Μάνουελ Νόιερ: Ένας «επαναστάτης» με ασίγαστο πάθος! (vid)

Στη λίστα αυτή ανήκουν σίγουρα ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Λιονέλ Μέσι και μέσα σε αυτούς τους «θρύλους» του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβάνεται σίγουρα ο Μάνουελ Νόιερ.
Ο Νόιερ έχει πιστωθεί ότι έφερε την επανάσταση στη θέση του τερματοφύλακα εισάγοντας το στυλ «sweeper-keeper», τονίζοντας την ανάγκη οι γκολκίπερ να είναι εξίσου καλοί με τη μπάλα στα πόδια τους, όσο καλοί είναι και κάτω από τα δοκάρια τους. Ουσιαστικά από τη σεζόν 2013-14, όταν άρχισε πραγματικά να κινείται

πιο ψηλά, έχουν εμφανιστεί πολλοί καλοί τερματοφύλακες που παίζουν καλά με τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί με τον 37χρονο Γερμανό.

A @Manuel_Neuer double save for the history books
#UCLDraw pic.twitter.com/NbBlVZCo9y

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) November 7, 2022

Ο Νόιερ, ο οποίος εντάχθηκε στην πρωταθλήτρια Μπάγερν από τη Σάλκε το 2011, έχει επαναπροσδιορίσει λοιπόν τον ρόλο του τερματοφύλακα. Ο 37χρονος μετέτρεψε έναν παίκτη που δεν συμμετείχε καθόλου σε ότι προσπαθούσε να κάνει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, σε έναν έξτρα ποδοσφαιριστή που μπορεί όχι μόνο να είναι ένας ακόμη στόπερ, αλλά να συμμετέχει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Παρά τους κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του, ποτέ δεν έχασε την ελπίδα του. Και πάντα επέστρεφε δυνατός. Το ίδιο θα κάνει και τώρα, μετά τον τραυματισμό που τον οδήγησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα (μόλις 16 συμμετοχές τη σεζόν 2022-23). Η λιγοψυχία σε δύσκολες καταστάσεις είναι για τους αδύναμους και σίγουρα όχι για τον Νόιερ.

Μετά από τον τραυματισμό του, ο Νόιερ τονίζει συνεχώς ότι δεν σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του και ότι το πλάνο του είναι να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας. Τολμηρές δηλώσεις που δείχνουν νοοτροπία νικητή, ασίγαστη «πείνα» για διάκριση και τίτλους. Δεν λύγισε ούτε καν, όταν το 2022 γνωστοποίησε ότι χρειάστηκε να κάνει τρεις επεμβάσεις ώστε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του δέρματος που είχαν εντοπίσει οι γιατροί.

Manuel Neuer x Porto [nao_neuer] pic.twitter.com/dBcI0nZQLX

Bayern Cabuloso 11x (@BayernCabuloso) July 8, 2022

Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που έχει το ρεκόρ με τα περισσότερα ματς απαραβίαστης εστίας στην ιστορία της Bundesliga (218), τα περισσότερα ματς απαραβίαστης εστίας σε μια σεζόν (21 το 2015/16), τις περισσότερες νίκες της Bundesliga (322), τους περισσότερους τίτλους πρωταθλήματος από τερματοφύλακα (11) και είναι ο μοναδικός γκολκίπερ στην ιστορία της γερμανικής λίκας με περισσότερες από 100 εμφανίσεις, που έχει δεχτεί λιγότερα γκολ (394), από τα παιχνίδια που έχει παίξει (478, 0,82 ανά παιχνίδι).

Manuel Neuer – The Wallpic.twitter.com/u34mNg8iJu

— Roy¹³ (@roynaIdo) December 22, 2021

Μάγερ, Καν και Νόιερ τρεις «γίγαντες» στην ιστορία της Μπάγερν. Κάποτε όταν ρωτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν και μεγάλη δόξα των Βαυαρών, Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε ποιος είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ στην ιστορία της ομάδας είχε πει χωρίς δισταγμό: «Και οι τρεις είναι σπουδαίοι τερματοφύλακες, αλλά νομίζω ότι ο Νόιερ ανέβασε αυτή τη θέση σε άλλο επίπεδο. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος στην ιστορία του αθλήματος!»
Όταν τελικά «κρεμάσει» αυτά τα διάσημα γάντια, ο θρύλος της Μπάγερν και της Γερμανίας θα χαρακτηριστεί ως ένας από εκείνους τους λίγους ποδοσφαιριστές που άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάνουελ Νόιερ,manouel noier