Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Στάση… «Λαμία» (Highlights)

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στη Λαμία όπου είχε ως συνέπεια να γλιτώσει την ήττα στο …παρά ένα, καθώς για ένα ολόκληρο ημίχρονο κυνηγούσε στο σκορ και βρέθηκε ο Σβαμπ στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να γλιτώσει την ομάδα του από την πρώτη ήττα της ιστορίας της κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα, χάνοντας όμως υπερπολύτιμο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν άλλαξε τις κύριες επιλογές

του, διατηρώντας το 4-3-3 επιλέγοντς τον Γιαννούτσο αντί του τιμωρημένου Τζενετόπολου και με την ίδια ομάδα – μεσοεπιθετικά – όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Μάλτσι στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, έφερε τον Τσιλούλη εκτός αρχικού σχήματος και τον Κοντονίκο στη θέση του.

Με αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα ο «Δικέφαλος» και με πρόσωπα που ενισχύουν την υποψία γι’ αλλαγή σχηματισμού από το καθιερωμένο 4-2-3-1 σε 4-3-3 έχοντας τον Μάρκος Αντόνιο πίσω από τον επιθετικό. Με τον Αν. Ζίβκοβιτς λόγω καρτών εκτός και τους Μπάμπα – Κουλιεράκη στο όριο, θέση στη βασική 11άδα πήραν Μιχαηλίδης – Σοάρες, δίδυμο στα χαφ συνέθεσαν οι Οζντόεφ – Σβαμπ, με τους Ντεσπόντοφ – Κωνσταντέλια στις πτέρυγες και τον Σαμάτα στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ τις εντυπώσεις, η Λαμία την ουσία…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο ματς και με τη συμπαράσταση των οπαδών του απείλησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με κεφαλιά του Σβαμπ από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ. Από το ξκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πίεσε ψηλά αφήνοντας μόνον τους Κοτάρσκι, Κετζιόρα – Μιχαηλίδη πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Στο 7’ ωραία συνδυαστική προσπάθεια από δεξιά που ξεκίνησε από τον Σάστρε και κατέληξε με τον Ντεσπόντοφ να τροφοδοτεί τον Μάρκος Αντόνιο αλλά όχι με τρόπο τέτοιο που να μπορούσε ο Βραζιλιάνος να βάλει δύσκολα στον Κοσέλεφ. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους – εκτός εστίας – ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Κοντονίκου που πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Συνεχίζοντας το σκηνικό κυριαρχίας ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις καλές στιγμές στο 15’ με ωραία σέντρα του Σοάρες στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντεσπόντοφ ήταν εκεί, έπιασε το μονοκόμματο σουτ και την μπάλα να κοντράρει στον Γιαννούτσο και να φεύγει κόρνερ. Σημαντική χαμένη στιγμή στο 26’ με τον Μάρκος Αντόνιο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή από αριστερά να βγάζει σε σωστό χρόνο την παράλληλη πάσα στον Κωνσταντέλια που όμως αιφνιδιάστηκε, ολιγώρησε κι έχασε έχοντας όλη την εστία μπροστά του.

Πιο κοντά από ποτέ κοντά στο γκολ έφτασε στο 29’ με ωραία ενέργεια του Σάστρε από δεξιά, το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, η «σκαστή» κεφαλιά του Οζντόεφ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από τη δεξιά κάθετη δοκό της εστίας του Κοσέλεφ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ήταν η σειρά της Λαμίας να έχει την καλύτερη στιγμή της σε φάση που ξεκίνησε από δεξιά, τον Σιμόν να πατάει περιοχή και να εκτελεί στέλνοντας την μπάλα εκτός. Στο 34’ σε φάση στατική, ο ίδιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αναταραχή στην άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά τον πρόλαβε ο Κετζιόρα κι απομάκρυνε.

Στο 39’ ο Σιμόν ανέβηκε από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στα όρια της περιοχής, ο Σλίβκα έπιασε την κεφαλιά μεν αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Κι ένα λεπτό μετά ένα κακό κοντρόλ του Σάστρε έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μπουν στην περιοχή με αξιώσεις αλλά καθυστέρησαν κι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή! Στα τελευταία λεπτά ο κ. Βόκολος μετέφερε τον Κοντονίκο από αριστερά για να ενισχύσει την πίεση από τη συγκεκριμένη πλευρά.

Με τη συμπλήρωση 45’ στο πρώτο μέρος ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ με τον Κετζιόρα να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Κοσέλεφ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ! Ωστόσο, το καλύτερο οι γηπεδούχοι το κρατούσαν για του τέλος του πρώτου 45λεπτου, ασκώντας πίεση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, η οποία κι απέφερε καρπούς, με γέμισμα στην περιοχή, στρώσιμο της μπάλας στον Σλίβκα που με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0 στο 46′! Και σα να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό μετά ένα μονοκόμματο σουτ του Κοντονίκου από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Ο Σβαμπ το… υστερόγραφο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια διαφοροποίηση στις αρχικές 11άδες καθώς στη θέση του Κορνέζου πέρασε ο Στάνκο. Δύο λεπτά μετά την έναρξη και σε συνθήκες γρήγορης μετάβασης ο Κωνσταντέλιας άφησε την μπάλα βγάζοντας τετ α τετ τον Σαμάτα, όμως ο Στάνκο πρόλαβε τον Τανζανό και τον υποχρέωσε σ’ επθετικό φάουλ.

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο Β’ μέρος, με τον Μάρκος Αντόνιο να μπαίνει στην περιοχή να πλασάρει με τον Κοσέλεφ να του λέει «όχι» στο 56’! Ήταν η στιγμή που ο Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε στις πρώτες του ενέργειες για να αλλάξει τα εις βάρος της ομάδας του δεδομένα περνώντας στο ματς τους Μπάμπα, Τάισον, Τόμας αντί των Σοάρες, Κωνσταντέλια, Σαμάτα και δύο λεπτά μετά ο Ντεσπόντοφ γύρισε στην περιοχή, κεφαλιά – «ψαράκι» του Τόμας με την μπάλα να περνάει εκτός.

Ο «Δικέφαλος» έδωσε την αίσθηση πως έγινε πιο απειλητικός, πιο γρήγορος και κατά τί πιο ουσιαστικός. Η απάντηση της Λαμίας ήρθε με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Τζανδάρη και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία. Στο 68’ ο Λεωνίδας Βόκολος απέσυρε τον Κοντονίκο περνώντας τον Τόσιτς κι ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον Σάστρε για να περάσει στον αγώνα τον Όττο.

Μία από τις καλύτερες ευκαιρίες να ισοφαρίσει απώλεσε ο Γιάννης Μιχαηλίδης με καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής σ’ εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ! Οι αλλαγές συνεχίστηκαν με τους Λέικ, Αμαράλ να αντικαθιστούν τους Νούνιεζ, Σίντκλεϊ αντίστοιχα και τον Μουργκ να περνά αντί του Οζντόεφ.

Η Λαμία διαχειρίστηκε τον χρόνο με τον ΠΑΟΚ να απειλεί ξανά στις καθυστερήσεις – κι ενώ η Λαμία είχε μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Αμαράλ με κόκκινη για εξύβριση αλλά και του Σλίβκα ο οποίοως όμως ήταν στον πάγκο – με εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ που έστειλε την μπάλα – μόλις – έξω! Η λύτρωση όμως για το σύνολο του «Δικεφάλου» ήρθε στο 99’ όταν σε σέντρα του Ντεσπόντοφ ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά για να νικήσει τον Κοσέλεφ και να ισοφαρίσει το ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» πήγαν να χαιρετήσουν τους οπαδούς, αλλά οι φίλοι του συλλόγου τους απέτρεψαν.

Διαιτητής

Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί

Ανδρέας Φωτόπουλος (Ηπείρου)

Κωνσταντίνος Στάικος (Αχαϊας)

4ος Διαιτητής

Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR

Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR

Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Οι συνθέσεις

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (Στάνκο 46’), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (Αμαράλ 76’), Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα (Τερεζίου 86′), Κοντονίκος (Τόσιτς 68’), Μαρτίνεθ (Λέικ 75’), Μάλτσι.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (Ότο 69’), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (Μπάμπα 57’), Οζντόεφ (Μουργκ 75’), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (Τάισον 57’), Σαμάτα (Τόμας 57’).

Keywords
Τυχαία Θέματα