Λινού: «Δεν υπάρχουν μελέτες ότι ο Κορονοϊός μεταδίδεται με το σάλιο – Βεβαίως θα κοινωνούσα» (vid)

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος ώστε  να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό μέσω της Θείας Κοινωνίας, εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα η κα Λινού εξήγησε πως δεν υπάρχει παγκόσμια επιδημιολογική μελέτη που να δείχνει ότι η νόσο μεταδίδεται με το σάλιο

Γενικότερα η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι με έγκαιρη λήψη περισσοτέρων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς, θα μπορούσαν τόσο τα δημοτικά,

όσο και τα νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αμμόχωστο ο Ερντογάν – Στους δρόμους εναντίον του Τουρκοκύπριοι (vid)

Παράλληλα αναφερόμενη στον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος από την Θεία Κοινωνία, η ίδια αναγνώρισε πως δεν υπάρχει παγκόσμια επιδημιολογική μελέτη που να δείχνει ότι η νόσο μεταδίδεται με το σάλιο, ενώ σε ερώτηση για το αν θα κοινωνούσε τόνισε: «Βεβαίως, θα κοινωνούσα».

Στην συνέχεια των λεγομένων της, η ίδια υποστήριξε πως με λήψη έγκαιρων μέτρων, θα μπορούσαν  τα νηπιαγωγεία, αλλά και τα δημοτικά να παραμείνουν ανοιχτά: «Υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα προς τον συγκεκριμένο κορονοϊό, πολύ περισσότερο απ’ ότι οι ενήλικες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εκτίμηση της για την Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες σε κορωνοϊό, η ίδια εκτίμησε ότι: Μπορεί να δούμε σύντομα βελτίωση από πλευράς θανάτων και διασωληνώσεων».

Στην συνέχεια των όσων είπε υποστήριξε ότι: «το ξέραμε από τις αρχές Οκτωβρίου, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική. Θα έπρεπε τα μέτρα να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπως η καθολική χρήση μάσκας. Το έλεγα από το καλοκαίρι για την καθολική χρήση μάσκας. Αν συνοδευόταν και με αύξηση των τεστ, ίσως να μην είχαμε τόσο δραματική αύξηση κρουσμάτων».

Η ίδια από την πλευρά της έδωσε ιδιαίτερη σημασία, σ΄ότι έχει να κάνει με την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τις επιδημιολογικές μελέτες σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού επισήμανε ότι: θα μας κατευθύνουν για το προς τα που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Τέλος αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του lockdown  υποστήριξε πως: «αν δεν έχουμε μεγάλη εκθετική μείωση των κρουσμάτων, που δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή, θα αναγκαστούμε να πάμε σε παράταση τον Δεκέμβριο».

Δείτε παρακάτω όλα όσα είπε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού

Το άρθρο Λινού: «Δεν υπάρχουν μελέτες ότι ο Κορονοϊός μεταδίδεται με το σάλιο – Βεβαίως θα κοινωνούσα» (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα