Λαύριο – Νίζνι 95-86: Το έσωσε στο φινάλε, το πήρε στην παράταση!

Θεοπάλαβο ματς στο Λαύριο! Ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, με φοβερό και τρομερό τον Κάρτερ που σταμάτησε στους 35 πόντους και ήρωα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας τον Γερομιχαλό!

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προηγήθηκε 49-44 στο ημίχρονο με τον Κάρτερ να… πετάει φωτιές (20π), άντεξε στην αντεπίθεση της Νίζνι και φάνηκε ότι θα έπαιρνε τη νίκη από τα 40 λεπτά αγώνα, σε ένα ψυχοβγαλτικό παιχνίδι. Μετά από λέι-απ του Κάρτερ στα 39΄΄ για το 79-77 ο Λιούις έκλεψε τη μπάλα στα 21΄΄ και οι γηπεδούχοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους. Εντούτοις έκαναν παράβαση 8 δευτερολέπτων και στη

συνέχεια έχασαν και το ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Τορόποφ, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Στρέμπκοφ που με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στα 4΄΄. Οι γηπεδούχοι πήραν τάιμ άουτ και όταν επέστρεψαν κατάφεραν να κερδίσουν φάουλ με τον Γερομιχαλό, που είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως αστόχησε στην πρώτη βολή, πέτυχε τη δευτερη και το ματς πήγε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί το Λάυριο δεν άφησε περιθώρια: ξεκίνησε με 6-0 σερί και τελικά επικράτησε με 95-86 πετυχαίνοντας 15(!) πόντους στην παράταση. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στον φετινό όμιλο, η οποία ανοίγει την όρεξη για διεκδίκηση της πρόκρισης!

Για τους νικητές ο απολαυστικός Κάρτερ είχε 35 πόντους με 8/12 δίποντα και 5/8 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 33:33 συμμετοχής. Ο Κακλαμανάκης είχε 10 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Μουράτος 15 πόντους και 6 ασίστ, ο Λιούις 11 και ο Νικολαϊδης 7.

Για την Νίζνι ο Στρέμπκοφ είχε 21 πόντους και 5/7 τρίποντα, ο Τορόποφ 13 και ο Κουλάγκιν 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα