Λιάκος: «Η Ελληνική Πάλη γράφει ιστορία»

Ο Σωκράτης Λιάκος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του και παραδέχτηκε ότι το μόνο που του λείπει είναι να δει έναν Ελληνα παλαιστή να κατακτά Ολυμπιακό μετάλλιο 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωκράτη Λιάκου

ΕΡ: Σωκράτη, η Ελληνική Πάλη διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της Ιστορίας της. Ηδη η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη, ενώ η Μαρία Πρεβολαράκη έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στο Παρίσι. Πολλές διεθνείς επιτυχίες στην Ολυμπιακή Πάλη, καθώς και τα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα όπως το Beach Wrestling, το Grappling, η Χειροπάλη και το ΜΜΑ. Που οφείλονται αυτές οι επιτυχίες;  «Οι επιτυχίες σε όλες της ηλικιακές κατηγορίες είναι μεγάλες και πράγματι διαδέχονται η μία την άλλη. Η Ελληνική Πάλη διανύει γράφει Ιστορία! Είμαστε πολύ περήφανοι για τους αθλητές μας και για την δύναμη και το σθένος που δίνουν τόσο στον αγώνα όσο και στην καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια τους κατά την προετοιμασία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές τους, που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, καθώς και στους Ομοσπονδιακούς προπονητές. Η ΕΛΟΠ, παρά την μειωμένη επιχορήγηση προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της καθημερινά, στηρίζοντάς τους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους καθώς και στις διοργανώσεις στις οποιες συμμετέχουν. Πρόκειται για μια Ομοσπονδία που δίνει το παρόν , στηρίζει τα παιδιά της και αγωνίζεται για το μέλλον του αθλήματος. 

ΕΡ: Πόσο σημαντικό είναι για την Ομοσπονδία και την χώρα να φιλοξενούνται Παγκόσμια πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα;  Η πραγματοποίηση παγκόσμιων διοργανώσεων και διεθνών διοργανώσεων στην Ελλάδα έχει να δώσει μόνο οφέλη. Στην χώρα και τον τουρισμό για τον μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων που θα υποδεχτεί. Στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών όπου πραγματοποιείται η κάθε διοργάνωση. Κυρίως όμως έχει να προσφέρει οφέλη στο άθλημα και στην γνωριμία των νέων παιδιών με αυτό καθώς η προβολή που γίνεται τεράστια.  Παράλληλα, όμως η ανάπτυξη του αθλοτουρισμού στην Ελλάδα είναι σημαντική και βοηθάει την εκάστοτε τοπική κοινωνία. 

ΕΡ: Ως μέλος του ΔΣ και γραμματέας της τεχνικής Επιτροπής πόσο χαρούμενος είσαι γι αυτές τις επιτυχίες και ποιος είναι ο επόμενος στόχος;  Μέσα από τον ρόλο που μου δόθηκε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και της τεχνικής επιτροπής έχω την τιμή και το βάρος να επιβεβαιώνω όσα παραπάνω ανέφερα για τον ρόλο της ΕΛΟΠ στις επιτυχίες των τελευταίων ετών και την στήριξη που όλοι μαζί παρέχουμε καθημερινά στο άθλημα και τους αθλητές μας. Για τις επιτυχίες των αθλητών μας νιώθω περήφανος και χαρούμενος καθώς γνωρίζω από πρώτο χέρι τους αγώνες που δίνουν καθημερινά και το ποσό σπουδαίοι αθλητές και πάνω απ όλα άνθρωποι είναι. Επόμενος στόχος να συνεχίσουμε να είμαστε εκεί αρωγοί και συμπαραστάτες στα παιδιά μας κοιτώντας πάντα την κορυφή και ώντας παρόντες σε κάθε βήμα της διαδρομής προς αυτήν. 

ΕΡ: Ακολουθούν δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Λουτράκι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης και Grappling μέσα στον Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη;  Η ΕΛΟΠ  και κατ’ επέκταση η Ελλάδα είναι καθόλα έτοιμη για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που ακολουθούν. Το αποδείξαμε στο παρελθόν θα το επιβεβαιώσουμε ξανά στις μέρες που θα έρθουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να μας εμπιστεύονται οι Παγκόσμιες ομοσπονδίες και να μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλες διοργανώσεις και να ενισχύουμε ταυτόχρονα τον αθλοτουρισμό. 

ΕΡ: Ποιες είναι ο επόμενος στόχος σου ως γραμματέας της τεχνικής Επιτροπής;  Στόχος μου είναι να συνεχίσω να παλεύω ουσιαστικά για το μέλλον του αθλήματος μέσα από τον ρόλο μου στην επιτροπή, λειτουργώντας με φερεγγυότητα, αξιοκρατία, πολλή δουλειά και κυρίως με σεβασμό απέναντι στο άθλημα και τους αθλητές μας. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να δω Ελληνες παλαιστές να κατακτούν Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι. 

ΕΡ: Εκτός από τα κοινά της Πάλης αποφάσισε να ασχοληθείς και με τα κοινά, καθώς είσαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία. Ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισες να κατέβεις και ποιοι είναι οι στόχοι σου;  Είμαι ένας άνθρωπος μέσα από την κοινωνία, ένας εργάτης, ένας αθλητής, ένας πατέρας. Η ενασχόληση μου με τα κοινά αποτελεί μονόδρομο. Καθημερινά συναναστρέφομαι με συμπολίτες μας και αφουγκράζομαι τα προβλήματα που τους απασχολούν ,που ΜΑΣ απασχολούν. Οι δυσκολίες για το μέλλον των παιδιών μας είναι πολύ μεγάλες και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την τιμητική πρόταση να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλόπουλο. Μέσα από την υποψηφιότητά μου αυτή και τον αγώνα που δίνουμε θα παλέψουμε ουσιαστικά για να καταφέρουμε να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και να επιλύσουμε τις συνθήκες ζωής στην περιφέρεια μας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα