Μπιλμπάο-Αλμερία 3-0: Πάρτι, νίκη και τετράδα (highlights)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε με 3-0 την Αλμερία στο “Σαν Μαμές” και με την 5η νίκη σε εννέα αγωνιστικές στην Ισπανία επέστρεψε στις νίκες μετά το χαμένο ματς με την Σοσιεδάδ και στην τετράδα της βαθμολογίας με 17 βαθμούς.

To 1-0 o Γκουρουθέτα στο 10′ από πάσα του Γιούρι για την Αθλέτικ που κυριάρχησε στο ματς και είχε και δοκάρι με τον Ερέρα στο 25΄και κλασικές ευκαιρίες με Ερέρα και Σανθέτ στο πρώτο ημίχρονο. Το 2-0 ο Ντάνι Γκαρθία το 63′, πρώτο γκολ στη σεζόν. Το 3-0 ο Σανθέτ στο 81′.

Ο 31χρονος Ίκερ Μουνιαΐν

της Αθλέτικ που έφτασε τα 542 ματς την προηγούμενη αγωνιστική με την Σοσιεδάδ (έχει και 73 γκολ σε 15 σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, έχει πλέον 543 αφού πέρασε αλλαγή στο 82′, έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών το 2009), ξεπέρασε τον Τσέτσου Ρόχο και έγινε ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της Μπιλμπάο παίκτης, κυνηγώντας πλέον μόνον τον τερματοφύλακα Άνχελ Ιρίμπαρ με 614 παιχνίδια.

Η Αλμερία, χαμένη δέκα φορές στα έντεκα τελευταία με την Αθλέτικ (έχει έναν βαθμό) με την 6η ήττα σε εννέα ματς είναι ουραγός στη βαθμολογία με 3 βαθμούς (ένας εκτός έδρας με την Κάδιθ) και η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα