Άρης-Ολυμπιακός 1-1: «Χ»άθηκαν και άλλες ελπίδες

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τη νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, αλλά ένα λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Μορόν να ανοίξει το σκορ στο 48’ και να ανεβάσει τον πήχη δυσκολίας. Ο Ελ Καμπί έφερε το ματς στα ίσια στο 53’, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν περισσότερο από την κορυφή. 

Ευκαιρίες χωρίς γκολ

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που θέλησε να πάρει τα ηνία

από την αρχή της αναμέτρησης και το κατάφερε, έχοντας ελέγξει τη μεσαία γραμμή και κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έδιναν γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και απειλήθηκαν μόνο στο 12’ , όταν ο Σαβέιρο σούταρε αλλά ο Ιμπόρα έκοψε.

Ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τα περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και από τα πόδια του ξεκίνησαν τρεις προσπάθειες για γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ τέσσερις φορές μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 5’ ο Κουέστα νίκησε τον Ελ Καμπί, ενώ ο γκολκίπερ του Άρη έδιωξε με τα ακροδάχτυλα τις προσπάθειες των Έσε (21’) και Γιόβετιτς (24’). Στο 25’ μπορεί ο Κουέστα να μην μπόρεσε να αντιδράσει, ωστόσο είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του. 

Οι ευκαιρίες «ξύπνησαν» τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους και ανταπέδωσαν την επίθεση των αντιπάλων τους, προσθέτοντας παράλληλα πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Το σύνολο του Άκη Μάντζιου δεν είχε σουτ στην εστία μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τζολάκης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Φετφατζίδη. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ με τον Ελ Καμπί, αλλά και πάλι ο Κουέστα αντέδρασε σωστά και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Βρήκαν στόχο…

Η τελική του Ελ Καμπί στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ενδεικτικό τι θα ακολουθούσε στα επόμενα λεπτά. Οι δύο ομάδες άλλωστε έδειξαν από το πρώτο μισό του αγώνα πως είχαν διάθεση να επιτεθούν και να σκοράρουν. Και τελικά πέτυχαν στον αρχικό τους σκοπό με πρώτο να πανηγυρίζει ο Άρης.

Ο Μορόν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντόι στο 48’ έξω από την περιοχή, έφτασε απέναντι από τον Τζολάκη και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι πανηγυρισμοί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν κράτησαν για αρκετά λεπτά, καθώς στο 53’ ο Ζέλσον Μαρτίνς μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε άψογα τον Κουέστα, αλλά ο Ελ Καμπί πάνω στη γραμμή ακούμπησε την μπάλα και πρόσθεσε ακόμα ένα γκολ στο ενεργητικό του, γράφοντας το 1-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ολοκληρώνοντας το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου έχοντας 77% κατοχή.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, αλλά η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν υποδειγματική και δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κουέστα. Ο τελευταίος, όποτε χρειάστηκε επενέβη και κράτησε το ματς στην ισορροπία.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός έχασε και άλλο έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου…

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ζαμόρα – Μαρτίνς

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα