Άρης-Παναθηναϊκός: Τετράδα με… λογική Δώνη

Στις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να ανατρέξει όποιος προσπαθεί να προσεγγίσει την τακτική του προσέγγιση στο κυριακάτικο (2/12, 19:00) ματς με τον Άρη.

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δύναμη στο κέντρο, αλλά στα άκρα. Ο Πέλκας δεν ακούμπησε τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο αθλητική ομάδα και θέλαμε να αποφύγουμε την πρώτη πίεση και να έχουμε δυο φορ

κι όχι τον Μπουζούκη κοντά στον Μακέντα».

Με αυτή τη δήλωση ο Γιώργος Δώνης εξήγησε το σκεπτικό του στο ντέρμπι της Τούμπας, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε χαρακτηρίσει λάθος όχι το 4-4-2 του α’ ημιχρόνου, αλλά η μετατροπή σε 4-2-3-1 στο β’.

Αν κρίνει κανείς από τα παραπάνω λόγια και δεδομένου ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού διαμορφώνει την τακτική του σύμφωνα με τον εκάστοτε αντίπαλο, βγαίνει ένα συμπέρασμα εν όψει του ματς με τον Αρη.

Οι «κίτρινοι» έχουν ισχυρές πτέρυγες με μπροστάρηδες τους Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία, οι οποίοι εναλλάσσονται αριστερά-δεξιά και δημιουργούν προβλήματα στα μπακ των αντιπάλων.

Η αλλαγή προπονητή στον Αρη (Σάββας Παντελίδης αντί Πάκο Ερέρα) δεν διαφοροποίησε την κατάσταση στα άκρα κι αυτό σημαίνει ότι οι Ματίας Γιόχανσον-Εμάνουελ Ινσούα θα έχουν αρκετή… δουλίτσα στο «Κλ. Βικελίδης».

Κατά συνέπεια, η λογική λέει ότι θα παίξει με τέσσερις και όχι με τρεις στα μετόπισθεν, δεδομένου ότι τόσο ο Σουηδός, όσο και ο Αργεντινός βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Αντίθετα, το ερώτημα για τον αριθμό των παικτών που θα απαρτίσει τη μεσαία και την επιθετική γραμμή, δεν μπορεί να απαντηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός άρχισε με 4-4-2 και, μάλιστα, χωρίς να είναι βασικός ο πολύτιμος σε δύσκολα ματς Εργκους Κάτσε.

Παναθηναϊκός: Δίτερμα με φόντο τον… Άρη

The post Άρης-Παναθηναϊκός: Τετράδα με… λογική Δώνη appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα