Κοντά στη Λίβερπουλ ο Στρακόσια!

Χθες η Λάτσιο ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Σίλβιο Προτό για να βοηθήσει τον βασικό Θωμά Στρακόσια. Φαίνεται όμως ότι το έχει η μοίρα του Βέλγου να αλλάζουν τα δεδομένα πολύ γρήγορα. Και στον Ολυμπιακό ήρθε για να δώσει βοήθεια με την εμπειρία του στον Στέφανο Καπίνο, αλλά η αποπομπή του Έλληνα τερματοφύλακα τον έχρισε βασικό.
Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και στην Λάτσιο,
πιθανότατα πολύ νωρίτερα, πριν από την έναρξη της σεζόν. Η Λίβερπουλ είναι γνωστό ότι ψάχνει τερματοφύλακα στην αγορά, καθώς ο Κλοπ έχει πειστεί για την αναγκαιότητα μίας τέτοιας κίνησης. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι επαφές μεταξύ Λίβερπουλ και Λάτσιο και φαίνεται ότι πλέον ο νεαρός Αλβανός βρίσκεται ένα βήμα από το «Άνφιλντ».

Γιος του Φώτη Στρακόσια, ο Θωμάς εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λάτσιο το 2012, σε ηλικία 17 χρόνων και γρήγορα το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ιθύνοντες της ομάδας. Αφού δόθηκε μία σεζόν δανεικός στη Σαλερνιτάνα, επέστρεψε τη σεζόν 2016-17 στους «λατσιάλι» μετρώντας συνολικά 25 συμμετοχές

Τη σεζόν που μόλις τελείωσε, καθιερώθηκε πλέον και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έπαιξε συνολικά σε 52 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με κυριότερες στιγμές την πολύ καλή του απόδοση στο Σουπερ Καπ Ιταλίας απέναντι στην Γιουβέντους και την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, πάλι τον ενέπνευσαν οι ¨μπιανκονέρι», έπιασε πέναλτι του Ντιμπάλα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και βοήθησε να γίνει η ομάδα του η πρώτη που έφυγε από το Τορίνο με τη νίκη, μετά τον Αύγουστο του 2015 και 39 ματς πρωταθλήματος! Δικαίως ψηφίστηκε ο καλύτερος νέος τερματοφύλακας στην Ιταλία και τώρα φαίνεται ότι ανοίγει η «πόρτα» για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα