Κριστόφ Γκαλτιέ: Συνελήφθη μαζί με τον γιο του για ρατσισμό

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν Κριστόφ Γκαλτιέ και ο γιος του συνελήφθησαν και ανακρίνονται από την αστυνομία, σε έρευνα για ρατσισμό.

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ και ο γιος του έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για καταγγελίες ρατσισμού σε έναν από τους πρώην συλλόγους του, δήλωσε στο Associated Press

ο εισαγγελέας της Νίκαιας, Χαβιέρ Μπονόμ.

Ο Γκαλτιέ και ο γιος του Τζον Βάλοβιτς-Γκαλτιέ τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση το πρωί της Παρασκευής (30/6), είπε ο Μπονόμ.

Ο Γκαλτιέ, ο οποίος αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Παρί, αλλά εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι έκανε ρατσιστικά και αντιμουσουλμανικά σχόλια όταν ήταν επικεφαλής της Νις, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο νωρίτερα φέτος.

Η RMC Sport και άλλα γαλλικά μέσα δημοσίευσαν αναφορές που παραθέτουν ένα email που διέρρευσε από τον πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της Νίκαιας Ζουλιέν Φουρνιέ προς τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, στο οποίο κατηγόρησε τον Γκαλτιέ ότι είπε πως υπήρχαν πάρα πολλοί μαύροι και μουσουλμάνοι παίκτες στην ομάδα.

Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γκαλτιέ είπε ότι «έκπληκτος πληροφορήθηκε την προσβλητική και δυσφημιστική» αναφορά και τόνισε ότι θα προβεί σε απροσδιόριστες νομικές ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα