Προμηθέας: Επόμενος στόχος η υπέρβαση στο Eurocup

Ο Προμηθέας έπραξε το ευρωπαϊκό καθήκον του στο Eurocup με την πρόκριση τους στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αξιοποίησε το πλεονέκτημα έδρας που είχε στην φάση των «16» και πλέον έχει μπροστά του, την υπέρβαση της συμμετοχής του, απέναντι στην… συνονόματη του, Προμετέι. Η ομάδα της Πάτρας, ακόμα και αν δεν καταφέρει να αποκλείσει την ουκρανική ομάδα, στον προημιτελικό της Ρίγα, έχει πετύχει στην ευρωπαϊκή εκπροσώπηση του, φτάνοντας για δεύτερη φορά στην σύντομη ιστορία των πέντε τελευταίων

χρόνων που έχει παίξει στο Eurocup και στο ΒCL, μέχρι την φάση των «8».

Από κάθε οπτική γωνία και αν κριθεί, ο Προμηθέας ήταν αξιοπρεπής και αξιόλογος στην φετινή πορεία του. Συγκριτικά, με την επένδυση της φετινής ομάδας, την ανταπόκριση των μεταγραφών που έκανε, την αλλαγή προπονητή, τον Νοέμβριο του 2022 και την «ουδετερότητα» που έχει η έδρα του στα περισσότερα παιχνίδια, ο Προμηθέας απέδειξε ότι αντιμετώπισε ως ευθύνη και πρόκληση το φετινό Εurocup, πέραν την απλής συμμετοχής.

Στις επιλογές παικτών του αρχικού σχεδιασμού, ο Προμηθέας έπαιξε στην ευρωπαϊκή διοργάνωση με τρείς παίκτες προδιαγραφών της Euroleague και στην πορεία, έμειναν δυο. Οι Αμερικάνοι Άντονι Κάουαν, Τζο Γιάνγκ και ο Λιθουανός Άρνολντας Κουλμπόκα αποτέλεσαν την εγγύηση του Προμηθέα για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά και ας έφυγε από την Πάτρα, ο Γιάνγκ, πριν από 5 μήνες, αφήνοντας ένα…κενό αναπλήρωσης στην επίθεση και του μέσου όρου 24,3 πόντων που είχε σε 7 παιχνίδια της πατρινής ομάδας.

Ο Κάουαν που ήταν ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με την φανέλα του Άρη, ανταποκρίθηκε υπέρ του δέοντος στον ρόλο του ηγέτη της ομάδας. Το γεγονός ότι απέναντι στην άσημη Μπούρκ, πέτυχε το πέμπτο double-double σε πόντους και ασίστ για τις ελληνικές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Προμηθέα, δεν χρειάζεται ουδεμία ανάλυση της ποιότητας του, αλλά και του πιθανότατου μαγνητισμού άλλων ομάδων για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, την επόμενη περίοδο. Ομάδων της Εuroleague, με υψηλό οικονομικό δέλεαρ. Ο Κάουαν είναι κλασσικός πλέι μέικερ, γιατί η πρώτη σκέψη του στα καθήκοντα αυτής της θέσης, είναι η δημιουργία φάσης, η ασίστ, το «ρήγμα» στην αντίπαλη άμυνα και η εφαρμογή των συστημάτων. Απέδειξε, όμως στα κρίσιμα παιχνίδια του Προμηθέα για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην φάση των «16 και στα προημιτελικά, ότι η εκτελεστική δεινότητα του, είναι εξίσου υψηλή.

Η αποχώρηση του δεινού σκόρερ, Τζο Γιάνγκ, «απελευθέρωσε» τον Κάουαν στην παραγωγή του σκορ. Έπαιξε και για τον Γιάνγκ, χωρίς να απωλέσει την δημιουργία και κάνοντας παράλληλα και τις δυο δουλειές, εξίσου καλά και αναλόγως με το τί του «δίνει» η αντίπαλη άμυνα που στοχεύει στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του.

O Προμηθέας, όπως επιβάλλεται να κάνει, θα προσπαθήσει να ανανεώσει την συνεργασία της με τον Κάουαν και να παραμείνει στην Πάτρα για δεύτερη σεζόν.

Γνήσιο «τέκνο» της λιθουανικής σχολής, ο Άρνολντας Κουλμπόκα είναι σκόρερ ολκής από την θέση του πάουερ φόργουορντ και ο Προμηθέας είναι…τυχερός γιατί τον απέκτησε στη πιο ώριμη καμπή της καριέρας του και έχοντας προοπτική να παίξει στην Euroleague και σε ομάδες της πρώτης οκτάδας.

Στην Ρίγα, ο Προμηθέας θα επιχειρήσει να περάσει το κεφάλι του πάνω από την οροφή της ευρωπαϊκής πορείας του. Χωρίς άγχος, αλλά με πίστη για το παραπάνω βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προμηθέας, Επόμενος, Eurocup,promitheas, epomenos, Eurocup