Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Κινείται στον “αστερισμό” του Εμπαπέ

Λοριάν και Παρί Σεν Ζερμέν αναμετρήθηκαν στο “Σταντ ντου Μουστουά” για την 29η αγωνιστική της Ligue 1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα εύκολο βράδυ, παίρνοντας προβάδισμα ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο δεύτερο. Με κορυφαίο για άλλο ένα παιχνίδι τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον 17χρονο Μαγιούλου να δίνει την πρώτη του ασίστ με την ανδρική ομάδα, οι φιλοξενούμενοι

επιβλήθηκαν με 4-1 της Λοριάν στο δρόμο προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Στους 69 βαθμούς ανέβηκε η Παρί, που θέλει λίγες αγωνιστικές για να “κλειδώσει” και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Στους 26 έμεινε η Λοριάν, που παραμένει προ-τελευταία και κινδυνεύει με υποβίβασμό.

Οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας από νωρίς. Στο 19′ ο Μαγιούλου θα ανοίξει τη μπάλα προς τον Ντεμπελέ, ο οποίος θα θα συγκλίνει προς την περιοχή. Με μια προσποίηση θα “αδειάσει” τον αμυντικό και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Εμβογκό. Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γάλλο εξτρέμ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κιλιάν Εμπαπέ θα κάνει δύο τα τέρματα των Παριζιάνων. Ο Νούνο Μέντες θα μπει στη περιοχή και θα κάνει παράλληλο γύρισμα, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να κάνει τη προβολή για το 0-2. Γκολ νούμερο 25 για τον Εμπαπέ, που οδηγεί την Παρί στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Η Λοριάν θα προσπαθήσει να μειώσει, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μπακαγιόκο που έδιωξε ο Ντοναρούμα, αλλά το 0-2 θα είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Παρί θα δώσει διαστάσεις θριάμβου. Μετά από ωραία προσπάθεια και τρίπλα στον αμυντικό, ο Εμπαπέ θα δώσει έτοιμο γκολ στον Ντεμπελέ για το 3-0 των φιλοξενούμενων. Αμέσως μετά οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, μιας και το απετέλεσμα του αγώνα είχε κριθεί. Στο 73′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο αδερφός του Κιλιάν Εμπαπέ, Ίθαν κι ένα λεπτό αργότερα, η Λοριάν έκανε το 1-3. Δύο από τις αλλαγές του Λε Μπρι, Μεντί και Μπάμπα συνεργάστηκαν για το τέρμα των γηπεδούχων.

Στο 90′ ο Εμπαπέ πέτυχε ακόμη ένα τέρμα για το 1-4, φτάνοντας τα 26 τη φετινή σεζόν και δείχνει έτοιμος για τις αναμετρήσεις με την Ντόρτμουντ για την ημιτελική φάση του UEFA Champions League.

Λοριάν (Λε Μπρι): Εμβογκό, Ατζέι, Λαπόρτ, Τουρέ, Καλούλου (79′ Κατσέρης), Μπακαγιόκο, Λούζα (68′ Αμπεργκέλ), Γιονγκούα (61′ Μεντί), Κάρι (61′ Μπουανανί), Πονσό, Κρούπι (68′ Μπάμπα)

Παρί Σεν Ζερμέν (Ενρίκε): Ντοναρούμα, Ζαγκούε, Σκρίνιαρ, Ερναντέζ (64′ Μουκιελέ), Μέντες (73′ Ίθαν Εμπαπέ), Μαγιούλου (61′ Σολέρ), Ρουίζ, Λι (61′ Ουγκάρτε), Ντεμπελέ, Ράμος (61′ Κόλο Μουανί), Εμπαπέ

Keywords
Τυχαία Θέματα