Μamma mia…

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας και Ευρώπης, ασυναγώνιστη μέχρι πρότινος τουρκική Βακίφμπανκ απέκτησε από τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης και πρωταθλήτρια Ιταλίας τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία Κονελιάνο την απίθανη διαγώνια Πάολα Εγκόνου (καλύτερη επιθετική και σκόρερ στο Παγκόσμιο με την Ιταλία) για να παραμείνει στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή κορυφή, αυξάνοντας κατά πολύ τη δυναμική της.

Μάλιστα, αποκτώντας την κορυφαία στον βολεϊκό πλανήτη Εγκόνου απελευθέρωσε την Σουηδέζα Ισαμπέλε Χαακ, με την οποία πανηγύρισε και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Συλλόγων στην Άγκυρα με νίκη 3-2 επί

της Κονελιάνο! Η Χαακ αντικατέστησε την Εγκόνου στη διαγώνιο της ιταλικής ομάδας και επέστρεψε στην Αττάλεια και την Τουρκία για να παίξει δεύτερο σερί τελικό στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση τους 2022 απέναντι στην Βακίφμπανκ!

Με πρώτο διαιτητή τον κορυφαίο Ευρωπαίο Νώντα Γεροθόδωρο, η Κονελιάνο του Ντανιέλε Σανταρέλι, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σερβία απέναντι στη Βραζιλία, νίκησε με αψεγάδιαστη τακτική με 3-1 σετ σε τελικό υψηλού επιπέδου την τουρκική ομάδα ουσιαστικά στην έδρα της και ανέβηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην παγκόσμια κορυφή.

Με κορυφαία και πολυτιμότερη στη διοργάνωση την Χαακ. Ναι, αυτή που έφυγε από την Βακίφμπανκ για να πάρει τη θέση της το «θαύμα της φύσης» Πάολα Εγκόνου. Το βόλεϊ δεν ήταν ποτέ άθλημα του ενός. Το κατάλαβε για τα καλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όπως κατάλαβε για τα καλά και την απίθανη επιστροφή των Ιταλών στην παγκόσμια σκηνή. Η Ιταλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης σε άνδρες και γυναίκες, Παγκόσμια πρωταθλήτρια στους άνδρες και χάλκινη στις γυναίκες, Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε συλλογικό επίπεδο με την Περούτζια στους άνδρες και την Κονελιάνο στις γυναίκες. Mamma mia…

Keywords
Τυχαία Θέματα