Λειψία-Μπριζ 1-2: Βελγική ανατροπή και «διπλό» από χρυσάφι (hls)

Η Μπριζ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League, ανατρέποντας σε ένα ημίχρονο την εις βάρος της κατάσταση. Ο Νκουνκού έβαλε μπροστά στο 5ο λεπτό την Λειψία αλλά στο 22′ ο Βανάκεν και στο 41′ ο Ριτς ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή. Οι Βέλγοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου σε ισοβαθμία με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς

Η γερμανική ομάδα μπήκε παθιασμένα στο γήπεδο και

μόλις στο 5ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νκουνκού. Όλα ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και μία εξαιρετική ασίστ του Εμίλ Φόρσμπεργκ. Το προβάδισμα όμως των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Στο 22ο λεπτό ο Βανάκεν είχε εύκολο έργο μετά την έξοχη προσπάθεια και ασίστ του Τσαρλς Ντε Κετέλερ. Η ολική ανατροπή των Βέλγων ολοκληρώθηκε πριν την λήξη του ημιχρόνου! Στο 41ο λεπτό ο Ματς Ριτς από κοντά, εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική κατάσταση της Λειψίας και έγραψε το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι (57ο λεπτό) με σουτ του Φόρσμπεργκ, αλλά ο Μινγκολέ ήταν σε ετοιμότητα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα (72′) ο Νόα Λανγκ σκόραρε αλλά συμβουλευόμενος το VAR ο Σλάβκο Βίνσιτς ακύρωσε το 1-3 για οφσάιντ. Στο 78ο λεπτό ήταν η σειρά της Λειψίας να διαμαρτυρηθεί με το VAR να μην βρίσκει κάτι μεμπτό σε ένα μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Κρίστοφερ Νκουνκού μέσα στην περιοχή. Τέλος, στο 90ο λεπτό ο Αντρέ Σίλβα εξαπέλυσε ένα καλό σουτ αλλά βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Σιμόν Μινγκολέ.

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν 4 βαθμούς (3-1 γκολ)

Μπριζ 4 βαθμούς (3-2 γκολ)

Μάντσεστερ Σίτι 3 βαθμούς (6-5 γκολ)

Λειψία 0 βαθμούς (4-8 γκολ)

Keywords
Τυχαία Θέματα