Λουτσέσκου: «Να παίρνουμε το μέγιστο από κάθε παιχνίδι»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, εμφανίστηκε συγκρατημένος, τόνισε την ανάγκη συγκέντρωσης στον επόμενο αγώνα, μίλησε για την Ξάνθη και κατέθεσε τον θαυμασμό του για τον κόσμο της ομάδας του.«Πέρασα τρία καταπληκτικά χρόνια εδώ. Τόσο σαν εργασία όσο και σε συνθήκες ζωής κι αρκετοί άνθρωποι ήταν χαρούμενοι που με είδαν όπως κι εγώ αυτούς. Ο Ζίβκοβιτς ενδεχομένως να ήταν καλύτερος στο γήπεδο κι έκανε επεμβάσεις σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, που κράτησε το παιχνίδι στην ισορροπία».

-
Πώς σχολιάζετε τη συμπλήρωση εκατό νικών στην Ελλάδα;

«Πραγματικά δεν το ήξερα αυτό, δεν το σκεφτόμουν κιόλας για να είμαι ειλικρινής. Για μένα μετράει μόνο η επόμενη μέρα για το παιχνίδι που ακολουθεί. Το επόμενο ματς είναι την Τετάρτη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης οπότε ... Ξέρω πως για σας οι στατιστικές παίζουν ρόλο. Το σημαντικό όμως είναι να πετύχεις το στόχο σου και για μας είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

- Πώς σχολιάζετε την παρουσία του κόσμου σήμερα εδώ;

«Όχι δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά από την άλλη ξέρω ότι πολύ καιρό ο κόσμος περίμενε αυτές τις στιγμές. Είναι λογικό να θέλουν όλοι να είναι κομμάτι σε όλο αυτό που συμβαίνει και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια».

- Πέρα από τη νίκη διατηρήσατε και το αήττητο ...

«Όπως είπα και πριν προτεραιότητα είναι το επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι είναι για το Κύπελλο, αλλά ότι θέλουμε να σκεφτούμε για το πρωτάθλημα, θα το κάνουμε από την Πέμπτη. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι, αλλά θέλω να παίρνουμε το μέγιστο από κάθε παιχνίδι».

- Ήταν η πρώτη φορά που επιλέξατε τον Σφιντέρσκι αντί του Ακπόμ για το αρχικό σχήμα …

«Ενδεχομένως να είναι τακτικό θέμα. Έχουμε δύο νεαρούς επιθετικούς. Μας έχουν βοηθήσει κι οι δύο σε αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Ίσως να θέλαμε να του δώσουμε μερικά λεπτά σαν βασικός για να έχουμε έτοιμους και τους δύο επιθετικούς μας για τους επόμενους αγώνες. Έχουμε τρεις αγώνες σε επτά ημέρες».

- Το γκολ της Ξάνθης έχει να κάνει με χαλάρωση των ποδοσφαιριστών σας κι αν ναι σας ανησυχεί εν όψει του Κυπέλλου;

«Μπορεί να συμβεί να δεχθείς ένα γκολ. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει ένα καλό σύνολο. Παρόλα αυτά δε σημαίνει ότι χαλαρώσαμε. Ξέρουμε τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας την Τετάρτη κι ο στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να βλέπεις την πιο μεγάλη εικόνα. Πρέπει να έχεις μια στρατηγική και να πάρεις κάποια ρίσκα που δε θα κοστίσουν στην ομάδα».

- Το πρώτο γκολ οι ποδοσφαιριστές το αφιέρωσαν στον Ιβάν Σαββίδη …

«Φυσικά τον αγαπούν πολύ, όπως κι ο αυτός εκείνους. Ήθελαν να του αφιερώσουν τη νίκη και το έκαναν με αυτό τον τρόπο σήμερα στο πρώτο γκολ».
Keywords
Τυχαία Θέματα