Λουτσέσκου: «Δεν έκλεψαν από τον κ. Γιοβάνοβιτς ένα Πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο» (vid)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Πολλά παιχνίδια με ένταση και ενέργεια, αν ο ίδιος αισθάνεται πως έχει αφήσει πίσω το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα πράγματα ακριβώς, Πάντως όταν υπάρχει κίνητρο και αυτοπεποίθηση, ειδικότερα για ένα τέτοιο παιχνίδι, μπορείς να προσπεράσεις οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σου, οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βλέπω την ομάδα καλά, είχαμε το χρόνο από χθες έστω και για λίγο να προπονηθούμε όλοι μαζί, οπότε είναι σημαντικό στοιχείο για εμάς και για το αυριανό

παιχνίδι. Από την αρχή της σεζόν βλέπω την ομάδα να κινείται μπροστά, οπότε είναι θετικό.

Η Άιντραχτ είναι μεγάλη ομάδα, θα πει στους παίκτες του να τους αντιμετωπίσει με σεβασμό ή με αυτοπεποίθηση;

Ο σεβασμός υπάρχει στον αντίπαλο ανεξάρτητα την βαθμολογία, αλλιώς είναι ένα βήμα προς την αποτυχία. Την ίδια στιγμή πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση για την δουλειά που έχεις κάνει για αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες μας ξέρουν καλά ποια είναι η Άιντραχτ, ξέρουν πως κέρδισαν το Europa League. Είναι καλή ομάδα με ενθουσιασμό. Ίσως αυτή την στιγμή λόγω πολλών νέων ποδοσφαιριστών κάνουν κάποια λάθη, που στο πρωτάθλημα τους κόστισε κάποιους βαθμούς. Είμαστε στην αρχή πολλά έχουν να γίνουν και πολλά παιχνίδια να παίξουμε. Το ματς αυτό είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα που κερδίζει. Πρέπει να παίξουμε με απόλυτη εφαρμογή της νοοτροπίας που θέλουμε να έχουμε, να προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι όταν θέλουμε, να αντιδράσουμε όταν θα χάσουμε τη μπάλα να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή για να εφαρμόσουμε τα κομμάτια της νοοτροπίας μας.

Προχωρήσατε σε Rotation αύριο θα κινηθείτε σε αυτή την λογική;

Δεν υπάρχει rotation. Έχω ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που θέλω να χρησιμοποιήσω στο έπακρο. Για μέα σημαντικό είναι η πνευματική φρεσκάδα. Ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια που είναι περισσότερο απαιτητικά πνευματικά, και όχι τόσο σωματικά, θα πρέπει να βρούμε ποδοσφαιριστές που θα έχουν φρεσκάδα. Είναι πολλές οι πληροφορίες που θα πρέπει να επεξεργαστούν, αν δεν τα έχεις ρισκάρεις να μην έχεις καθαρό μυαλό. Ο καθένας θα πρέπει να καταλάβει τις επιλογές αυτές.Το τρίτο στοιχείο είναι τα ατομικά χαρακτηριστικά, που πρέπει να βγάλουμε στο παιχνίδι. Θα σας δώσω παράδειγμα τον Βιεϊρίνια, που για μένα είναι κορυφαίος των κορυφαίων. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε σε κάθε ματς, θα πρέπει να διαλέγουμε τα παιχνίδια που θα τον χρησιμοποιήσουμε. Το τέταρτο στοιχείο που συνδέεται με όλα αυτά όπως διαμορφώθηκε μετά την covid εποχή, με τις 5 αλλαγές που μπορούν να έχουν ένα μεγάλο αντίκτυπο. Μπορείς σε κάποια φάση του παιχνιδιού που η άλλη ομάδα θα είναι κουρασμένη να αλλάξεις πέντε παίκτες και να δώσεις ώθηση. Είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών πως δεν είναι πρόβλημα να μένουν στον πάγκο και θα πρέπει να καταλάβουν την χρησιμότητά τους.

Θα παίξει πιο επιθετικά ώστε να πάρει τη νίκη και την πρώτη θέση;

Η Bundesliga είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, μπορεί να μην είναι στα καλύτερα του κόσμου αλλά είναι δύσκολο. Χαρακτηρίζεται κυρίως από τις αμυντικές προσεγγίσεις, των αντιπάλων. Υπάρχουν αυτές οι πέντε που θεωρούνται κορυφαίες αλλά όλες έχουν να δώσουν κάτι. Η Λαμία ο ΟΦΗ, ο Αστέρας ο ΠΑΣ, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Όταν παίζεις με αυτές δεν είναι εύκολο. Δεν έχει σημασία αν έχει καλή άμυνα. Υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο που θα πρέπει να εφαρμόσουμε.

Η ενσωμάτωση των νέων πως πηγαίνει;

Είναι τελείως το να συμφωνώ απόλυτα και το να τους πιέσω να μπουν σε μια νοοτροπία για να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι διαφορετικό να έρχονται οι ποδοσφαιριστές με ένα αγώνα την εβδομάδα και να υπάρχουν αγώνες κάθε τρεις ημέρες, γιατί αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση παίζουμε ένα ματς την Κυριακή έπειτα κάνουμε προπόνηση με 12 ποδοσφαιριστές, Τετάρτη κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί, μετά έχουμε προπόνηση με τους παίκτες που δεν έπαιξαν, αυτόματα δεν υπάρχει μια φυσιολογική διαδικασία. Το θεμιτό είναι να έρχονται οι ποδοσφαιριστές στην αρχή της προετοιμασίας. Τα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονταν ίσως υπήρχαν 1-2 ομάδες που να κυριαρχούσε, εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Ντεσπόντοφ μας έδωσε τη νίκη στο Ελσίνκι. Αν με ρωτάτε πότε θα έχονυ ενσωματωθεί πλήρως θα σας πω τον Ιανουάριο. Όταν μιλάω για Ιανουάριο μιλάω για γενική ενσωμάτωση και μεταξύ τους. Ο Μειτέ γυμνάζονταν μόνος του, ο Οζντόεφ, βρίσκονταν εντός εκτός, ήρθε όταν παλεύαμε για ευρωπαϊκή πρόκριση οι παίκτες πρέπει να κατανοήσουν τα πλάνα μας και να τα εφαρμόσουν. Και με τον Σαμάτα η ίδια ιστορία.

Πρόσφατα μια τοποθέτησή σας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την χαρακτήρισε γελοία.

«Είμαι ενας μορφωμένος άνθρωπος, ποτέ δεν έχω μιλήσει για ανθρώπου. Υπάρχει ένα σύστημα στο ελληνικό ποδοσφαιρο, μάλλον δύο που δουλεύουν για τις ομάδες της Αθήνας. Δεν έχω μιλήσει καθόλου προσωπικά για κάποιον άνθρωπο, είχα τη δύναμη και το σθένος μετά το ματς να πω ότι μετά το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα μου θα ήταν πίσω στο σκορ θα ήταν δίκαιο. Πριν έρθω να μιλήσω και πριν πω οτιδήποτε σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να πω ψέματα.

Είμαι ο προπονητής μιας ομάδας που έχασε έναν τίτλο, που της τον έκλεψαν από επιτροπές αν προτιμάτε, οπότε ο κ.Γιοβάνοβιτς δεν έχει μπει σε τέτοια κατάσταση. Ειμαι ο προπονητής μιας ομάδας που έχασε ένα Κύπελλο από ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Ο κ.Γιοβάνοβιτς πανηγύρισε το Κύπελλο από αυτό το πεναλτι, από το λάθος αυτό του διαιτητή.

Είμαι ένας προπονητής μιας ομάδας που έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από την διαιτησία όσα χρόνια ειμαι στον ΠΑΟΚ.

Πέρσι χάσαμε το Κύπελλο και δεν είπα τίποτα για την διαιτησία γιατι η ομάδα που το πήρε, το άξιζε. Πάντα όταν λέω κάτι, το βλέπω, το αναλύω και δεν πρόκειται να βγω ποτέ ψέματα. Πάντα λέω την αλήθεια. Σε κάθε περιπτωση για τον αγώνα της Κυριακής, έχω την δυναμη να πω οτι ο αντίπαλος ηταν καλυτερος από εμάς στο πρωτο μερος, αλλά το ποδόσφαιρο δεν ειναι μονο ένα ημιχρονο. Στο δεύτερο μέρος κάναμε 2-1 και ημασταν καλυτεροι. Δεν ανέφερα αυτόν ή καποιον άλλον, δεν προσέβαλλα κανένα.

Είδαμε και πέρσι τα ίδια και ανέλυσε τα παιχνιδια, βλέποντας πολλά πράγματα. Αυτή ειναι η δουλειά μου. Εχω ζησει τις καταστάσεις και φέτος, που ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι έξω από την περιοχή και εμείς σε ίδια φάση με τον ΟΦΗ, ο διαιτητής το έδωσε εκτός περιοχής. Δεν μπορώ να μην πω για το πέναλτι του Παναθηναικου στην Τρίπολη που ο Παλάσιος κλωτσάει αυτος το πόδι του αμυντικού. Έχοντας ζήσει ολα αυτά, νομιζω πως έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Έχουμε παιξει πολλές φορές αντίπαλοι με τον Γιοβανοβιτς αυτά τα χρονια και δεν θυμαμαι να μας βοηθησει σε κάποιο παιχνιδι βοήθεια απο την διαιτησία.

Ο διαιτητής αρχικά έδωσε τέσσερα λεπτά στην Λεωφόρο και μετά από ένα φάουλ που κερδίσαμε και δεν κάναμε καθυστέρηση, γύρισε και ε’ιπε στον τέταρτο ένα λεπτό ακόμα να παιχτεί και έτσι φτάσαμε στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων. Εχω το δικαίωμα να τα πω αυτά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την δουλειά του Γιοβανοβιτς, ουτε με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβανοβιτς όμως δεν ένιωσε να του κλέβουν πρωτάθλημα, ούτε ένιωσε να του κλέβουν Κύπελλο. Θέλω να δω τι θα πει αν τον κλέψουν τόσο σοβαρα. κ.Γιοβάνοβιτς σας σέβομαι για την δουλειά που κάνετε! Έχω το δικαίωμα να σχολιάζω αυτά που βλέπω».

Για την ανάρτηση του Σάστρε ότι θέλει να παίξει. Μήπως έχει πολλούς παίκτες στην ίδια θέση του δεξιού μπακ;

Το λάθος ήταν ότι έκανε την ανάρτηση και το λήξαμε. Είχε κάποια συναισθήματα, και εγώ είχα συναισθήματα μετά τον τελικό στον Βόλο. Ο Ζοάν έχει την δική του ποιότητα και τα δικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να παίξει στο επόμενο ματς, μπορεί να παίξει μετά από 3 εβδομάδες. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε την ομάδα έτοιμη για το επόμενο παιχνίδι. Ο Ζοάν είναι φοβερό παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα