Λουτσέσκου: "Κακή ήττα, θέλει διαχείριση" (video)

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου κατανοεί ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά τη χθεσινή (8/11) ήττα στην Ουγγαρία από τη Βίντι, όμως, το μήνυμά του είναι ότι αυτό που πρέπει να κάνουν ο ίδιος και οι παίκτες του είναι να διαχειριστούν τη στιγμή, όσο καλύτερα μπορούν. Αυτό είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του "Δικέφαλου" σήμερα, μιλώντας στα κανάλια novasports.
Δήλωσε
αρχικά ο Λουτσέσκου στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο: "Η κατάσταση είναι η εξής: προσπαθούμε να συνέλθουμε μετά τον αγώνα. Ίσως διανύουμε μία από τις καλύτερες περιόδους, γιατί είμαστε πρώτοι. Ασφαλώς είναι κακή η ήττα από τη Βίντι, όμως, προχωράμε.

Υπάρχουν μεγάλες ομάδες που παλεύουν στα εγωσχώρια πρωταθλήματα και δεν πηγαίνουν καλά σε κάποια άλλη διοργάνωση. Άλλες ομάδες πηγαίνουν καλά στην Ευρώπη και δεν πηγαίνουν καλά στα εγχώρια πρωταθλήματα. Αυτό είναι γεγονός. Παίζουμε κάθε τρεις ημέρες, επομένως μπορεί να παρουσιαζόμαστε κάπου καλύτεροι και κάπου αλλού όχι.

Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, ίσως, όμως, να μην έρχονται κάποια καλά αποτελέσματα. Χθες προσπαθήσαμε, όμως, μας έλειψε η πνευματική προσέγγιση και δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια. Στα παιχνίδια αυτά, με τη Βίντι, κάναμε λάθη και δεχτήκαμε τρία γκολ. Είχαμε τεράστια ποσοστά στην κατοχή, όμως, δεν το διαχειριστήκαμε σωστά, Οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε κατοχή. Στη ζωή κάθε ομάδας υπάρχουν καλές και λιγότερες καλές περίοδοι. Στην καλή περίοδο, όλοι είμαστε ικανονοποιημένοι και στη λιγότερο καλή ίσως δεν παίρνουμε ό,τι μας αξίζει.

Με δυσαρεστεί το γεγονός ότι δουλεύουμε και δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε αυτά που θέλουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Παίζουμε συνέχεια κι αυτό δεν αφήνει περιθώρια. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάμε κάθε τρεις μέρες σε κάθε ματς για να πάρουμε το καλύτερο. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, όπως και η Παρί Σεν Ζερμέν, παίζουν συνέχεια με αποτέλεσμα να έχουν κι αυτές όχι καλά αποτελέσματα πάντα. Το θέμα είναι να αξιολογούμε σωστά την κατάσταση.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων. Αναφέρουμε τα πιο κραυγαλέα. Κι αυτό γιατί αρχίζει να δημιουργείται μια κατάσταση για εμάς, ενώ δεν πρέπει. Άλλωστε, στο Γιουρόπα Λιγκ τα πάντα είναι ανοικτά".
Στην ερώτηση αν οι παίκτες έχουν αντιληφθεί αυτό που υποστηρίζει ο προπονητής, απάντησε: "Πιθανόν να σκέφτονται με καλύτερο τρόπο οι παίκτες. Δεν είμαστε από διαφορετικό πλανήτη, για να θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι αδύνατον. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, με δύσκολους αντιπάλους ένα μακρύ πρόγραμμα, ενώ έχουμε παίξει και τα ντέρμπι στην Ελλάδα. Παιχνίδια που δώσαμε πολλή ενέργεια. Είναι λογικό να έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η Βίντι δεν ήταν καλύτερη, όμως, δεν είχαμε καλό τελικό αποτέλεσμα".
Για την κριτική που γίνεται, λόγω των δύο ηττών από τη Βίντι είπε: "Δεν συγκρίνουμε τις δύο ομάδες, όμως, και η Βίντι έχει έμπειρους παίκτες, που έχουν παίξει σε σπουδαία παιχνίδια. Είναι μια ομάδα σε άνοδο, εμείς την πετύχαμε στην καλύτερη στιγμή της. Από την Τσέλσι έχασε δύσκολα, όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να σκεφτούμε. Ίσως μας πέτυχε κι εμάς σε μια στιγμή όχι καλή".
Πολλές φορές μετά από ένα κακό ακολουθούν άλλα. Σχολίασε επ' αυτού: "Το θέμα είναι να έχεις ισορροπία, για να μπορείς να αντιμετωπίζεις όποια κατάσταση. Γι' αυτό έστειλα το μήνυμα στους παίκτες μετά το χθεσινό παιχνίδι, ότι μπορεί να μην είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, όμως, πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Αυτή η δουλειά που κάνουμε είναι φανταστική και πρέπει να μάθουμε και μέσα από τα δύσκολα. Έτσι θα είμαστε διαφορετικοί από αυτούς που δεν θα φροντίσουν να μάθουν μέσα από τις δυσκολίες τους. Είμαστε τυχεροί που ακολουθεί παιχνίδι μετά από δύο ημέρες. Μπορούμε να κερδίσουμε και να είμαστε καλύτερα".
Για τους παίκτες που δεν παίζουν, είπε: "Κάποια στιγμή το αντιμετωπίζεις αυτό. Κάποιες στιγμές πρέπει να μάθουν να αντιδρούν σωστά".

Και για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, τόνισε: "Οι σκέψεις μας είναι μόνο στη νίκη στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Όλοι οι αντίπαλοι δίνουν το 100%, γιατί οι παίκτες σε αυτές τις ομάδες θέλουν να δείξουν τι αξίζουν. Έχουμε το στόχο μας, έχουμε ένα καλό σερί αποτελεσμάτων, έχουμε ποιότητα και θέλουμε τη νίκη".
Keywords
Τυχαία Θέματα