ΑΕΚ-Άρης 3-1: “Τρίποντο” κορυφής με γκολάρα Τσούμπερ (vids, pics)

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στον Άρη, αλλά πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη για την κορυφή της Super League, επικρατώντας 3-1 με τον Στίβεν Τσούμπερ να δίνει τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Ελβετός επιθετικός πέρασε στο ματς στο 60′ και με γκολ στο 82′ και στο 5ο λεπτό των

καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 36′ για να απαντήσει ο Ιτούρμπε στο 45’+1.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ωστόσο άφησε στον πάγκο τον Ορμπελίν Πινέδα. Ο Αργεντινός προπονητής τοποθέτησε στην εστία τον Αθανασιάδη, δεξιά τον Ρότα, αριστερά τον Χατζισαφί, στόπερ Τζαβέλλας και Βίντα, στον άξονα τους Σιμάνσκι και Γιόνσον με τον Ελιάσον δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Αραούχο και Γκαρσία.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για τον Άρη, ο Τόλης Τερζής ξεκίνησε τον αγώνα με τον Κουέστα να επιστρέφει στο τέρμα, δεξιά τον Εμπακατά, αριστερά τον Πίρσμαν, στο κέντρο της άμυνας τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς, αμυντικά χαφ τους Ετέμπο, Νταμπό, μπροστά τους τον Νταρίντα, δεξιά τον Πάλμα, αριστερά τον Ιτούρμπε και στην κορυφή τον Καμάτσο.

Ευκαιρίες, λάθη και ισορροπία

Με σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες άρχισε ο αγώνας στην “Αγιά Σοφιά”, με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στο 2ο λεπτό, όταν από γύρισμα του Γκαρσία και κεφαλιά του Αραούχο από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Κουέστα έκανε σπουδαία επέμβαση.

Η απάντηση του Άρη ήρθε τέσσερα λεπτά μετά με τον Ιτούρμπε να βγάζει ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Καμάτσο σούταρε με τη μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασιάδη. Στο 10′ ο Άρης απείλησε ξανά μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και τακουνάκι του Νταμπό, ο Νταρίντα σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι αλλά δεν βρήκε εστία.

Ωραίο φαλτσαριστό σουτ Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή στο 14′, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κουέστα, όπως και η κεφαλιά του Αραούχο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 25′, ο Κουέστα σε έξοδό του τραυμάτισε τον Μπράμπετς ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή και στο 35′, ο Ετέμπο ανέτρεψε τον Ελίασον μέσα στην περιοχή τον Ελίασον με τον Διαμαντόπουλο να δίνει αμέσως την παράβαση και την ΑΕΚ να ζητάει δεύτερη κίτρινη στον μέσο των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκαρσία ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Γκαρσία εκτελεί το πέναλτι, νικά τον Κουέστα και κάνει το 1-0 ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Άρης είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 40′ με την κεφαλιά του Καμάτσο να περνάει άουτ.

Το επόμενο διάστημα κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από απίθανο λάθος του Βίντα που ήταν απρόσεκτος και έχασε τη μπάλα από τον Καμάτσο, ο Πάλμα σούταρε με τον Αθανασιάδη να μην υπολογίζει σωστά τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά σε κενή εστία ο Ιτούρμπε να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, από σέντρα του Εμπακατά, ο Αθανασιάδης έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, με τον Πάλμα να σκοράρει, αλλά η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου στη σέντρα του αμυντικού του Άρη και τον Διαμαντόπουλο να σταματά τη φάση πριν συμβεί ότι ακολούθησε.

Η στιγμή της ισοφάρισης του Άρη με τον Ιτούρμπε στο 45+1. ΠΗΓΗ: In Time SportsΛυτρωτής Τσούμπερ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 47′ να φεύγει άουτ, ενώ στο 55′ η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-1. Μετά από ωραία σέντρα του Γκατσίνοβιτς, κεφαλιά-πάσα του Γκαρσία, τετ-α-τετ του Αραούχο με τον Κουέστα και τον γκολκίπερ του Άρη να κάνει απίθανη επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν σειρά του Άρη να απειλήσει με τον Πάλμα να βγάζει φαλτσαριστή σέντρα και τον Νταμπό να παίρνει την κεφαλιά αλλά τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 58′, από εξαιρετική κάθετη του Νταμπό, ο Καμάτσο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, νίκησε τον Αθανασιάδη αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ των φιλοξενούμενων ως off side.

Στο 67′ από σουτ του Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή, η μπάλα φαίνεται να χτυπάει στο χέρι του Ενκουλού και τον Διαμαντόπουλο να δίνει πέναλτι, αλλά το VAR φώναξε τον διαιτητή για να δει το ξεκίνημα της φάσης διότι παρατήρησε φάουλ του Σιμάνσκι στον Πάλμα.

Ο Άρης στο 73ο λεπτό πλησίασε στο γκολ, όταν από φάουλ του Πάλμα, ο Νταμπό πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο Κουέστα στο 79ο λεπτό έκανε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ελβετός επιθετικός πήρε “εκδίκηση” με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού στο 82ο λεπτό.

Ο Τσούμπερ “πνίγεται” στις αγκαλιές των συμπαικτών του. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 91ο λεπτό, όταν από ωραία αντεπίθεση και πάσα του Γκαρσία, ο Πινέδα βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα έκανε τη λόμπα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ισπανού.

Το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 95ο λεπτό, όταν από φάση διαρκείας στην περιοχή του Άρη, ο Στίβεν Τσούμπερ σούταρε με ψυχραιμία μέσα από την περιοχή για να κάνει το 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Ελίασον (60′ Φερνάντες), Σιμάνσκι, Γιόνσον (75′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα) – Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Γκαρσία.

Άρης: Κουέστα – Εμπακατά *(, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (30′ Ενκουλού), Πίρσμαν – Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταμπό – Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάτζο), Νταρίντα, Πάλμα – Καμάτσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ-Άρης 3-1, “Τρίποντο”, Τσούμπερ,aek-aris 3-1, “triponto”, tsouber