Γιουβέντους: Χάος, τιμωρίες και μια τρύπα στο νερό

Η σεζόν της Γιουβέντους ήταν ένα τρενάκι. Οι «μπιανκονέρι» συγκέντρωσαν κακά αποτελέσματα στο πρώτο μέρος της σεζόν και όταν έδειχναν να έχουν ανακάμψει, έχασαν με 5-1 από τη Νάπολι στο Stadio Maradona τον Ιανουάριο και δέχτηκαν ποινή 15 πόντων που αρχικά κατέπληξε την ομάδα. Οι παίκτες του Μαξ Αλέγκρι έχασαν από τη Μόντσα στον πρώτο αγώνα μετά την ποινή που ανετράπη προσωρινά τον Απρίλιο. Το δικαστήριο της FIGC αναθεώρησε την κύρωση, τιμωρώντας τη Γιουβέντους με αφαίρεση 10 βαθμών με τρία παιχνίδια

να απομένουν, ωθώντας τη «Γηραιά Κυρία» στην έβδομη θέση. Στα χαρτιά, θα παίξουν στο Conference League την επόμενη σεζόν, αλλά μένει να δούμε αν η UEFA θα τους αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν ήταν ένα παιχνίδι, αλλά ένας ολόκληρος μήνας, ο Ιανουάριος, ο οποίος ήταν φρικτός. Η ήττα με 5-1 στη Νάπολη ήταν ένα τεράστιο πλήγμα που είχαν κερδίσει τα προηγούμενα 7 ματς της Serie A. Το σερί περιλάμβανε νίκη 2-0 επί της Ίντερ και νίκη 3-0 επί της Λάτσιο στο Allianz Stadium. Πολλοί πίστευαν ότι μια άλλη νίκη στο Stadio Maradona θα επέτρεπε στη Γιουβέντους να επιστρέψει στην κούρσα του τίτλου, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Λουτσιάνο Σπαλέτι διέλυσαν τη Γιούβε, αφήνοντάς την χωρίς ανάσα για 90 λεπτά και αποδεικνύοντας το τεράστιο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Ακολούθησε η ισοπαλία 3-3 κόντρα στην Αταλάντα και η εντός έδρας ήττα από τη Μόντσα λίγες μέρες αφότου η FIGC επιβεβαίωσε την τιμωρία 15 βαθμών.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Αλέγκρι, ο οποίος αντιμετώπιζε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κριτική από τους περισσότερους τιφόζι της Γιουβέντους. Το στυλ παιχνιδιού ήταν φτωχό και τα αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα δεδομένου ότι τερμάτισαν τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς τρόπαια. Ο αντίκτυπος ήταν συγκλονιστικός, αλλά η Γιουβέντους δεν κατέρρευσε τους επόμενους μήνες και θα είχε τερματίσει τρίτη χωρίς την τελική αφαίρεση 10 πόντων. Ο Αλέγκρι το βλέπει ως βελτίωση, οι οπαδοί της Γιουβέντους όχι τόσο, αλλά ο Τοσκάνος θα παραμείνει επικεφαλής το 2023-24, δεδομένου επίσης του βαρύ συμβολαίου του με 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, το οποίο λήγει το 2025.

Ο Ραμπιό σε μονομαχία με τον Ουρουγουανό αμυντικό Ολιβέϊρα σε αγώνα με τη Νάπολι στο Τορίνο.

Πέτυχε 8 γκολ σε 32 εμφανίσεις στη Serie A. Ο Αντριέν Ραμπιό ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης της Γιουβέντους. Ο Γάλλος φαίνεται να έχει επιτέλους εκπληρώσει τις δυνατότητές του, παίζοντας ως μέσος box-to-box και προσθέτοντας και τέσσερις ασίστ. Ο Αλέγκρι βασίστηκε έντονα στον πρώην μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν. Με την ομάδα εκτός Champions League, φαίνεται απίθανο να παραμείνει στον σύλλογο, ειδικά με πολλούς συλλόγους της Premier League να ενδιαφέρονται για την υπογραφή του.

Είναι δύσκολο να διαλέξουμε έναν που απογοήτευσε, για να είμαστε δίκαιοι. Για παράδειγμα, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς ήταν πέρα ​​για πέρα ​​απογοητευτικός, με μόλις 10 γκολ σε 27 συμμετοχές, αλλά με αρκετά παιχνίδια να χάνονται λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, ήταν τουλάχιστον στο γήπεδο. Ο Πολ Πογκμπά, από την άλλη, έκανε μόνο έξι εμφανίσεις στη Serie A, ξεκινώντας μία φορά κόντρα στην Ουντινέζε. Στο ίδιο παιχνίδι, που έπαιξε τον Απρίλιο, υπέστη νέο μυϊκό τραυματισμό που τον απέκλεισε για το υπόλοιπο της σεζόν. Είχε χάσει ολόκληρο το πρώτο μέρος της σεζόν, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο την οποία είχε αναβάλει για ένα μήνα, ελπίζοντας να συνέλθει εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το να πούμε ότι όλοι στο Τορίνο περίμεναν περισσότερα από τον πιο υψηλόμισθο στον σύλλογο είναι υποτιμητικό.

Ο Πογκμπά γύρισε αλλά δεν ακούμπησε…
Keywords
Τυχαία Θέματα