Κρητικό πάρτι στο Ο.Α.Κ.Α! (videos)

Ο ΟΦΗ βρήκε απέναντι του έναν θλιβερό Παναθηναϊκό και τον διέλυσε με 3-0! Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Μάνος με δύο γκολ και μία ασίστ. Θλιβερό ντεμπούτο για τον Νούνες.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα και τα HL του αγώνα εδώ.

Το ματς
Ο Γιώργος Δώνης ξεκινά τον Παναθηναϊκό σε σχήμα 4-3-3 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Γιόχανσον, Νούνες, Πούγκουρα, Ινσούα στην άμυνα, Ζαχίντ, Κουρμπέλη, Δώνη στη μεσαία γραμμή και τους Χατζηγιοβάννη, Κολοβό, Μακέντα
στην επίθεση.

Για τον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος παρατάσσει τους Κρητικούς σε 4-2-3-1: Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης στην άμυνα, Νέιρα και Μεγιάδο αμυντικά χαφ, Τσιλιανίδης, Ναμπί, Σεμέδο τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο.

Δοκάρι νωρίς, πρόβλημα το τερέν
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο ΟΦΗ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι, με τον Ναμπί να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, τον Διούδη να ακουμπά λίγο τη μπάλα και να στην στέλνει στο δοκάρι! Στη συνέχεια ο Μάνος προσπάθησε να σκοράρει από κοντά, με τον Διούδη να μπλοκάρει.

Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυσκόλεψε τον Μακέντα στο 17΄, με τον Ιταλό να βρίσκεται μόνος του στο σημείο του πέναλτι, αλλά να κάνει «τσαφ» και να σπαταλά την ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Τσιλιανίδης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες για να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

«Βροχή» οι αντεπιθέσεις του ΟΦΗ και γκολ
Οι Κρητικοί ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, με τον Μάνο να δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα με την ταχύτητα του. Ο Ναμπί στο 26΄ και ο Μάνος στο 30΄ σούταραν ψηλά, αλλά το γκολ φαινόταν ότι δεν θα αργούσε πολύ ακόμη.

Γκολ με τη βοήθεια του VAR
Στο 34΄ η σαφής υπεροχή του ΟΦΗ έφερε το γκολ. Ο Μάνος βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, σκόραρε με εύστοχο πλασέ, όμως ο βοηθός του διαιτητή Τζήλου έδειξε οφσάιντ. Ο Τζήλος ζήτησε τη βοήθεια του VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά, αφού το 9άρι των Κρητικών ήταν σε κανονική θέση για το 0-1!

Σκόραρε ο Γιαννούλης, αλλά το VAR είχε άλλη γνώμη
Ο ΟΦΗ σκόραρε εκ νέου στο 43΄, όταν ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Γιαννούλης πήρε τη μπάλα με δύσκολο κοντρόλ και σκόραρε από κοντά, όμως ο Τζήλος εξέτασε ο ίδιος τη φάση μέσω VAR και ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Μακέντα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά στο 0-1, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζουν ηχηρά την ομάδα τους.

Μάνος και 0-2
Ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο παιχνίδι τον Μπουζούκη αντί του Χατζηγιοβάννη, όμως ο τρομερός ΟΦΗ χτύπησε ξανά! Ο Νούνες έκανε τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή στο 49΄ και η γρήγορη κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Μάνο που σκόραρε για το 0-2, αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR και αποδείχθηκε ότι ο σκόρερ ξεκίνησε από κανονική θέση.

Νέο δώρο και 0-3!
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πελαγοδρομεί στον αγωνιστικό χώρο και δεν άργησε να κάνει δώρο το 0-3! Η αμυντική γραμμή έκανε άλλο ένα τραγικό λάθος με τον Μπουζούκη να πασάρει στον… Μάνο, αυτός το εκμεταλλεύτηκε πασάροντας σωστά στον Τσιλιανίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 0-3 στο 58΄!

Μοναδικό κέρδος ο Περέα
Ο Δώνης αντικατέστησε άμεσα τον – κάκιστο – Νούνες με τον Μολό στο 61΄, δοκίμασε και τον Περέα αντί του Κολοβού στο 70΄, αλλά ήταν πολύ αργά για τους πράσινους, οι οποίοι έβγαλαν 1-2 φάσεις με κεφαλιές του Ινσούα και του Δώνη. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 85΄ με εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα, το οποίο κέρδισε ο Περέα από τον Μαρινάκη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κουρμπέλης είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 98΄ για εγκληματικό τάκλιν στον Κοροβέση.

Το τελικό 1-3 ήρθε απόλυτα δίκαια για τον ΟΦΗ, με τον Παναθηναϊκό να βυθίζεται πολύ νωρίς στη σεζόν σε αγωνιστική κρίση.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Νούνες (61΄ Μολό), Πούγκουρας, Ινσούα, Ζαχίντ, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάννης (46΄ Μπουζούκης), Κολοβός (70΄ Περέα), Μακέντα.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης (78΄ Μπράουν), Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (Σακόρ 87΄), Σεμέδο, Μάνος (Φιγκερέδο).
Keywords
Τυχαία Θέματα