Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Εποχή Μέσι(α) και τυπικά στο Παρίσι

Ο Λιονέλ Μέσι βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και η γαλλική ομάδα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στο πιο σημαντικό παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Champions League. Σκόρερ του άλλου τέρματος, ο Ιντρίσα Γκέιγ. Πρώτη νίκη για τους παριζιάνους στον πρώτο όμιλο και ανέβηκαν στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς, όσους δηλαδή έχει και η Μπριζ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο χορτάρι,

με τον Ιντρίσα Γκέιγ να μετουσιώνει την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία σε γκολ μόλις στο 8ο λεπτό. Το τελείωμα του ήταν αψεγάδιαστο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έντερσον. Η αγγλική ομάδα ισορρόπησε εν συνεχεία και στο 27ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία. Αρχικά ο Στέρλινγκ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και μετά ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το ίδιο από πλεονεκτική φάση. Από αυτά που θεωρούμαι δηλαδή «άχαστα» αλλά δεν είναι. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έμεινε σε αυτή τη μοναδική χαμένη ευκαιρία και 16 λεπτά αργότερα, στο 43′, ο Ντοναρούμα υποχρεώθηκε σε μία εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Ρουμπέν Ντίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την Παρί κάνει σωστή διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος. Στο 74ο λεπτό όμως, φάνηκε η κλάση του κύριου Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος αστέρας συνδυάστηκε υποδειγματικά με τον Κιλιάν Εμπαπέ και τελείωσε την φάση με πλασέ «άγριας» ομορφιάς. Ο Έντερσον έμεινε να κοιτά, ανήμπορος να αντιδράσει και ο Μέσι πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, δεν έγιναν και πολλά με τη Μάντσεστερ Σίτι να φτιάχνει κάποιες φάσεις αλλά να πέφτει πάνω στον Ντοναρούμα.

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν 4 βαθμούς (3-1 γκολ)

Μπριζ 4 βαθμούς (3-2 γκολ)

Μάντσεστερ Σίτι 3 βαθμούς (6-5 γκολ)

Λειψία 0 βαθμούς (4-8 γκολ)

Keywords
Τυχαία Θέματα