Κουέστα: Από τους αναθεματισμούς στο κλάμα και την ανανέωση!

Όποιος το βράδυ της 4ης Μαρτίου του -όχι και τόσο μακρινού- 2021 έλεγε ότι ο Χούλιαν Κουέστα θα έφτανε ένα χρόνο και σχεδόν τρεις μήνες μετά να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Άρης μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό. Και λίγα λέμε, δηλαδή! Επειδή, όμως, η ζωή είναι ο καλύτερος σεναριογράφος ever, αυτό ακριβώς συνέβη, σε μια… μαζική ψυχολογική ανατροπή άνευ προηγουμένου.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας εκείνη την αποφράδα για εκείνον προσωπικά και για το σύλλογο

γενικότερα νύχτα, θα ήθελε να την ξεχάσει. Ή, καλύτερα, να μην την είχε ζήσει ποτέ… Είναι το ματς που ο Ανδρέας Μπουχαλάκης τον γέμισε εφιάλτες, κλέβοντάς του την μπάλα κρυμμένος πίσω από το δοκάρι της εστίας του και στέλνοντάς την στα δίχτυα, τα οποία ο Κουέστα υπερασπιζόταν. Το βράδυ που ο Άρης έχασε με απίστευτο τρόπο από τον Ολυμπιακό μια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, από ένα γκολ προϊόν μιας φάσης που κανείς τερματοφύλακας στον κόσμο δεν θέλει να του συμβεί.

Το λάθος αυτό του Κουέστα δεν ήταν το πρώτο, ούτε το μοναδικό στον Άρη. Προηγήθηκαν άλλα κι ακολούθησαν άλλα. Ήταν, όμως, αυτό που προκάλεσε αναθεματισμούς μεταξύ των φίλων της ομάδας. Ήταν αυτό που τον στιγμάτισε κι ακόμη τον κυνηγάει, για να πούμε την αλήθεια. Δεν τον “σκότωσε”, όμως, κι αυτό που είναι που μετράει!

Ο Κουέστα φάνηκε δυνατός, περισσότερο από ό,τι είναι. Σήκωσε όλο αυτό το βάρος και συνέχισε. Τρεις μόλις μέρες μετά από εκείνο το ματς, στις 7 Μαρτίου 2021, ο Άρης πήγε στην Τούμπα να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Κουέστα ζήτησε από τον τότε προπονητή του, Άκη Μάντζιο, να τον βάλει στο ματς. Ο τελευταίος δεν το έπραξε για τον προστατεύσει. Ο Ισπανός, όμως, άμεσα πέρασε το μήνυμα ότι έχει τη δύναμη να συνέλθει. Και συνήλθε!

Στο ξεκίνημα της σεζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε (2021-2022) έχασε τη θέση του από τον Ντένις στην εστία. Ούτε αυτό, όμως, τον πτόησε. Σταδιακά ανέβασε απόδοση και ξαναβρέθηκε σε θέση βασικού. Από την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, από τον αγώνα του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και μετά, αυτός ήταν ο νούμερο 1 στη θέση νούμερο 1.

Ειδικά στα πλέι οφ, έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια. Συνολικά, στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ κράτησε την εστία του “καθαρή” σε 14 αγώνες. Αυτό τον τοποθέτησε πρώτο στη σχετική λίστα της Super League 1. Η συνολική του απόδοση, έκανε τον Χερμάν Μπούργος να εισηγηθεί στη διοίκηση του Άρη την ανανέωση του συμβολαίου του. Ένας πρώην τερματοφύλακας και νυν προπονητής της ομάδας εισηγήθηκε ότι ο Κουέστα πρέπει να είναι ο βασικός γκολκίπερ στη δική του εποχή στον Άρη. Τίποτε από τα παραπάνω προφανώς δεν είναι τυχαίο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Super League Greece (@super_league_gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα