Κορωνοϊός: Οι περιοχές που «κοκκινίζουν» στη σύσκεψη της Επιτροπής

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που «κοκκινίζουν» στη σύσκεψη της ΕπιτροπήςosinteliΠαρ, 02/19/2021 - 15:09

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική παραμένει στο «τραπέζι» της Επιτροπής, καθώς τα νοσοκομεία και κυρίως οι ΜΕΘ καταγράφουν αυξητική τάση στον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνώσεων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 1.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 320 διασωληνωμένους και 27 θανάτους, με την πληρότητα στις ΜΕΘ επί

του παρόντος να φθάνει στο 85%. Η αύξηση των διασωληνώσεων μέσα σε δύο εβδομάδες έχει εμφανίσει αύξηση της τάξης του 28,5%.

Σήμερα Παρασκευή, συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να εισηγηθεί πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, εστιάζοντας σε περιοχές που «κοκκίνισαν» πρόσφατα, όπως η Κάλυμνος και τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον πρύτανη του Α.Π.Θ, κ. Νίκο Παπαϊωάννου, πρόκειται για ήπια αύξηση και όχι εκρηκτική, η οποία αποτυπώνεται και στις νοσηλείες, αποτελώντας, όμως, απόρροια της αύξησης του ιικού φορτίου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Στόχος του λοκντάουν είναι να μειωθεί η κινητικότητα. Αν το τηρήσουμε θα ανοίξουμε αν δεν το τηρήσουμε θα χρειαστεί να το επεκτείνουμε», είπε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Ενδεχομένως κάποιες δραστηριότητες εντός του Μαρτίου να έχουμε τη δυνατότητα να τις επιτρέψουμε. Μία προσπάθεια, λίγο ακόμα και αυτό είναι πολύ πιθανό. Έχει ξανασυμβεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: News.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off κορωνοϊός Οι σκέψεις για την Αττική και την παράταση του lockdown
Article publish on Παρ, 02/19/2021 - 15:09 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα