ΑΕΚ: Μια χρονιά γεμάτη αρνητικά ρεκόρ

Η μη εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου από την ΑΕΚ ήταν το φινάλε μιας πλήρως αποτυχημένης σεζόν για τους “κιτρινόμαυρους“. Ανατρέχοντας όμως στα στατιστικά και στους αριθμούς της Ένωσης μέσα στη σεζόν ήταν μάλλον αναπόφευκτο να συμβεί κάτι διαφορετικό.

Αν στην κουβέντα μας δεν συμπεριλάβουμε τη μαύρη χρονιά του υποβιβασμού, το 2012–13, όπου η ΑΕΚ μέτρησε 16 ήττες, η φετινή πορεία της είναι η χειρότερη στις τέσσερις τελευταίες

δεκαετίες.

Η Ένωση τη σεζόν 2021–22 που την βρήκε στην 5η θέση συμπλήρωσε 12 ήττες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ, κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 1983–84. Σαράντα χρόνια δηλαδή, παρά δύο έτη… Βέβαια, τότε είχε τερματίσει στην 6η θέση, ενώ φέτος στην 5η, ωστόσο κοινός παρανομαστής ήταν η αποτυχία της ομάδας να βγει στην Ευρώπη.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι οι νίκες που σημείωσε η ΑΕΚ, η οποία μέτρησε 16 σε σύνολο 36 αγώνων. Αριθμός που είναι ο μικρότερος από τη σεζόν 2015–16 όταν και επέστρεψε στη Super League, ενώ επίσης δεν μπόρεσε να κερδίσει σε κανένα από τα οκτώ ματς πρωταθλήματος που έπαιξε με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, έχοντας για μεγάλες νίκες μόνο μία επί του Παναθηναϊκού και μία επί του Άρη στο ΟΑΚΑ.

Συγκριτικά με την περυσινή σεζόν η Ένωση είχε τις ίδιες νίκες (16), μία λιγότερη ισοπαλία (9 πέρυσι, 8 φέτος) και δύο περισσότερες ήττες (10 πέρυσι, 12 φέτος), με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς λιγότερους (60 πέρυσι, 56 φέτος).

Κάθε πέρυσι και καλύτερα λοιπόν για την ΑΕΚ που ελπίζει με την άφιξη του Ματίας Αλμέιδα να γυρίσει και σελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ,aek