίλη,mantsester giounaitent-sevili