Κως: Ο 32χρονος εργαζόταν στο ξενοδοχείο που δούλευαν η Αναστάζια και ο σύντροφός της – Το DNA “δείχνει” τον δράστη

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας της 27χρονης Πολωνής στο νησί της Κω.

Οι έρευνες εστιάζονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ποιος (ή ποιοι) είναι οι δράστες της δολοφονίας.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία

και τη μεταφορά του πτώματος.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας δημοσιεύτηκε η ιατροδικαστική εξέταση που δείχνει ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος, εάν δηλαδή ο θάνατός της προκλήθηκε από πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Φεύγει για Πολωνία ο σύντροφός της

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, άδεια να φύγουν από το νησί της Κω, δόθηκε από την ΕΛΑΣ τόσο στον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια, μετά τις καταθέσεις που έδωσε, όσο και στην μητέρα της.

Τόσο η μητέρα της Αναστάζια όσο και ο σύντροφός της ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το νησί, με την ΕΛΑΣ να το επιτρέπει στον τελευταίο, αφού δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης. Ζήτησαν ωστόσο και στους δύο να παραμείνουν στη διάθεσή τους εφόσον και όταν τους ζητηθεί.

Ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της Αναστάζια κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες να δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία αρκετές φορές και μάλιστα χθες εξετάστηκε για αρκετές ώρες. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

Ο νεαρός Πολωνός όπως διευκρινιστηκε αρμοδίως δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για κάποιες αρχικές του καταθέσεις σε σχέση με το κατά πόσο το ζευγάρι γνώριζε τον ύποπτο Μπαγκλαντεσιανό (ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν και στο ξενοδοχείο που εργάζονταν και εκείνοι) αλλά και για κάποια SMS που φέρεται να του είχε στείλει η φίλη του το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλούν τα κινητά τηλέφωνα

Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, που εντοπίστηκε χωρίς κάρτα SIM σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων από το τελευταίο στίγμα εκπομπής του στο Τιγκάκι στις 04:16 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Ιουνίου.

Στο κάδρο των ερευνών θα βρεθούν όλες οι τελευταίες επικοινωνίες, ενώ θα γίνει μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι κινήσεις του τηλεφώνου μέσω δορυφόρου, μετά την απενεργοποίηση του, μέχρι να καταλήξει στο σημείο εντοπισμού του.

Εκτός από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, αναμένεται να γίνει αντίστοιχη έρευνα και σε αυτό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά και στη συσκευή του συγκατοίκου του από το Πακιστάν, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ύποπτη επικοινωνία, ή ενδεχομένως κάποιο στίγμα που θα συνδέεται με την απόκρυψη του άψυχου σώματος της άτυχης γυναίκας.

Οι έρευνες των αρχών, έχουν επικεντρωθεί γύρω από τις κινήσεις του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά και του Πακιστανού συγκατοίκου του. Ο συλληφθείς φέρεται να έχει υποπέσει σε σειρά από αντιφάσεις στις καταθέσεις του, αλλά και σε ύποπτες κινήσεις, οι οποίες έχουν… “αποκαλυφθεί” από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση.

Κάμερες ασφαλείας έχουν αποτυπώσει το βράδυ της εξαφάνισης τον 32χρονο να μπαίνει στο σπίτι του μαζί την 27χρονη και να βγαίνει μόνος του από το οίκημα, περίπου δυόμιση ώρες αργότερα. Μέσα στον χώρο, έχει εντοπιστεί δείγμα DNA (τρίχες) της γυναίκας από την Πολωνία. Στο σώμα του βασικού υπόπτου, υπάρχουν αμυχές, με τις αρχές να μην αποκλείουν ότι πρόκειται για σημάδια πάλης με το θύμα.

Ταυτόχρονα μαρτυρίες που τοποθετούνται μερικές ώρες μετά την εξαφάνιση περιγράφουν τον 32χρονο να κινείται με λερωμένα ρούχα από χώματα και χόρτα, κάτι που χαρακτηρίζεται ως ισχυρή ένδειξη ότι είχε πάει κάπου για να εξαφανίσει τη σορό της 27χρονης.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα