Κόντε: “Να μεταδώσω το πάθος μου και να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία”

Ο Κόντε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τους επόμενους 18 μήνες και λίγο αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις.

Ο Αντόνιο Κόντε θα γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ και προστίθεται στη λίστα των προπονητών υψηλού προφίλ που εργάζονται τώρα στην αγγλική κορυφαία κατηγορία. Οι μονομαχίες του με τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ και Τόμας Τούχελ συγκεκριμένα θα είναι συναρπαστικές. Η ταχύτητα με την οποία έγινε αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει τη δέσμευση που έχει

ο διευθύνων σύμβουλος του ποδοσφαίρου Φάμπιο Παράτιτσι, για αυτό και, ενώ αναμενόταν η επιλογή επέκτασης του 18μηνου συμβολαίου του , υποδηλώνει ένα στοιχείο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Η Τότεναμ αποδέχεται το απαιτητικό στυλ του Κόντε, αλλά ο Παράτιτσι πιστεύει ότι ο Ιταλός συμπατριώτης του είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος για να τους οδηγήσει μπροστά. Το ζευγάρι δούλεψε μαζί στη Γιουβέντους και ο Παράτιτσι θεωρείται ότι οδήγησε τη διαδικασία για να φέρει τον Κόντε στην Τότεναμ, αφού οι συνομιλίες το καλοκαίρι δεν κατέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα.

“Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω για να μεταφέρω στην ομάδα και τους φιλάθλους το πάθος, τη νοοτροπία και την αποφασιστικότητα που πάντα με διέκρινε, ως παίκτη και ως προπονητή. Το περασμένο καλοκαίρι δεν κατάφερα να έρθω στο Λονδίωο, επειδή το τέλος της σχέσης μου με την Ίντερ ήταν ακόμα πολύ πρόσφατο και συναισθηματικά πολύ συνδεδεμένο με το τέλος της σεζόν, οπότε ένιωσα ότι δεν ήταν ακόμη η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω στην προπονητική. Αλλά ο μεταδοτικός ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα του [προέδρου της Τότεναμ] Ντάνιελ Λέβι να θέλει να μου αναθέσει αυτό το έργο μου γύρισαν τον διακόπτη.Τώρα που επέστρεψε η ευκαιρία, επέλεξα να την εκμεταλλευτώ με μεγάλη πεποίθηση».

Το πρώτο παιχνίδι του Κόντε αν εξασφαλίσει έγκαιρα άδεια εργασίας λόγω Brexit, θα είναι εντός έδρας με την ολλανδική Φίτεσε στο Europa Conference League την ερχόμενη Πέμπτη (4/11), διαφορετικά θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση της Κυριακής στο Γκούντισον Πάρκ απέναντι στην Έβερτον για την Πρέμιερ Λιγκ.

“Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στην προπονητική και μάλιστα σε έναν σύλλογο της Premier League που έχει τη φιλοδοξία να γίνει ξανά πρωταγωνιστής. Η Τότεναμ έχει άψογες εγκαταστάσεις και ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου. Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά και να μεταδώσω στην ομάδα και τους φιλάθλους το πάθος, τη νοοτροπία και την αποφασιστικότητα που με χαρακτήριζαν πάντα, τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή» συνέχισε ο Ιταλός.

«Το ιστορικό του μιλάει από μόνο του, με τεράστια εμπειρία και τρόπαια τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αγγλία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τότεναμ Φάμπιο Παράτιτσι. «Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προσόντα που μπορεί να μας προσφέρει ο Αντόνιο, έχοντας δουλέψει μαζί του στη Γιουβέντους, και ανυπομονώ να δω τη δουλειά του με την ταλαντούχα ομάδα παικτών μας».

Η Τότεναμ είναι ο 8ος σύλλογος (9η ομάδα μαζί με την Εθνική Ιταλίας) που θα εργαστεί μετά τις Αρέτσο (27 αγώνες), Μπάρι (67 αγώνες και άνοδος στη Serie B), Αταλάντα (14 αγώνες), Σιένα (44 αγώνες) Γιουβέντους (129 αγώνες, 3 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα), Τσέλσι (106 αγώνες, πρωτάθλημα και κύπελλο), Ίντερ (102 αγώνες, πρωτάθλημα).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόντε, “Να,konte, “na