Τραγωδία με 21 νεκρούς στην Ιταλία: Πώς έπεσε το λεωφορείο από τη γέφυρα – Ουκρανοί ανάμεσα στα θύματα

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη και 18 τραυματίστηκαν μετά την πτώση λεωφορείου που μετέφερε τουρίστες, το οποίο έπεσε από γέφυρα κοντά στη Βενετία της βόρειας Ιταλίας και έπιασε φωτιά, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Μέστρε, η οποία συνδέεται με τη Βενετία με γέφυρα.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες της Ουκρανίας, ενώ κατά πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης τουρίστες από τη Γερμανία. Ο οδηγός ήταν Ιταλός, 40 ετών, με επτά

χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

“Είναι μια τρομερή τραγωδία, η πόλη πενθεί”, δήλωσε ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας Ρενάτο Μποράζο, στην τηλεόραση Sky Italia.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο δήλωσε επίσης, πριν από λίγο, ότι “στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια”.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

#mestre terribile! pic.twitter.com/NdEpxiehVv

Virginia (@virgivirgivivi) October 3, 2023

Το πούλμαν μετέφερε 40 επιβάτες, εκ των οποίων οι 21 έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί, διότι αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε. Το δημαρχείο της Βενετίας δήλωσε ότι οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία, με τέσσερις να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το όχημα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων πάνω σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και έπιασε φωτιά περίπου στις 19:45 τοπική ώρα.

“Είναι μια αποκαλυπτική σκηνή. Έχω μείνει άφωνος”, έγραψε ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο στο X (πρώην Twitter).

Πέντε από τα θύματα ήταν Ουκρανοί και ένας Γερμανός, δήλωσε ο νομάρχης της Βενετίας Michele Di Bari, ο τοπικός εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Le prime immagini dell'incidente a #Mestre dove hanno perso la vita almeno 20 persone#StaseraItalia pic.twitter.com/4D0Uir0urP

— Stasera Italia (@StaseraItalia) October 3, 2023

Το λεωφορείο μετέφερε επίσης επιβάτες από τη Γαλλία και την Κροατία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

“Το λεωφορείο έχει συνθλιβεί εντελώς. Οι πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν να βγάλουν πολλά από τα πτώματα”, δήλωσε ο Ντι Μπάρι στην τηλεόραση Sky Italia. Είπε ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο παιδιά.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, οι διασώστες εξακολουθούσαν να παλεύουν να απομακρύνουν τα συντρίμμια του λεωφορείου για να βεβαιωθούν ότι δεν είχαν παγιδευτεί άλλοι επιβάτες μέσα.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, λέγοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι σκέψεις της κυβέρνησής της είναι “με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους”.

Η Ιταλία έχει υποστεί μια σειρά από θανατηφόρα δυστυχήματα με λεωφορεία τα τελευταία χρόνια.

Το 2017, 16 άνθρωποι που επέβαιναν σε λεωφορείο που μετέφερε Ούγγρους φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα κοντά στη βόρεια πόλη Βερόνα, ενώ 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2013, όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα στη νότια Ιταλία.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Ιταλία, Πώς, – Ουκρανοί,tragodia, italia, pos, – oukranoi