Κινηματογραφικός Οδηγός Δεκεμβρίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Spider-Man, Aquaman,Bumblebee και μια Mary Poppins.

Το κρύο έχει μπει για τα καλά και οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα όλο και φουντώνουν. Τον Δεκέμβριο όμως, δεν έρχονται μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και ένα μεγάλο κύμα πολυπόθητων blockbuster που αναμένεται να αναστατώσουν το box office. Με κάθε λογής ταινία να έρχεται

στο προσκήνιο, ο δεκεμβριανός μπουφές σερβίρει από υπερήρωες και πολυαναμενόμενες συνέχειες, μέχρι πολυβραβευμένα δράματα και μοναδικά animation.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να χωρέσουμε όλη την ποικιλομορφία του σινεμά που μας περιμένει στις ελληνικές αίθουσες αυτόν τον μήνα, το IGN Greece, πιστό στο ραντεβού του, φέρνει τον μηνιαίο κινηματογραφικό οδηγό! Επίσημες πλοκές, trivia, βασικοί συντελεστές και φυσικά trailers, ό,τι χρειάζεται ένας κινηματογραφόφιλος και μη-, για να δει ποια ταινία είναι του γούστου του και να τρέξει στο σινεμά!

Μαρκάρετε τα ημερολόγιά σας λοιπόν, αυτές είναι οι ταινίες που θα μας απασχολήσουν αυτόν τον μήνα:

Πέμπτη 06/12
Πέμπτη 13/12
Πέμπτη 20/12
Πέμπτη 27/12

*Σημείωση: Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας του ελληνικού κινηματογραφικού προγραμματισμού ενδέχεται να αλλάξουν. Θα ενημερώνουμε το άρθρο σε κάθε περίσταση.

Mortal Engines (Φονικές Μηχανές)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

O Peter Jackson μαζί με την Fran Walsh, το δίδυμο πίσω απ' τα "Lord of the Rings" και "Hobbit", επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη με την προσαρμογή των νουβελών του Philip Reeve "Mortal Engines", μια μεταποκαλυπτική περιπέτεια σε ένα steampunk σκηνικό, σκηνοθετημένη από τον Christian Rivers, ο οποίος κάνει εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Πλοκή: H ιστορία τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου ο κόσμος έχει καταστραφεί απ' τους πολέμους και οι πόλεις έχουν γίνει κινητές μηχανές που μάχονται για να εξασφαλίσουν πόρους, οι οποίοι όμως εξαντλούνται. Στο επίκεντρο θα βρεθούν δυο απρόσμενοι ήρωες, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα αλλάξουν την πορεία του μέλλοντος.

Cast: Hugo Weaving, Robert Sheehan, Hera Hilmar, Jihae, Leila George, Ronan Raftery, Stephen Lang

The Front Runner (Ο Υποψήφιος)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Ο πολλάκις υποψήφιος για Όσκαρ Jason Reitman (Juno, Up in the Air, Thank You for Smoking) έρχεται φέτος με ένα βιογραφικό δράμα, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Αμερικανός γερουσιαστής Gary Hart και η πτώση του που ήρθε μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο.

Πλοκή: Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση του χαρισματικού Γερουσιαστή Gary Hart, που το 1987 είχε κερδίσει τις εντυπώσεις των νεαρών ψηφοφόρων και είχε θεωρηθεί ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, όταν η καμπάνια του πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αποκάλυψης μιας εξωσυζυγικής του σχέσης. Ο κίτρινος τύπος άρχισε να αλλοιώνει την πολιτική δημοσιογραφία για πρώτη φορά και ο Γερουσιαστής Hart υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή.

Cast: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J. K. Simmons, Alfred Molina

Shoplifters (Κλέφτες Καταστημάτων)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Ο μεγάλος νικητής των φετινών Καννών, το ιαπωνικό δράμα "Shoplifters" του Ιάπωνα δημιουργού Χιροκάζου Κόρε-Έντα, ο οποίος όχι μόνο σκηνοθετή, αλλά τελεί και χρέη σεναριογράφου και μοντέρ. Η ταινία αφορά μια οικογένεια που για να επιβιώσουν, στηρίζονται τις μικροκλοπές και αποτελεί την πρόταση της Ιαπωνίας για το επερχόμενο Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Πλοκή: Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Cast: Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Sosuke Ikematsu

The Grinch (Ο Γκριντς)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Για ακόμα μια φορά ο Γκριντς, ο κατεργάρης που θέλει να καταστρέψει τη γιορτή των Χριστουγέννων, έρχεται στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά ως 3D animated ταινία, με σκηνοθέτες τους Yarrow Cheney (The Secret Life of Pets) και Scott Mosier. Η ταινία, όπως και όλες οι μεταφορές που έχουν προηγηθεί, βασίζεται στο κλασικό αγαπημένο βιβλίο του Dr. Seuss.

Πλοκή: Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Cast: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Kenan Thompson, Cameron Seely, Angela Lansbury, Pharrell Williams
Μεταγλώττιση: Γιώργος Καπουτζίδης, Έφη Παπαθεοδώρου

Asterix: The Secret of the Magic Potion

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ επιστρέφουν με μια ακόμα οικογενειακή κωμωδία, γαλλικής παραγωγής, με σκηνοθέτες τους Alexandre Astier και Louis Clichy, οι ίδιοι που μας είχαν χαρίσει το εξαιρετικό "Αστερίξ: Η κατοικία των θεών" το 2014. Η ταινία βασίζεται φυσικά στους ομώνυμους κόμικ χαρακτήρες των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό, με τη νέα αυτή περιπέτεια να περιστρέφεται γύρω από το περιβόητο μαγικό φίλτρο των τρελών Γαλατών, ενώ αναμένεται να μάθουμε περισσότερα και για τον μυστηριώδη Πανοραμίξ.

Πλοκή: Σε μια προσπάθεια να διασώσει το μέλλον του χωριού του, ο Πανοραμίξ, μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, ξεκινούν ένα ταξίδι στον κόσμο της Γαλατίας για να βρουν έναν ταλαντούχο νεαρό Δρυίδη, ικανό για να του μεταδώσει τη μυστική συνταγή του μαγικού φίλτρου.

Cast: Christian Clavier, Guillaume Briat, Florence Foresti, Elie Semoun, François Morel, Alexandre Astie, Lionnel Astier, Bernard Alane

The Silent Revolution (Η Σιωπηλή Επανάσταση)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

O Lars Kraume (Tatort, Υπόθεση Φριτς Μπάουερ), έρχεται με το "The Silent Revolution", ένα γερμανικό ιστορικό δράμα, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα.

Πλοκή: Έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, τηρώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος.

Cast: Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Lena Klenke, Isaiah Michalski, Jonas Dassler, Ronald Zehrfeld

Kursk (Η Τελευταία Αποστολή)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Ο Thomas Vinterberg του "The Hunt" επιστρέφει με ένα νέο δράμα, βασισμένο στο βιβλίο του Robert Moore, με τίτλο A Time to Die, και αφορά την τραγική πραγματική ιστορία της καταστροφής του υποβρυχίου Kursk.

Πλοκή: Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης

Cast: Matthias Schoenaerts, Colin Firth, Léa Seydoux, Peter Simonischek, Max von Sydow, Matthias Schweighöfer, Michael Nyqvist

A Prayer Before Dawn (Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Το σκληροτράχηλο "A Prayer Before Dawn", πρόκειται για ένα δραματικό βιογραφικό φιλμ, που βασίζεται στο ομώνυμο best seller του μποξέρ Billy Moore, " A Prayer Before Dawn: My Nightmare in Thailand's Prisons". Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Jean-Stéphane Sauvaire (La Mule, Johnny Mad Dog) κι έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στις Κάννες τον Μάιο του 2017.

Πλοκή: Ένας νεαρός μποξέρ οδηγείται σε μία από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

Cast: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Panya Yimmumphai, Somluck Kamsing

The World is Yours (Ο Κόσμος σου Ανήκει)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 06 Δεκεμβρίου

Ο γιος του Κώστα Γαβρά, Romain Gavras, έρχεται φέτος με μια νέα γαλλική κωμωδία, ονόματι "The World Is Yours" (γαλλ. τίτλος: Le Monde est à toi)η οποία επιλέχθηκε να προβληθεί στο τμήμα Directors' Fortnight του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Πλοκή: Ο Φρανσουά είναι ένας μικροκακοποιός που ονειρεύεται να γίνει ο επίσημος διανομέας της εταιρίας παγωτών Mr. Freeze στο Μαρόκο και να μπει στον ίσιο δρόμο. Όμως, οι ελπίδες του διαλύονται όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του, μια έμπειρη απατεώνισσα, έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο. Η μόνη λύση που του απομένει για να βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται, είναι να δεχτεί την πρόταση του αρχηγού της τοπικής συμμορίας και να αναλάβει μια τελευταία «δουλειά» στην Ισπανία. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο -και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη- όταν η «δουλειά» στραβώνει κι όλος ο περίγυρος του Φρανσουά βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση: η κοπέλα που έχει καψουρευτεί, ο ονειροπαρμένος πρώην της μητέρας του, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή, δύο αχώριστοι κι ανεκδιήγητοι τύποι που φαντασιώνονται ότι είναι γκάνγκστερ και, τέλος, η πιο επικίνδυνη απ' όλους: η γοητευτική μητέρα του

Cast: Vincent Cassel, Karim Leklou, Isabelle Adjani, François Damiens, Oulaya Amamra, Philippe Katerine

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 13 Δεκεμβρίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που κυκλοφορούν στις 13 Δεκεμβρίου.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου

Η νέα συνεργασία των Marvel και Sony φέρνει στη μεγάλη οθόνη τον Spider-Man, αυτήν τη φορά σε animation μορφή και με πρωταγωνιστή τον Miles Morales, έναν νεαρό που θα γίνει ο Spider-Man σε ένα εναλλακτικό σύμπαν. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους Bob Persichetti, Peter Ramsey και Rodney Rothman, με το σενάριο να υπογράφουν οι Phil Lord (Lego Movie, 21 Jump Street) και Rothman. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία χρειάστηκε 140 animators για να δημιουργηθεί, τη μεγαλύτερη ομάδα από animators που δημιουργήθηκε ποτέ σε ταινία της Sony Pictures Animation. Πράσινο φως έχει πάρει ήδη ένα sequel καθώς και διάφορα spin-off.

Πλοκή: Η ταινία συστήνει τον έφηβο Miles Morales από το Brooklyn, και τις αμέτρητες ικανότητές του Αραχνο-Σύμπαντος, όπου περισσότεροι από ένας μπορεί να φορούν τη μάσκα.

Cast: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Jake Johnson, Liev Schreiber, Brian Tyree Henry, Luna Lauren Velez, Lily Tomlin
*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας και μεταγλωττισμένη.

The Happytime Murders

Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου

Το "The Happytime Murders" πρόκειται για μια μαύρη crime κωμωδία για ενηλίκους, σκηνοθετημένη από τον Brian Henson (γιος των κουκλοθετών Jim και Jane Henson), σε σενάριο Todd Berger.

Πλοκή: Όταν αρχίζει να δολοφονείται το puppet cast μιας παιδικής τηλεοπτικής σειράς, τα ηνία της υπόθεσης θα αναλάβει ένας ατιμασμένος, πρώην αστυνομικός που στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Cast: Melissa McCarthy, Maya Rudolph, Joel McHale, Elizabeth Banks, Bill Barretta

White Fang (Ο Ασπροδόντης)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζάκ Λόντον, "Ο Ασπροδόντης" πρόκειται για μια γαλλική animation περιπέτεια, η οποία στο επίκεντρο έχει ένα μικρό λυκόσκυλο που σιγά-σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων, σε μια συναρπαστική περιπέτεια με φόντο την παγωμένη Αλάσκα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Alexandre Espigare (Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων, "Mr Hublot"), ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του σε ταινία μεγάλου μήκους.

Πλοκή: Η περιέργεια ενός πιστού λυκόσκυλου θα τον οδηγήσει σε μια περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή, ενώ θα περάσει από τρία τελείως διαφορετικά αφεντικά.

Cast: Paul Giamatti, Nick Offerman, Rashida Jones, Eddie Spears, David Boat

A Private War (Ο Δικός της Πόλεμος)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου

Το "A Private War" πρόκειται για ένα βιογραφικό πολεμικό δράμα, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που καταγράφτηκαν στο άρθρο του 2012 του Vanity Fair, "Marie Colvin’s Private War" της ίδιας της Marie Brenner, που είναι και η κεντρική ηρωίδα της ταινίας. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Matthew Heineman, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του σε ταινία μεγάλου μήκους.

Πλοκή: Η Μαρί Κόλβιν είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Cast: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci

Wildlife

Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου

Ο Paul Dano, ηθοποιός που έχουμε δει στα "Prisoners", "12 Years a Slave" και "Okja", κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να μας φέρει ένα δραματικό φιλμ, το οποίο έγραψε μαζί με την Zoe Kazan, ηθοποιός και κόρη του σκηνοθέτη Elia Kazan.

Πλοκή: Ένας έφηβος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την ιδιαίτερη αντίδραση της μητέρας του μετά την προσωρινή εγκατάλειψη του πατέρα του, ο οποίος τους άφησε για μια επικίνδυνη δουλειά.

Cast: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, Bill Camp

Dilili in Paris (Η Ντιλιλί στο Παρίσι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου

Μας μάγεψε με τις απίστευτες περιπέτειες του πολυαγαπημένου “Κιρικού” και τις ιστορίες που σκαρφίστηκε για τον Αζούρ και τον Ασμάρ. Μας ταξίδεψε στην Αφρική, την Ασία και όλες τις γωνιές του κόσμου. Ένα από τα πλέον μεγάλα και σεβαστά ονόματα του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, animation, ο Μισέλ Οσελό, επιστρέφει με μια ακόμη “χειροποίητη” ταινία γεμάτη Παρίσι, ποίηση, φαντασία και μια καρδιά που όλα τα χωράει.

Πλοκή: Μπελ Επόκ, σε ένα Παρίσι που σφύζει από ζωή και τέχνη. Με τηβοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσειτις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν την μεγαλούπολη. Όσο προχωρά την έρευνά της, στοδρόμο της βρίσκειμίασειρά από απίθανους χαρακτήρες και επιφανείς φιγούρες της επιστήμης, της κοινωνίας και της τέχνης: συναντά τον Μονέ και τον Προυστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με την Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του. Ο κάθε ένας από αυτούς τής δίνει στοιχεία για να την βοηθήσουν στην αποστολή της...Θα τα καταφέρει;

Cast: Prunelle Charles-Ambron, Enzo Ratsito, Natalie Dessay, Elisabeth Duda
Μεταγλώττιση: Aναστασία Γουλιάμου, Bαγγέλης Ευαγγέλου, Άννα Κουτσαφτίκη, Φώτης Πετρίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Στελούδης, Κωστής Σφυρικίδης, Κώστας Αποστολίδης, Βίνα Παπαδοπούλου, Κώστας Δαρλάσης, Θάνος Λέκκας, Τερέζα Καζιτόρη, Φοίβη Αποστολίδη

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που κυκλοφορούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Aquaman

Ημερ. Κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbuster μας ετοιμάζει ο Δεκέμβριος και δεν είναι άλλο από την πρώτη σόλο περιπέτεια του Aquaman. Η υπερηρωική περιπέτεια δράσης, η οποία αποτελεί και την έκτη προσθήκη στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, σκηνοθετήθηκε από τον διάσημο σκηνοθέτη ταινιών τρόμου, James Wan (Saw, The Conjuring, Insidious).

Πλοκή: Μετά τα γεγονότα της "Justice League", ο Arthur Curry, ο απρόθυμος ηγέτης του υποθαλάσσιου βασιλείου της Ατλαντίδας, θα βρεθεί ανάμεσα στους κατοίκους που πάντα ρυπαίνουν τους ωκεανούς και στους δικούς του ανθρώπους, που ετοιμάζονται να εισορμήσουν στην επιφάνεια.

Cast: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Nicole Kidman

Mary Poppins Returns (Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Rob Marshall (Chicago, Nine, The Memoirs of a Geisha, Into the Woods) φέρνει στη μεγάλη οθόνη την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά. Η Μαίρη Πόπινς της Disney, η οποία ενσαρκώνεται αυτήν τη φορά από την Emily Blunt, πρόκειται για sequel της ταινίας του 1964, που είχε πρωταγωνίστρια την Julie Andrews, η οποία όμως δεν αναμένεται να επιστρέψει. Μάλιστα, το μόνο μέλος του αρχικού cast που θα κάνει την εμφάνισή του στην ταινία είναι ο Dick Van Dyke.

Πλοκή: Στο Λονδίνο του '30, η Jane και ο Michael Banks έχουν πλέον μεγαλώσει, με τον Michael να μένει ακόμα στο σπίτι στην Cherry Tree Lane. Ζει εκεί με τα τρία του παιδιά, την Annabel, τον John και τον Georgie, καθώς και την οικονόμο Ellen. στον απόηχο μια τραγικής απώλειας, η Mary Poppins θα επιστρέψει στην οικογένεια Banks, μαζί με τον φανοκόρο/καπνοδοχοκαθαριστή Jack και την εκκεντρική ξαδέρφη, Topsy.

Cast: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Pixie Davies, Joel Dawson, Nathanael Saleh

Bumblebee

Ημερ. Κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου

Ένας από τους πιο fan favorite χαρακτήρες των Transformers έρχεται με την πρώτη του σόλο ταινία, prequel της ταινίας του 2007 και έκτη προσθήκη στη live-action κινηματογραφική σειρά των Transformers. Η ταινία σκηνοθετήθηκε για πρώτη φορά όχι από τον Michael Bay, αλλά από τον υποψήφιο για Όσκαρ Travis Knight, που το 2016 μας χάρισε το "Kubo and the Two Strings". Ωστόσο, ο Bay παρέμεινε στους συντελεστές της ταινίας ως παραγωγός.

Πλοκή: Κυνηγημένος το έτος 1987, ο Bumblebee βρίσκει καταφύγιο σε μια μάντρα με παρατημένα αυτοκίνητα σε μια μικρή παραλιακή πόλη της Καλιφόρνια. Η Τσάρλι λίγο πριν κλείσει τα 18 και ενώ αναζητά τη θέση της σε αυτό τον κόσμο, ανακαλύπτει τον Bumblebee χτυπημένο και γεμάτο σημάδια. Καθώς η Τσάρλι τον επισκευάζει, συνειδητοποιεί ότι αυτό που έχει απέναντι της δεν είναι ένας συνηθισμένος κίτρινος Σκαραβαίος.

Cast: Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., Rachel Crow, Pamela Adlon

Todos lo saben (Το Ξέρουν Όλοι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Asghar Farhadi (Ένας Χωρισμός, Ο Εμποράκος) σκηνοθετεί την Penélope Cruz και το Javier Bardem στο νέο ψυχολογικό δράμα, "Everybody Knows". Η ταινία άνοιξε το διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ Καννών.

Πλοκή: Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.

Cast: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Bárbara Lennie, Inma Cuesta

Anna and the Apocalypse (Η Άννα και η Αποκάλυψη)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου

Ο John McPhail στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το "Where Do We Go From Here?" του 2015, έρχεται φέτος με το "Anna and the Apocalypse", ένα χριστουγεννιάτικο ζόμπι μιούζικαλ, το οποίο βασίζεται στη βραβευμένη με BAFTA ταινία μικρού μήκους, "Zombie Musical".

Πλοκή: Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τo ξύπνημα των ζόμπι απειλεί την ήσυχη πόλη του Little Haven, αναγκάζοντας την Άννα και τους φίλους της να τρέξουν, να παλέψουν και να… πετσοκόψουν προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι αγαπημένοι τους. Σύντομα, θα ανακαλύψουν πως κανείς δεν είναι ασφαλής σε αυτόν τον κόσμο και, καθώς τα πάντα καταρρέουν γύρω τους, θα αντιληφθούν πως μπορούν να εμπιστευτούν μόνο ο ένας τον άλλον.

Cast: Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire, Christopher Leveaux, Ben Wiggins

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που κυκλοφορούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Vice

Ημερ. Κυκλοφορίας: 27 Δεκεμβρίου

Ο Christian Bale μεταμορφώνεται στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϊ, για το βιογραφικό ιστορικό δράμα "Vice", και συνεργάζεται για τρίτη φορά μετά τα "The Fighter" και "American Hustle", με τον σκηνοθέτη Adam McKay (The Big Short, Anchorman, Step Brothers), ο οποίος εδώ υπογράφει και το σενάριο.

Πλοκή: Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Το VICE δείχνει κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσινγκτον ανελίχθηκε ήσυχα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο ως Αντιπρόεδρος του Τζορτζ Μπους σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Ντικ Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα.

Cast: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Jesse Plemons, Lily Rabe, Tyler Perry

The Extraordinary Journey of the Fakir (Το Απίθανο Ταξίδι ενός Φακίρη)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 27 Δεκεμβρίου

Το "The Extraordinary Journey of the Fakir" πρόκειται για μια κωμική περιπέτεια, σκηνοθετημένη από τον Ken Scott (Delivery Man, Starbuck). Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Romain Puertolas με τίτλο "The Extraordinary Journey of the Fakir Who Got Trapped in an Ikea Wardrobe", ενώ τα γυρίσματά της έλαβαν χώρα σε Ινδία, Γαλλία, Ιταλία και Λιβύη.

Πλοκή: Αυτή είναι η ιστορία ενός φακίρη που προσπαθεί να εξαπατήσει ένα ολόκληρο χωριό ότι έχει μαγικές ικανότητες, ώστε να του πληρώσουν ένα ταξίδι στο Παρίσι για να… αγοράσει ένα κρεβάτι με καρφιά από το ΙΚΕΑ! Από τη Γαλλία ως τη Λιβύη, μέσα σε αερόστατα, ταξί και παράξενες… ντουλάπες, ζήστε ένα απίστευτο, μαγευτικό ταξίδι γεμάτο χρώμα, απίθανους χαρακτήρες, μαγικά κόλπα και έρωτες!

Cast: Dhanush, Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi

Ποιες ταινίες σάς έκαναν το κλικ;

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες. Μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN Greece Παλιά απραγματοποίητα σενάρια μας αποκαλύπτει ο Guillermo Del Toro Την τελευταία του πνοή άφησε ο οσκαρικός Bernardo Bertolucci Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 19/11 - 25/11

Πηγή: IGN Greece

Keywords
οδηγος, lord of the rings, box office, hugh jackman, colin firth, le monde, vanity fair, jake gyllenhaal, amber heard, emily blunt, john cena, javier bardem, christian bale, amy adams, Χριστούγεννα, box, office, animation, ign, jackson, hobbit, hugo, front, runner, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, jason, juno, air, smoking, δραμα, hugh, secret, life, scott, magic, louis, νέα, florence, revolution, ουγγαρια, lena, jonas, time, max, dawn, φιλμ, nightmare, johnny, mad, dog, world, monde, est, λύση, isabelle, marvel, sony, bob, phil, lego, movie, jump, pictures, φως, sequel, Johnson, henry, luna, ηνία, melissa, mccarthy, maya, bill, paul, nick, david, vanity, pike, zoe, elia, gyllenhaal, paris, προυστ, james, insidious, league, amber, wilson, chicago, disney, tree, lane, john, jack, fan, transformers, bay, knight, crow, pamela, cruz, ricardo, anna, zombie, haven, ηπα, fighter, adam, big, amy, adams, tyler, journey, delivery, ikea, γαλλια, λιβυη, ικεα, ταξι, facebook, twitter, τελη κυκλοφοριας, βιογραφικο, δωρο χριστουγεννων, Κορμός Χριστουγέννων, gary moore, ομαδα διας, first world's fair, Britney Spears, www.facebook.com, Μαρία Κιουρί, νεα κυβερνηση, madwalk, live, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, john cena, amber heard, ign, ηνία, αυτοκινητα, αφρικη, αφισες, αφγανισταν, γωνιες, δουλεια, ευτυχισμενοι μαζι, ηγετης, ηθοποιος, ηπα, ινδια, ιρακ, ισπανια, ιταλια, λονδινο, λυκοσκυλο, μητερα, ντουλαπες, οθονες, ονοματα, σινεμα, ταινιες, φως, james, le monde, luna, mad, office, ricardo, runner, scott, sony, time, αγαπη, αρθρο, αιφελ, αξιζει, αλασκα, αλληλεγγυη, αμερικη, αννα, απιστευτο, αποκαλυψη, ασια, αστεια, βιβλιο, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γυρισματα, δυναμη, δειχνει, διδυμο, εννοια, εμφάνιση, εξι, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετος, τεχνη, ζωη, ζωης, ζομπι, υποθεση, ηρωες, ησυχα, μηχανες, φιλμ, ιστορικο, κυβερνηση, κυμα, κιουρι, κιτρινος τυπος, κωμωδια, λεφτα, λύση, λυτρωση, λογο, μαροκο, μοιρα, μιουζικαλ, μικρο, μορφη, μπορειτε, μυθιστορημα, μυστικα, ομαδα, παντα, οβελιξ, οθονη, ποιηση, οικογενεια, ουσια, παιδια, παρισι, πετριδης, πνοη, μποξερ, ραντεβου, ρευμα, σεναριο, συντομα, σειρα, σημαδια, σκηνοθετες, συνταγη, σπιτι, συμπαν, τυπος, τμημα, τοροντο, τρια, τριτη, τιτλος, φυλακη, φαντασια, φεστιβαλ, φοιβη, φυση, φυσικα, φοντο, φορα, χρωμα, κωνσταντινος, air, adams, amber, amy adams, amy, animation, adam, bay, bill, bob, box office, box, big, christian bale, sequel, colin firth, crow, cruz, dawn, disney, δουλειες, david, elia, emily blunt, est, revolution, fan, φυλακες, florence, phil, front, jack, γιορτη, john, gyllenhaal, haven, henry, hugh jackman, ημερολογια, hugo, hugh, χωρα, isabelle, jackson, jake gyllenhaal, jason, javier bardem, johnny, journey, jonas, knight, κοπελα, καρδια, κρεβατι, κωμικα, κωστας, lane, λεκκας, lena, life, nick, louis, marvel, max, maya, mccarthy, μεινει, melissa, magic, μια φορα, monde, nightmare, paul, paris, pictures, pike, pamela, προυστ, movie, secret, σκηνη, spider, ταξιδι, transformers, tree, tyler, θανος, ουασινγκτον, jump, vanity fair, vanity, wilson, world, zoe
Τυχαία Θέματα