Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Συνεχίζει δυνατά


ΓΗ Λαμία συνεχίζει την καταπληκτική φετινή της πορεία. Έστω και προσωρινά, η ομάδα του Λ. Βόκολου είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας πως έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να “καθαρίσει” από πολύ νωρίς το ζήτημα της παραμονής, αλλά γιατί όχι και την εξάδα.

Προβληματική η παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα που έδωσε χώρο στον αντίπαλο του, είχε τον έλεγχο σε μεγάλο διάστημα του β΄ ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία Κοσέλεφ.


ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΛΑΜΙΑ
Ο

Λεωνίδας Βόκολος συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Αλαν ΤΖαγκόεφ, ωστόσο εκτός έμειναν οι Νάγκι, Πάβλοβετς, Τσιλιανίδης, Στάνκο, Γιαννούτσος, Μούλα και Σαραμαντάς.

Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον 4-3-2-1 με τους τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια και σε ρόλο στόπερ τους Τζανετόπουλο – Παπαδόπουλο. Στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Φερέιρα και στο δεξί ο Σιμόν. Μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, ήταν οι Σαντάνα – Νούνιες και προωθημένος ο Καρλίτος. Στα «φτερά» ήταν οι Αμαράλ (αριστερά) και Μαρτίνεθ (δεξιά), μοναδικός προωθημένος ο Λονγκό  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο ΠΑΣ  έψαχνε ένα restart για να… ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Θανάσης Στάικος είδε τους Σόρια και Ριένστρα να αφήνουν πίσω τα προβλήματα τραυματισμών και να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, ενώ εκτός για διάφορους λόγους έμειναν οι Πανάγου, Κύρκος, Μπιλμπάο, Εφορντ, Αλ. Λώλης, Λέο, Μπεγκάλα, Μίνα, Τσίρης, Ναούμης και Βρακάς.

Ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου, παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3, με τους Σόρια (δεξιά) – Τσαούση (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας και σε ρόλο κεντρικών αμυντικών τους Εραμούσπε και Παντελάκη.
Οι Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και δίπλα στον προωθημένο Κόντε αγωνίστηκαν οι Τζίμας και Παμλίδης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες και το πρώτο μισό του αγώνα ήταν πλούσιο σε φάσεις και γκολ.

Μόλις στο 7΄ από την εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος, ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ θα πιάσει ένα μονοκόματο σουτ για να κάνει το 1-0 (με την βοήθεια της τύχης καθώς η μπάλα βρήκε στο σώμα του Τζήμα).

Πολύ κοντά έφτασε στην ισοφάριση ο ΠΑΣ στο 15΄ όταν ο Εραμούσπε, μετά την εκτέλεση φάουλ του Τσαούση, θα επιχειρήσει ένα πολύ ωραίο πλασέ από κοντινή απόσταση, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ο Κόντε θα υποχρεώσει τον Κοσέλεφ να κάνει μία απίστευτη εκτίναξη προκειμένου να διώξει την μπάλα, ωστόσο στο 18΄ θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων που θα ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Εραμούσπε (πλασέ).

Η χαρά της ομάδας του Στάικου κράτησε για λίγο, καθώς στο 37΄ από την σέντρα του Καρλ΄τος και την κεφαλιά του Λονγκό, θα διαμορφωθεί το 2-1.

ΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς αλλαγές συνέχισαν οι δύο ομάδες, ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Μια ελφρά υπεροχή των φιλοξενούμενων, υποχρέωσε τον Λεωνίδα Βόκολο στο 56΄ να αποσύρει από το γήπεδο τους Αμαράλ και Λόνγκο, για να περάσει στις θέσεις τους, τον Τόσιτς και τον Ακούνια, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή στον Καρλίτος να παίζει σε ένα πιο… ελεύθερο ρόλο.

Η γενική εικόνα του παιχνιδιού κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα στην επανάληψη, με την Λαμία να έχει ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει μακριά από την εστία της τους αντίπαλους επιθετικούς, ενώ από την άλλη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ήθελαν μεν, δεν μπορούσαν δε.

‘Ηταν χλυαροί και ανούσιοι. Αν μάλιστα δεν είχαν και την τύχη με τους μέρος τους, θα μπορούσαν να δεχτούν ένα ακόμη γκολ, αλλά στην φάση του 63΄ ο Ακούνια συμπεριφέρθηκε εγωΪστικά προτιμώντας να σουτάρει άουτ ενώ δίπλα του σε καλή θέση είχε την επιλογή του Τόσιτς και στο 71΄ ο τελευταίος σε διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να νικήσει τους Κλέιμαν και Καραχάλιο.

Ο Λεωνίδας Βόκολος έχοντας στη διάθεση του ένα μεγάλο “όπλο” που ακούει στο όνομα Τζαγκόεφ, αποφάσισε να τον βάλει στο 80΄ (αντί του Μαρτίνεθ) και ο Ρώσος αποθεώθηκε από τον κόσμο της Λαμίας που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου.

Η παρουσία των Ακούνια – Τόσιτς – Σλίβκα, στα δεύτερο μισό της επανάληψης, βοήθησε τα μέγιστα την Λαμία που βρήκε χώρο και αναπτύχθηκε, καθώς οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να παίζουν χωρίς πλάνο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμαράλ (56΄ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Νούνιες (79΄ Τζανδάρης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (79΄ ΤΖαγκόεφ), Λονγκό (56΄ Ακούνια), Καρλίτος (70΄ Σλίβκα)

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67΄ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης, Τζίμας (59΄ Ροσέρο), Κόντε (75΄ Μπάλαν)

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Στεφανής (Καρδίτσας)
4ος: Ματσούκας (Αιτ/νίας)
VAR: Κατοίκος (Αθηνών)
AVAR: Ευαγγέλου

Keywords
Τυχαία Θέματα